Extra informatie

Wat is een boxspring-combinatie

Eigenlijk is de echt goede benaming voor een boxspring een 'boxspring-combinatie'. Een boxspring is alleen de bedbodem. Een boxspring-combinatie bestaat uit:

 • een boxspring-bodem op pootjes
 • een matras
 • eventueel een topmatras.

bonellveringDe boxspring-bodem bestaat uit een beklede bak van hout of metaal op poten, met bonellvering (zie afbeelding). Daarop komt een matras en eventueel topmatras te liggen. Je kunt de combinatie uitbreiden met een hoofd- en/of voetenbord.

Waarom een boxspring?

Er is geen echte allesomvattende verklaring voor het succes van de boxspring-combinatie. Er zijn allerlei theorieën: consumenten zouden het massieve uiterlijk aantrekkelijk vinden, de combinatie van een matras met binnenvering op een verende bodem zou extra comfortabel liggen, consumenten zouden het prettig vinden dat een boxspring-combinatie wat hoger ligt dan een matras op een andersoortige bedbodem, en de trend zou zichzelf versterken. Dat wil zeggen: consumenten kopen nu eenmaal graag wat kennissen en familie ook hebben. Wat ook kan meespelen is dat boxsprings vaak in hotels gebruikt worden. Daardoor zouden consumenten de boxspring associëren met het prettige gevoel van vakantie, ontspanning en luxe.

Voordelen van de boxspring

Een boxspring-combinatie heeft enkele kenmerken die sommige mensen erg prettig vinden. Zoals:

 • Een boxspringcombinatie is in de regel hoger dan andere matras-bedbodemcombinaties.
 • Door de vele mogelijkheden in kleuren en materiaal van de bekleding is een boxspring makkelijk aan te passen aan het slaapkamerinterieur.
 • Door de open constructie van veren ventileert een boxspringcombinatie goed.
 • Zonder hoofd- en voetenbord is een boxspring-combinatie compact: niet groter dan de matrasmaat.

Nadelen van de boxspring

 • De stoffen bekleding van een boxspring is lastig stofvrij te houden, dat is een nadeel voor mensen met stofmijtallergie.
 • Vlekken op de stoffen bekleding zijn moeilijker te verwijderen.
 • Voor sommige mensen veert de combinatie van een binnenveringmatras op een verende bodem te veel.
 • Als je de matras in dezelfde stof hebt laten bekleden als het onderstel, en je wil na jaren de matras vervangen, is het vrijwel onmogelijk om de nieuwe matras opnieuw in dezelfde stof te laten bekleden als het onderstel. Dan moet je dus of een nieuwe combinatie kopen, of ook het onderstel opnieuw laten bekleden.
 • De stoffen bekleding van een boxspring-combinatie kan verkleuren in zonlicht. 

Deel bericht via:

Doe mee

Laatst gestelde vraag
L.s. Enkele jaren geleden waren er nogal problemen inzake levertijden met betrekking tot boxsprings van Swissair sense. Is daar nu verandering in gekomen. Bedankt
Lina Holland bv
Beantwoord door
heer M. van Broekhoven,
Laatste review
Norma combinatie
Remco
93.3333333333333 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!