Het beste autostoeltje: ons advies

Wij testten meer dan 100 autostoeltjes van verschillende merken, waaronder  Chicco, Cybex, Kiddy, Maxi-Cosi, Römer en Recaro. Tussen de verschillende modellen autostoeltjes blijken grote verschillen te zitten.

Advies-autostoeltje

Het beste autostoeltje?

Er zijn heel wat autostoeltjes Beste Koop en Beste uit de test. Helaas zijn er ook 3 autostoeltjes die we afraden, deze zijn zeer onveilig. Maak nu 2 maanden voordelig kennis en bekijk direct de test.

Bekijk de testresultaten

De beste autostoeltjes

Top 3 aandachtspunten uit de test autozitjes

  1. Prijs: duurder blijkt lang niet altijd beter.
  2. Veiligheid: enkele autostoeltjes krijgen het predicaat 'Afrader' omdat ze zeer onveilig zijn! 
  3. Gebruiksgemak: bij een aantal zitjes kun je voor de bevestiging gerust een tijdje uit trekken.

Er zijn autostoeltjes voor kinderen in verschillende gewichtsklassen getest. Dit zijn zowel stoeltjes met gordelbevestiging als met ISOfix-bevestiging. De autostoeltjestest is strenger dan de wetgeving: de frontale botsing is zwaarder dan de wettelijke test, de botsing van opzij.

Kies voor het beste autostoeltje

We testen de autostoeltjes uitgebreid op veiligheid in een frontale botsing en een botsing van opzij. Ook beoordelen we het gebruiksgemak van het zitje en het comfort van je kindje. Wat is het beste autostoeltje? Bekijk de testresultaten.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden.

Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Doe mee

Laatst gestelde vraag
de Maxi-Cosi priori sps autostoel kan ik niet vinden in de testresultaten, graag wil ik meer informatie zodat ik weet of deze stoel veilig is
heer A.I.H. Blanken
Beantwoord door
Reactie . Consumentenbond,
Laatste review
Maxi-Cosi 2wayPearl & 2wayFix
Wees van Noord
68.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!