Autobanden

Zoek autobanden

 • Zomerband / Winterband

 • Bandenmaat

 • Prijs

Bezig met laden... 183 autobanden gevonden

Ons advies

 1. De beste zomerbanden 2015

  De Consumentenbond heeft 35 zomerbanden in twee maten uitgebreid getest. Er zitten goed banden bij, maar ook minder goede en een aantal echt afraders. Kies deze zomer de autobanden die het beste bij je auto en rijstijl passen!

  De beste zomerbanden 2015
 2. Test vierseizoenenbanden 2014: vlees noch vis

  Met vierseizoenenbanden onder je auto zou de halfjaarlijkse bandenwissel (van zomer- naar winterbanden en omgekeerd) achterwege kunnen blijven. Klinkt goed,  maar de 4 door de Consumentenbond geteste typen schieten op één of meerdere fronten tekort.

  Bekijk de test vierseizoenenbanden
 3. Zijn aparte winterbanden en zomerbanden nodig?

  Ga je op wintersport met de auto dan zijn winterbanden een must. In Nederland zijn ze niet noodzakelijk als je de auto kunt laten staan bij sneeuw. Rijd niet het hele jaar door met winterbanden. Bij zomerse temperaturen hebben ze namelijk een veel langere remweg.

  Meer over winterbanden, zomerbanden en vierseizoensbanden.
 4. De juiste bandenmaat

  De juiste bandenmaat verschilt per auto. Kijk voor de maat op de autobanden die er nu onder zitten. Een bandenmaat is bijvoorbeeld 155/70 R 13 T. Uit deze 'code' lees je de breedte, hoogte, soort band (radiaal), velgmaat en snelheid waarvoor de autoband geschikt is af.

  Kies de juiste bandenmaat.
 5. Test: bandenspanningsmeters

  Het is aan te bevelen om elke maand de spanning van de banden van de auto te controleren. Rijden met een te lage bandenspanning zorgt voor minder grip op de weg, meer slijtage en een hoger brandstofverbruik.Wij testten 12 elektronische bandenspanningsmeters, van €8 tot €25.

  Testresultaten bandenspanningsmeters.
 6. Vervang winterbanden tijdig

  Winterbanden kun je helaas niet 'oprijden' tot de wettelijk toegestane minimale profieldiepte van 1,6 mm. Al bij 4 mm heb je een stuk minder grip op besneeuwde wegen. Ook winterbanden 'oprijden' in de zomer kan gevaarlijke situaties opleveren.

  Meer over winterbanden vervangen.
 7. Autobanden aanschaffen, afdanken en vervangen

  Om een goede grip op de weg te hebben is het van belang dat de autobanden in goede staat zijn: ze hebben voldoende profiel, zijn niet beschadigd en vertonen geen droogtescheurtjes. Controleer daarom voor je eigen veiligheid en comfort de banden regelmatig en vervang ze tijdig.

  Autobanden aanschaffen, vervangen en afdanken

Achtergrondinformatie over autobanden

Meest recente vragen over autobanden

Meer vragen en antwoorden

Autobanden per merk