Extra informatie

Eerste indrukken

Producten die nieuw op de markt komen proberen wij zo snel mogelijk aan een kort onderzoek te onderwerpen zodat we een eerste indruk ervan kunnen presenteren. Bekijk de eerste indrukken op het gebied van auto's.

Nieuwe autotests

Onze Autovergelijker vullen we elke maand aan met de nieuwste autotests. Zodra er interessante, nieuwe modellen of updates van bestaande modellen verkrijgbaar zijn, testen we ze uitgebreid. Bekijk het overzicht van de modellen die we recent hebben toegevoegd.

Welke auto past bij jou?

auto_ei2Rijd je alleen in de stad of vreet je heel wat kilometers per jaar? Moet het hele gezin mee of ben je maar alleen? En kies je voor een gewone benzine-auto of ben je al helemaal klaar voor een hybride-plugin? Bekijk alle informatie over verschillende typen auto's en kies de auto die het beste bij je past.

Kopen en verkopen van een auto

Wil je een nieuwe auto kopen, dan moet je met een aantal zaken rekening houden. Ga je je huidige auto inruilen of verkopen? Of ga je een auto leasen via je werk? Heb je eenmaal een nieuwe auto gekocht, dan moet je een aantal praktische dingen regelen. Bekijk onze tips en kies een nieuwe auto die bij je past.

Autokosten

auto_ei3Autorijden: wat kost het nu eigenlijk. Na de koop van een nieuwe auto krijg je al snel te maken met de daadwerkelijke gebruikskosten. De meest tastbare is het verbruik: dit voel je elke keer in je portemonnee als je tankt. Maar ook de afschrijving en het onderhoud zijn flinke kostenposten. Wat kost een auto per maand? Welke auto's zijn zuinig in het gebruik en hoe kun je zelf zuinig omspringen met je auto?

Nieuwste crashtests

Liefst 15 nieuwe auto's ondergingen in december 2015 de Euro NCAP-tests. Het zijn twee BMW's (de X1 en Z4), Infiniti Q30, twee Jaguar's (XE en XF), twee Kia's (Optima en Sportage), Lancia Ypsilon, Lexus RX, Mercedes-Benz GLC, Mini Clubman, Nissan Navara, Opel Astra en twee Renault's, de Mégane en de Talisman. Ze zijn alle 15 volledig op crashbestendigheid getest. Daarin is dit jaar een frontale botsproef-over-de-volle-breedte opgenomen, met een passagier op de achterbank. Hiermee wordt vooral de effectiviteit van de airbags en gordels extra goed getest.

Veiligheid van auto's

auto_ei4Auto's worden steeds veiliger. Er worden steeds meer systemen in auto's gebouwd die ervoor zorgen dat bestuurders met een veilig gevoel de weg op kunnen. De Consumentenbond test al jaren, samen met internationale partner Euro NCAP, auto's op veiligheid door middel van crashtests. Lees alles over crashtests, de nieuwste veiligheidssystemen en de laatste ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's.

Onderhoud van een auto

auto_ei5Een auto is duur. Niet alleen in aanschaf, maar ook in onderhoud en eventuele reparaties. Je kunt hier rekening mee houden door een auto te kopen die als betrouwbaar te boek staat, waardoor de kans op mankementen kleiner is. Bovendien zijn er, zelfs bij moderne auto's, nog een aantal onderhoudsklusjes die je zelf kunt uitvoeren, zodat je niet zo snel naar de garage moet. En de APK-keuring? Daar gaat nogal eens wat mis. Met de tips van de Consumentenbond ben je beter voorbereid.

Auto's na de koop: garantie, problemen en onderhoud

Waar heb je recht op als je net een auto hebt gekocht? Hoe zit het met garantie op een auto en wat valt daar allemaal wel en niet onder? En waar kun je als consument terecht als je problemen hebt met je auto en je komt er met de vekoper niet uit? Bekijk onze tips.

Elektrische en hybride auto's

auto_ei6Elektrisch rijden heeft een aantal belangrijke voordelen. Voor gebruikers is een elektrische auto een schoner, stiller en prettiger rijdend vervoermiddel. Bovendien kost rijden in een elektrische auto gemiddeld minder per gereden kilometer dan een auto die bijvoorbeeld door benzine of diesel wordt aangedreven. Het rendement van een elektromotor is veel hoger en er is geen of weinig CO2 uitstoot. Bekijk alles over elektrische en hybride auto's.

Auto delen

Een auto is een duur bezit. En al helemaal als je weinig kilometers maakt. Een auto delen kan oplossing bieden. Bekijk alle informatie over deelauto's: hoe zit het met verzekeringen, wat zijn de voor- en nadelen, wat zijn de valkuilen? Wij zochten het voor je uit.

Een auto kopen of privé leasen?

afbeelding achterlciht auto Wat is private lease? Wat zijn de voor- en nadelen. En is een auto leasen of kopen voordeliger?

Autoaccessoires: navigatie, radio, banden, fietsdragers, kinderzitjes

auto_ei7Een nieuwe auto gekocht en nu ook toe aan allerlei nieuwe autoaccessoires? De Consumentenbond geeft ook advies over de beste zomer- en winterbanden (en wanneer je deze nu echt nodig hebt), fietsdragers, autokinderzitjes voor elke leeftijdscategorie, navigatiesystemen, autoradio's en de koppeling van je smartphone zodat je de navigatie en audio dáárvan kunt gebruiken in je auto. Bekijk alles over autoaccessoires.

Autosleutels

auto_ei8Het vervangen van een autosleutel kostte zo'n dertig jaar geleden nauwelijks iets. Je kon een autosleutel, net als je fietssleutel, eenvoudig laten bijmaken. Tegenwoordig zijn autosleutels voorzien van extra beveiliging en dat maakt dat ze lastiger te vervangen zijn, als je je sleutel kwijtraakt. De Consumentenbond bekeek hoeveel het kost om een nieuwe autosleutel te kopen, bij de dealer en via andere kanalen.

Woordenboek

Test Ford Focus, Opel Astra en VW Golf 1.0 benzine-motor voor leden

Van de Opel Astra is in 2015 een compleet nieuw model verschenen, terwijl de Ford Focus eerder dit jaar een flinke opfrisbeurt kreeg. De Volkswagen Golf is, net als de andere twee, nu met 1.0 liter 3-cilindermotor verkrijgbaar. We testten en vergeleken ze op rijden en gebruik.

Doe mee

Samen weten we meer en maken we slimmere keuzes

Laatst gestelde vraag
Ik kan hier geen vraag meer stellen. Waarom niet?
Consumentenbond
Beantwoord door
Consumentenbond,
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!