'Groen leven, zo doe je dat'

Het boek ‘Groen leven, zo doe je dat’ van de Consumentenbond geeft eenvoudige, praktische tips waarbij duurzaamheid en besparen hand in hand gaan. De belangrijkste aspecten van het dagelijks leven komen aan bod: voeding, kleding & verzorging, huis & haard, vervoer & reizen en geld.

cover groen levenDuurzaam leven is makkelijker en comfortabeler dan veelal wordt gedacht. Goedkoper ook, want bewuste keuzes leveren vaak geld op. 'Groen leven, zo doe je dat' is geen boek van grote gebaren, maar vooral gevuld met eenvoudige ingrepen die het leven van consumenten aangenamer maakt en de wereld een stukje beter. Soms is duurzaam consumeren niet zo eenvoudig. Biologische kip is bijvoorbeeld diervriendelijk, maar een grotere belasting voor het milieu dan de scharrelkip zonder buitenruimte. Het boek zet dilemma's helder uiteen en geeft consumenten de informatie die nodig is om bewust te kunnen kiezen.

Auteur
Harry van Dooren (1966) is freelance journalist met als specialismen consumentenrecht, duurzaamheid en milieu. Hij werkt ondermeer voor het vakblad Milieu Magazine en de Consumentenbond en vervaardigde voor Maurits Groen Milieu Communicatie diverse publicaties over duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. 'Groen leven, zo doe je dat' kwam in samenwerking met Milieu Centraal tot stand.

Verkoopgegevens:
Verkrijgbaar via www.consumentenbond.nl/webwinkel en via de boekhandel.
Prijs leden €18, niet-leden €22,50; e-book (pdf) leden €11,75, niet-leden €14,75.

Specificaties:
132 pagina's, full-colour, 21,5 x 21,5 cm, ISBN 978 905951 1866, e-book 978 905951 2054.

Deel bericht via:
Print
  • 21

    21 personen vinden dit leuk!

  • 18

    18 personen vinden dit niet leuk!

Alle reacties (1)

  • Het dunne boekje dat we bij onxze gids aantroffen, vinden we een goed initiatief. Maar wat leest het lastig met die dunne (vast zuinig en 'groene') lettertjes. Hoewel ik het meeste drukwerk nog kan lezen zonder mijn leesbril, moet ik hiervoor toch de glaasjes opzetten. Heel vervelend om het interessante stuk van Johannes Out met die dunne letters tegen een donkergrijze achtergrond te moeten lezen. Ik sla die stukken vanavond maar even over en kijk of ik die tekst morgen gemakkelijker kan lezen. Miskschien kunt en wilt u er met uw drukwerk in ál uw gidsen in het vervolg rekening mee houden dat afwisseling in achtergrond en kleuren de teksten misschien wel meer doen opvallen, maar dat het voor ouder wordende ogen erg vermoeiend leest. Met vriendelijke groet, Betty Bol-Pasma (64), Aalten Reageer op deze reactie

Uw reactie:

* deze velden zijn verplicht

Aantal gebruikte tekens: 0 /1000

Voeg bestanden of filmpje toe

Lees onze privacyverklaring en gebruikersvoorwaarden website