Betaalrekeningen en -pakketten
Extra informatie

Internetbankieren van bank tot bank

Internetbankieren verschilt van bank tot bank. Bij de ene bank kun je bijvoorbeeld wel digitale acceptgiro's ontvangen of een digitaal huishoudboekje bijhouden, terwijl dat bij de andere bank niet kan. Je kunt ook niet bij elke bank even lang je oude rekeningoverzichten inzien.

Mogelijkheden

Bij de Rabobank kun je maar tot 13 maanden terugzoeken in je bij- en afschrijvingen, terwijl dit bij een aantal banken tot wel 10 jaar terug kan. Het ontvangen van digitale acceptgiro's en het inzien en beheren van andere financiële producten (zoals verzekeringen en hypotheken) kan alleen bij de grote banken.

Als je een bankrekening wilt openen is het handig om te weten wat een internetbankierprogramma van een bank wél en niet kan. Bekijk alle mogelijkheden van internetbankieren per bank en vergelijk ze met die van andere banken.

Rapportcijfer

In 2014 testten we de internetbankierprogramma's van 8 banken op gebruiksgemak en mogelijkheden. Het testoordeel bestaat uit een cijfer voor de mogelijkheden en een cijfer voor gebruiksgemak. internetbankieren_computer

  • SNS Bank scoort met een 7,9 het beste van alle banken (peildatum 1 januari 2014). 
  • De ABN Amro staat op een tweede plek met een 7,7.
  • Daarna volgt de ING met een testoordeel van een 7,3.
  • Ook de andere, kleinere banken kregen een voldoende. Ze scoren desalniettemin lager, omdat ze minder keus bieden. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om beleggingen, hypotheken en verzekeringen in te zien, hebben ze niet allemaal.

De ING kreeg met een 7,9 het hoogste cijfer op het onderdeel gebruiksgemak van de testpersonen. Rabobank scoort met een 6.1 het laagst op gebruiksgemak.

Lees ook welke rapportcijfers de banken scoren in het jaarlijkse panelonderzoek.

Mobiel bankieren

Steeds meer consumenten bankieren niet alleen meer via hun laptop of computer, maar ook via hun mobiel of tablet. De mogelijkheden van mobiel bankieren zijn anders dan die van mobiel bankieren. Zo kun je bijvoorbeeld meestal alleen naar bekende rekeningnummers overmaken en kun je niet altijd (even lang als bij internetbankieren) terugzoeken in je bij- en afschrijvingen. Vergelijk ook de mogelijkheden van mobiel bankieren van je bank met die van andere banken.

Deel bericht via:

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Ik kan hier geen vraag meer stellen. Waarom niet?
Consumentenbond
Beantwoord door
Consumentenbond,
Laatste review
ABN AMRO Losse betaalrekening
harry quist
32.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!