Betaalrekeningen en -pakketten

Extra informatie

Bankrekening openen

Waar kun je op letten als je een nieuwe bankrekening opent? Je kunt de kosten vergelijken, maar je kunt ook naar de mogelijkheden van internet- en mobiel bankieren kijken. Of bijvoorbeeld naar de reviews van andere consumenten die al klant zijn bij de betreffende bank.

Overstappen van bank

Als je wilt overstappen naar een andere bank, kun je bij je nieuwe bank een formulier voor de Overstapservice aanvragen.

Mobiel betalen

Mobiel betalen of contactloos betalen is de nieuwste manier van betalen in een winkel. Je kunt betalen door je bankpas of mobiele telefoon bij de betaalautomaat te houden. Bij welke banken kun je nu of in de toekomst contactloos betalen en hoe veilig is het?

Betalen in het buitenland

In veel buitenlandse winkels kun je gewoon betalen met je pinpas. Maar soms hangt daar een prijskaartje aan. Bij de ene bank is dat hoger dan bij de andere.

Geld overmaken naar het buitenland

Als je iets koopt op een Amerikaanse website of je boekt een huisje in Frankrijk moet je soms geld overmaken naar een buitenlandse rekening. Hoe gaat dat in zijn werk?

Veilig internetbankieren

Bankpas kwijt of gestolen

Wat moet je doen als je bankpas gestolen of kwijt is? Het belangrijkste is dat je zo snel mogelijk de pas laat blokkeren.

Spoedoverboekingen

Een spoedoverboeking kan handig zijn, maar er zijn wel extra kosten aan verbonden. Als je geld overmaakt naar iemand die bij dezelfde bank bankiert is het spoedoverboeking niet nodig.

Eerste indrukken

Producten die nieuw op de markt komen proberen wij zo snel mogelijk aan een kort onderzoek te onderwerpen zodat we een eerste indruk ervan kunnen presenteren. Bekijk de eerste indrukken op het gebied van betaalrekeningen.

Video's: Geld, Recht en Verzekeringen

In deze afspeellijst vind je diverse video's over geldzaken, recht, verzekeringen en aanverwante zaken. We hebben video's met tips, hoe we testen en eerste indrukken. In het zoek-balkje rechts op de pagina kun je zoeken naar meer video's over financiële zaken.

Pinpasfraude en skimming

Pinpasfraude voorkomen is lastig. Criminelen bewerken geld- en betaalautomaten steeds vaker om de magneetcode van pinpassen te skimmen, ofwel kopiëren. Deze gegevens brengen ze over op een andere pas en de pincode kijken ze af. Daarna plunderen ze de rekening. Aangepaste automaten zijn moeilijk te herkennen, maar het is zeker niet onmogelijk.

Wil je pinpasfraude voorkomen? Snijd skimmers dan de pas af en weet waarop je moet letten als je een geld- of betaalautomaat gebruikt.

Beste financiele producten 2014

Ook dit jaar namen we heel wat kleine lettertjes en prijzen onder de loep. De Consumentenbond presenteert ‘de beste’ financiële producten van 2014.

Verzekerd betalen met je creditcard

Betalen met creditcard doen veel mensen alleen op vakantie, of op internet. Terwijl je er, ook bij veel ‘normale’ aankopen, een gratis aankoopverzekering bij krijgt.

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Goedemorgen, Wat is de goedkoopste rekening (liefst met gratis pin pas) voor kinderen alstublieft? Dank u wel, Albert Plesman
heer A.W. Plesman
Beantwoord door
Reactie Consumentenbond,
Laatste review
ABN AMRO Privé Pakket
B.B. Drenth
52.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!