Besparen en budgetteren

Verstandig omgaan met je geld

Slimmer omgaan met geld en weten waarop je kunt bezuinigen, daarmee kun je heel veel geld besparen. In dit dossier vind je veel tips en inspiratie om geld over te houden, in welke fase van je leven je ook zit. Natuurlijk kun je ook voordelig uit zijn door bijvoorbeeld onze energievergelijker en autoverzekeringvergelijker in te vullen. Hoe groot wordt jouw winst?

 1. Hoe kijk jij naar geld? Doe de test

  Hoe kijk jij naar geld? Je houding ten opzichte van geld is een nauwkeurige afspiegeling van je karakter of psychologische gesteldheid. In extreme gevallen kan dat een gezond beheer van eigen geldzaken in de weg staan. De volgende test geeft een indruk hoe jij ervoor staat.

  Ga naar de test
 2. Digitale huishoudboekjes

  Om meer controle over je financiën te krijgen en misschien ook te bezuinigen, is het handig inzichtelijk te maken waar het geld aan op gaat. Een digitaal huishoudboekje kan hierbij helpen. Elk programma heeft zo zijn voor- en nadelen. Kijk waarmee je handigste kunt budgetteren.

  Bekijk de voor- en nadelen
 3. Handige rekenhulpjes

  Op internet zijn veel rekenhulpjes te vinden die budgetteren en je persoonlijke financiële planning een stuk makkelijker maken. De Consumentenbond zet de belangrijkste op een rij.

  Naar de rekenhulpjes
 4. Overstappen en besparen

  Wil je weten of en hoeveel je kunt besparen door over te stappen van energieleverancier, telecomprovider of met je verzekeringen? Maak dan gratis gebruik van onze vergelijkers en overstapservice. Wat levert het jou op?

  Lees verder

Achtergrondinformatie over budgetteren

Meest recente vragen over budgetteren

Meer vragen en antwoorden

Tests

Digitale geldzaken (e-book)

Regel het slim en veilig

Digitale geldzaken

Regel het slim en veilig

Testament & overlijden

Praktisch overzicht van alles wat u moet regelen bij een overlijden.