De beste autoband: ons advies

Tweemaal per jaar voert de Consumentenbond een uitgebreide vergelijkende autobandentest uit. Eenmaal voor winterbanden en eenmaal voor zomerbanden. We testen de veiligheid van de autobanden uitvoerig. Uit onze tests blijkt: veel geteste banden doen het redelijk tot goed onder verschillende weersomstandigheden en er zijn ook veel banden met diverse tekortkomingen.

Verder kijken we ook naar aspecten zoals het verschil in brandstofverbruik en slijtvastheid. We vergelijken autobanden van onder andere Michelin, Vredestein, Dunlop, Pirelli, Continental, Bridgestone, Semperit, Hankook, Fulda en Goodyear. Binnen onze testresultaten kun je 2 of meer banden rechtstreeks met elkaar vergelijken, bijvoorbeeld de banden die je nu gebruikt en de beste autobanden uit onze tests.

Heb je al een account? Log in

De beste zomerbanden?

25 zomerbanden scoren een onvoldoende! Bekijk de autobandentest voordat je nieuwe banden bestelt. Maak nu 60 dagen gratis kennis en krijg direct toegang.

Maak 60 dagen gratis kennis

Autobanden vergelijken

Onze bandentests tonen autobanden die wij aanbevelen, maar laten ook een aantal onveilige banden zien. Diverse banden kregen dan ook het predicaat 'Afrader'.

Wil je weten met welke autobanden je wél veilig rijdt? Log in of maak gratis kennis en bekijk de resultaten van de autobandentest.

Zomerbanden, winterbanden en vierseizoenenbanden 

De testresultaten van autobanden bevatten beoordelingen van winterbanden, zomerbanden en vierseizoenenbanden. We hebben voor de verschillende formaten Beste Koop en Beste uit de test predicaten uitgedeeld. Helaas hebben we ook diverse afraders uitgedeeld. Zorg ervoor dat je de beste autoband kiest! Log in of maak nu 60 dagen gratis kennis en ga direct naar de autobandentest.

Onafhankelijke tests

Waarom is het verstandig om testresultaten van de Consumentenbond te gebruiken, in plaats van de resultaten op vergelijkingssites?

  1. De Consumentenbond test jaarlijks tientallen autobanden op diverse aspecten. We gaan dus niet af op reviews van gebruikers.
  2. In tegenstelling tot veel vergelijkingssites zijn wij onafhankelijk en testen we de producten zelf. We kunnen dit onderzoek blijven doen door de contributies van onze leden.

Wil je autobanden vergelijken om tot een goede keus te komen? Log in of maak gratis kennis en vergelijk hier zelf de voor jou geschikte autobanden. Wil je ons steunen én direct toegang krijgen tot álle tests?

Doe mee

Laatst gestelde vraag
continental banden type:vancontact 100 215/70 R15c 109/107s goede keus voor mijn camper?
E.Algra
Beantwoord door
Reactie Consumentenbond,
Laatste review
Vredestein Snowtrac 3 175/65 R14T
J. Grijpstra
95.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!