De beste autoband: ons advies

Tweemaal per jaar voert de Consumentenbond een uitgebreide vergelijkende autobandentest uit. Eenmaal voor winterbanden en eenmaal voor zomerbanden. We testen de veiligheid van de autobanden uitvoerig. Uit onze tests blijkt: veel geteste banden doen het redelijk tot goed onder verschillende weersomstandigheden en er zijn ook veel banden met diverse tekortkomingen.

Verder kijken we ook naar aspecten zoals het verschil in brandstofverbruik en slijtvastheid. We vergelijken autobanden van onder andere Michelin, Vredestein, Dunlop, Pirelli, Continental, Bridgestone, Semperit, Hankook, Fulda en Goodyear. Binnen onze testresultaten kun je 2 of meer banden rechtstreeks met elkaar vergelijken, bijvoorbeeld de banden die je nu gebruikt en de beste autobanden uit onze tests.

De beste autobanden?

Dit zijn de beste winter-, zomer- en vierseizoenenbanden. Maak nu 2 maanden gratis kennis en krijg direct toegang.

Bekijk de testresultaten

Autobanden vergelijken

Onze bandentests tonen autobanden die wij aanbevelen, maar laten ook een aantal onveilige banden zien. Ontdek in onze vergelijker eenvoudig welke autobanden 'Beste koop' en 'Beste uit de test' zijn. En, welke autobanden wij beoordelen als 'Afrader'. Wil je weten met welke autobanden je veilig rijdt? Bekijk de testresultaten.

Soorten autobanden

De testresultaten van autobanden bevatten beoordelingen van:

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden.

Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Ik kan hier geen vraag meer stellen. Waarom niet?
Consumentenbond
Beantwoord door
Consumentenbond,
Laatste review
Continental ContiWinterContact TS850 205/55 R16H
D.F.J.P. Tunnissen
95.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!