Betaalrekeningen en -pakketten

Extra informatie

Bankrekening openen

Hand met betaalpas bij een geldautomaatWaar kun je op letten als je een nieuwe bankrekening opent? Je kunt de kosten vergelijken, maar je kunt ook naar de mogelijkheden van internet- en mobiel bankieren kijken. Of bijvoorbeeld naar de reviews van andere consumenten die al klant zijn bij de betreffende bank.

Overstappen van bank

Alle logo's van bankenAls je wilt overstappen naar een andere bank, kun je bij je nieuwe bank een formulier voor de Overstapservice aanvragen.

Mobiel en contactloos betalen

Mobiel betalen of contactloos betalen is de nieuwste manier van betalen in een winkel. Je kunt betalen door je bankpas of mobiele telefoon bij de betaalautomaat te houden. Bij welke banken kun je nu of in de toekomst contactloos betalen en hoe veilig is het?

Betalen in het buitenland

Hand haalt een stapeltje dollars uit geldautomaatIn veel buitenlandse winkels kun je gewoon betalen met je pinpas. Maar soms hangt daar een prijskaartje aan. Bij de ene bank is dat hoger dan bij de andere.

Geld overmaken naar het buitenland

Als je iets koopt op een Amerikaanse website of je boekt een huisje in Frankrijk moet je soms geld overmaken naar een buitenlandse rekening. Hoe gaat dat in zijn werk?

Veilig bankieren

Banken hebben uniforme regels opgesteld voor veilig bankieren. Op deze pagina geven we nog wat extra tips.

Bankpas kwijt of gestolen

Wat moet je doen als je bankpas gestolen of kwijt is? Het belangrijkste is dat je zo snel mogelijk de pas laat blokkeren.

Eerlijke banken

De meeste banken delen nog steeds hoge bonussen uit aan hun topbestuurders en sommige medewerkers. Ook op het gebied van klimaatverandering, dierenwelzijn en andere duurzaamheidsthema's scoren niet alle banken even goed.

Spoedoverboekingen

Man aan de telefoon met bankpas in zijn handEen spoedoverboeking kan handig zijn, maar er zijn wel extra kosten aan verbonden. Als je geld overmaakt naar iemand die bij dezelfde bank bankiert is het spoedoverboeking niet nodig.

Incassomaatregelen

Met een machtiging geef je een bedrijf toestemming om geld van je rekening te incasseren. Maar een bedrijf heeft geen vrij spel, er zijn namelijk middelen om je te beschermen als er iets misgaat.

Privacy en betaalgegevens

Mogen banken jouw gegevens voor commercíële doeleinden gebruiken? Lees wat wel en niet mag en wat de Consumenten daarvan vindt.

Betalen in winkels

Met de slogan 'Pinnen, graag' willen winkeliers het pinnen stimuleren. Er zijn zelfs al supermarkten waar je niet meer met contant geld kunt betalen. Kunnen we over een paar jaar nog wel met cash betalen in winkels?

Eerste indrukken

Producten die nieuw op de markt komen proberen wij zo snel mogelijk aan een kort onderzoek te onderwerpen zodat we een eerste indruk ervan kunnen presenteren. Bekijk de eerste indrukken op het gebied van betaalrekeningen.

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Ik kan hier geen vraag meer stellen. Waarom niet?
Consumentenbond
Beantwoord door
Consumentenbond,
Laatste review
ABN AMRO Losse betaalrekening
harry quist
32.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!