Voorwaarden

Nieuwwaarderegeling

afbeelding schade blauwe auto De nieuwwaarderegeling is een belangrijke voorwaarde bij je autoverzekering en speelt een rol als er sprake is van totaal verlies (bijvoorbeeld door een ongeluk of door diefstal) van een nieuwe auto.

Occasionwaarderegeling

afbeelding schade auto opnemen Heb je een tweedehandsauto, let dan op de occasionwaarderegeling. Hiermee krijg je bij totaal verlies het bedrag terug dat je zelf voor de tweedehandsauto hebt betaald. Omdat een auto na aankoop in waarde daalt, is een uitkering van de occasionwaarde gunstiger dan wanneer je alleen de dagwaarde uitgekeerd krijgt. Het kan honderden euro's schelen.

Eigen risico bij je autoverzekering

afbeelding ster in voorruit Als je een schade claimt bij je autoverzekeraar krijg je vaak te maken met een eigen risico. Het verschilt per verzekeraar hoe hoog het eigen risico is. Wanneer wordt je eigen risico aangesproken en waar kun je verder rekening mee houden?

Autodiefstal

Bij diefstal van de auto krijg je niet automatisch een uitkering. Dit is afhankelijk van de dekking maar ook van de beveiligingseisen.