Het beste autostoeltje: ons advies

Wij testten meer dan 125 autostoeltjes van ruim 20 merken, waaronder BeSafe, Chicco, Cybex, Ellermeijer, Hema, Kiddy, Maxi-Cosi, Römer, Recaro en Takata. De autostoeltjes zijn getest op veiligheid en gebruiksgemak. Tussen de verschillende modellen autostoeltjes blijken enorme verschillen te zitten. Er zijn 24 autostoeltjes die een onvoldoende scoren, 4 hiervan zijn zelfs zeer onveilig!

Heb je al een account? Log in

Het beste autostoeltje?

Er zijn heel wat autostoeltjes Beste Koop en Beste uit de test. Helaas zijn er ook 3 autostoeltjes die we afraden, deze zijn zeer onveilig. Maak nu 2 maanden gratis kennis en bekijk direct de test.

Maak gratis kennis

De beste autostoeltjes

Top 3 aandachtspunten uit de test Autozitjes

  1. Prijs: duurder blijkt lang niet altijd beter.
  2. Veiligheid: 4 autostoeltjes krijgen het predicaat afrader omdat ze zeer onveilig zijn! 
  3. Gebruiksgemak: bij een aantal zitjes kun je voor de bevestiging gerust een tijdje uit trekken.

Er zijn autostoeltjes van verschillende gewichtsklassen getest. Dit zijn zowel stoeltjes met gordelbevestiging als met ISOfix-bevestiging. De autostoeltjestest is in bepaalde opzichten strenger dan de wetgeving. Zo hanteren wij bij onze testen een zwaardere frontale botsing dan vereist en vindt er bovendien een botsing van opzij plaats.

Log in of maak 2 maanden gratis kennis, bekijk de test en kies het beste autostoeltje!

Kies voor het beste autostoeltje

Wij kwamen tot schokkende ontdekkingen! Zo blijken niet alle autostoeltjes veilig genoeg. Vier stoeltjes krijgen zelfs het predicaat 'Afrader' omdat ze een zware onvoldoende scoren op veiligheid. Gelukkig zijn er genoeg autostoeltjes die uitblinken: voor deze test is 7 keer het predicaat 'Beste koop' en 11 keer het predicaat 'Beste uit de test' uitgedeeld.

Wat is het beste autostoeltje? Log in of maak 2 maanden gratis kennis en vergelijk de autostoeltjes.

Onafhankelijke testresultaten

Wij testen daadwerkelijk producten zodat je zeker weet of een product in orde is. Bij ons krijg je écht betrouwbaar advies over producten en diensten. Om onafhankelijk onderzoek te kunnen blijven doen, hebben we leden nodig. Nog geen lid? Maak nu 2 maanden gratis kennis en krijg direct toegang tot alle testresultaten.

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Jullie gaan eind mei nieuwe testresultaten publiceren, waaronder die voor de Maxicosi Axissfix. Is er inmiddels al iets bekend over de testresultaten? Wij kunnen geen 2 maanden meer wachten en twijfelen...
G. Kruger
Beantwoord door
Reactie . Consumentenbond,
Laatste review
Cybex Sirona
Harry Bijl
56.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!