Aanvullende autoverzekering

Ongevallen inzittendenverzekering

De ongevallenverzekering inzittenden keert een vast bedrag uit bij invaliditeit of overlijden door een verkeersongeval van de inzittenden van de auto. Deze uitkering staat los van de werkelijk geleden schade.

Schadeverzekering inzittenden

afbeelding man bij botsing auto Een schadeverzekering inzittenden keert de werkelijke schade uit na een ongeval. De vaststelling van die schade vindt op dezelfde manier plaats als bij de aansprakelijkheidsverzekering. Maar de schadeverzekering inzittenden keert uit ongeacht de schuldvraag.

Rechtsbijstandverzekering

Juridische hulp bij een verkeersongeval kan nodig zijn, denk bijvoorbeeld aan gesteggel over de schuldvraag. Naast schade aan de auto kunnen er nog andere kosten zijn die je wilt verhalen. Denk aan waardevermindering van de auto, letselschade en het eigen risico van de zorgpolis bij letsel. Rechtsbijstandsdekking kan dan uitkomst bieden.

Pechhulp dekkingen

Hulp voor pech onderweg kun je via de autodealer, als aanvullende dekking bij de autoverzekering, reisverzekering of als losse service afsluiten. We zetten de verschillende opties op rij.

No-claimbeschermer

Als je jarenlang schadevrij rijdt, kun je een forse no claim korting opbouwen. Maar die korting kan als sneeuw voor de zon verdwijnen als je toch een schadegeval claimt. Bij een aantal autoverzekeraars kun je een no-claimbeschermer afsluiten waarmee je plotselingen premieverhoging kunt voorkomen. Maar let op: je schadevrije jaren worden niet bevroren bij een schade.