Actie bij bijeenkomst levensmiddelenindustrie

Een debat van de levensmiddelenbranche met Tweede Kamerleden is op 16 augustus door de Consumentenbond aangegrepen om standpunten over gezonde voeding onder de aandacht te brengen. Voor het debat deelden cartoonkarakters flyers uit over kidsmarketing en overmatig zoutgebruik door de levensmiddelenindustrie. Daarin worden de Kamerleden opgeroepen zich in te zetten voor wettelijke maatregelen om het toevoegen van overtollig zout en junkfoodreclame richting kinderen te stoppen.

Bekijk de video

Een levensgroot koekiemonster deelde folders uit met de slogan 'Industrie terughoudend met ongezonde kidsmarketing? Slik niet alles voor zoete koek'. De industrie stelt in een verkiezingsmanifest dat zelfregulering van de branche voldoende is en de overheid zich niet hoeft te bemoeien met kidsmarketing. Onderzoek van de Consumentenbond laat echter zien dat de fabrikanten in tegenstelling tot gemaakte beloften, alles behalve terughoudend zijn met kinderreclame.

Opzouten!

Overmatig zoutgebruik in levensmiddelenproducten is een andere zorg van de Consumentenbond. Fabrikanten zeggen substantiële stappen te zetten met zoutreductie. Onderzoeken van de Consumentenbond en Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit laten echter zien dat er per saldo geen daling te zien is in de producten. In de flyer worden de excuses van de fabrikanten met feiten weerlegd.

Lees ook:

Deel bericht via:
Print
  • 40

    40 personen vinden dit leuk!

  • 25

    25 personen vinden dit niet leuk!

Alle reacties (1)

  • Goede Flyer ! Ik merk zelf ook dat producten zouter worden, gebruik natriumarm zout met koken. Zo lijken de crackers van Lu ook zouter te zijn. Oude kazen zijn bijna niet te eten door het zoutgehalte. En volgens mij zit er in sommige biscuits ook meer zout dan nodig. Veel kant en klaar vleesproducten zijn gekruid, maar voornamelijk zout! Reageer op deze reactie

Uw reactie:

* deze velden zijn verplicht

Aantal gebruikte tekens: 0 /1000

Voeg bestanden of filmpje toe

Lees onze privacyverklaring en gebruikersvoorwaarden website