Extra informatie

Nieuwe modellen onderscheiden

Van diverse zitjes worden er aangepaste versies op de markt gebracht, zonder dat de naam van het product (duidelijk) is veranderd.

De oude modellen zijn vaak nog wel een tijdje verkrijgbaar in de winkels (vaak totdat de voorraad in winkels op is) en ook kan het zijn dat je de oude versie van iemand (tweedehands) overneemt (lees over aanschaf tweedehands kooptips). Hoe onderscheid je het oude model van de nieuwe bij de volgende modellen:  

Römer Max-Fix versus Max-Fix II

In de Römer Max-Fix die we in het najaar van 2013 hebben getest, troffen we enkele gevaarlijke stoffen aan. Bij de Max-Fix II (getest in mei 2014) heeft Römer dit opgelost. De verbeterde versie is te herkennen aan de lichte schouderstukken (zie foto links). Op de foto rechts zijn de donkere schouderstukken van de eerste versie van de Max-Fix te zien.

Shoulderpads Max Fix 2 Shoulderpads Max Fix

Kiddy Energy Pro 2 versus Kiddy Energy Pro

Sinds 2011 is er een nieuwe versie van de Kiddy Energy Pro, de Energy Pro 2. In diverse winkels troffen we echter nog de oude versie aan, of de nieuwe versie zonder de 2 erachter. De Energy Pro 2 (foto links) is o.a. te onderscheiden van de Energy Pro (foto rechts) door:

 • De Energy Pro 2 heeft een hogere vangtafel.
 • De Energy Pro 2 heeft een rechthoekig Kiddy-label op de hoofdsteun, in plaats van een zeshoekig label.
 • Kiddy Energy Pro 2  MH_Kiddy_Energy_Pro_001

Maxi-Cosi Rodi XP2 versus Rodi XP

De nieuwe versie van de Maxi-Cosi Rodi XP heet de Rodi XP2, maar we troffen hem ook in diverse winkels aan onder de naam 'New Rodi XP' of 'Rodi 2011'. De Rodi XP2 (foto links) is op de markt sinds voorjaar 2010 en is van de oude Rodi XP (foto rechts) te onderscheiden door:

 1. De Rodi XP2 heeft bredere zijwanden;
 2. De Rodi XP2 heeft geen kunststof onderplaat meer;
 3. De Rodi XP2 heeft een andere vormgeving van de rugleuning.

rodi

 

Römer Baby-Safe plus II SHR versus plus II

SHR bij de Römer Baby-Safe plus II SHR staat voor Single Hand Release, ofwel eenhandsbediening voor het loskoppelen van het zitje van het onderstel of wandelwagen. De SHR heeft hiervoor een knop op het draaghandvat (foto links), de 'gewone' Römer Baby-Safe plus II heeft deze knop niet (rechter foto)

romershrplus2

 

Römer Baby-Safe plus II versus Plus

De Baby-Safe plus II is met name van de Baby-Safe Plus te onderscheiden aan het draaimechanisme van het draaghandvat, zie op onderstaande foto's links de nieuwe Baby-Safe plus II en rechts de oude Baby-Safe Plus.

romerplus2plus

Maxi-Cosi Tobi nieuw versus oud 

De nieuwe versie van de Maxi-Cosi Tobi (sinds collectie 2009) is over het algemeen duurder dan de oude versie, maar behaalt ook een hoger testresultaat. De oude versie werd door ons nog maar beperkt aangetroffen in winkels. De versies zijn te herkennen aan de gordelspanning-indicator (omgekeerde V-vorm bij oude model, rechthoekig bij nieuw model) en het label 'New and Improved' op de nieuwe versie.

Recaro Start 2.0 versus Start

De nieuwe versie (hieronder rechts) van de Recaro Start, de Recaro Start 2.0, presteert een stukje beter dan het oude model (links). De nieuwe Start is vooral te herkennen aan de bredere zijvleugels/zijsteunen. De oude Start werd door ons nog maar beperkt in winkels aangetroffen.

 

Consumentengids Auto 2015

Wat was afgelopen jaar de beste auto? En waar moet je op letten als je een tweedehands auto koopt? In de Consumentengids Auto 2015 vind je hierover alle informatie, en meer. 

 • Uitgebreide testrapporten van 150 auto's.
 • De aan- en afraders van 2015.
 • Veiligheidssystemen in de auto's van nu.
 • Kooptips en tests van autobanden, bandenspanningsmeters, navigatiesystemen, kinderzitjes, fietsendragers.
 • Een stappenplan voor een nieuwe autoverzekering.

Deel bericht via:

Doe mee

Laatst gestelde vraag
de Maxi-Cosi priori sps autostoel kan ik niet vinden in de testresultaten, graag wil ik meer informatie zodat ik weet of deze stoel veilig is
heer A.I.H. Blanken
Beantwoord door
Reactie . Consumentenbond,
Laatste review
Maxi-Cosi 2wayPearl & 2wayFix
Wees van Noord
68.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!