De beste autoband: ons advies

Tweemaal per jaar voert de Consumentenbond een uitgebreide vergelijkende autobandentest uit. Eenmaal voor winterbanden en eenmaal voor zomerbanden. We testen de veiligheid van de autobanden uitvoerig. Uit onze tests blijkt: veel geteste banden doen het redelijk tot goed onder verschillende weersomstandigheden en er zijn ook veel banden met diverse tekortkomingen.

Verder kijken we ook naar aspecten zoals het verschil in brandstofverbruik en slijtvastheid. We vergelijken autobanden van onder andere Michelin, Vredestein, Dunlop, Pirelli, Continental, Bridgestone, Semperit, Hankook, Fulda en Goodyear. Binnen onze testresultaten kun je 2 of meer banden rechtstreeks met elkaar vergelijken, bijvoorbeeld de banden die je nu gebruikt en de beste autobanden uit onze tests.

De beste zomerbanden?

25 zomerbanden scoren een onvoldoende! Bekijk de autobandentest voordat je nieuwe banden bestelt. Maak nu 60 dagen voordelig kennis en krijg direct toegang.

Maak kennis

Autobanden vergelijken

Onze bandentests tonen autobanden die wij aanbevelen, maar laten ook een aantal onveilige banden zien. Diverse banden kregen dan ook het predicaat 'Afrader'.

Wil je weten met welke autobanden je wél veilig rijdt? Bekijk de testresultaten.

Zomerbanden, winterbanden en vierseizoenenbanden 

De testresultaten van autobanden bevatten beoordelingen van winterbanden, zomerbanden en vierseizoenenbanden. We hebben voor de verschillende formaten Beste Koop en Beste uit de test predicaten uitgedeeld. Helaas hebben we ook diverse afraders uitgedeeld. Zorg ervoor dat je de beste autoband kiest! Bekijk de testresultaten en bespaar direct door de beste autobanden aan te schaffen.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden.

Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Zijn er testresultaten van Achilles banden? Deze worden nu door Ford aangeraden, maar ik kom ze niet tegen in de test?
heer D.J. Versloot
Beantwoord door
Reactie Consumentenbond,
Laatste review
Goodyear Eagle F1 Asymetric 2 225/45 R17
ruijter de wildt
25.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!