Actie voeren

Wij strijden voor:

Stop gesjoemel met honing!
Stop gesjoemel met honing!

In 2013 formuleerden wij 7 Maatregelen tegen Voedselfraude, waarna supermarkten beloofden beter te controleren wat zij inkopen. Ons onderzoek wijst echter uit dat van het overgrote deel van de exclusievere soorten honing, het etiket niet klopt met wat er in zit. We strijden door, totdat álle 7 eisen zijn ingewilligd!

Bekijk de 8 zoete leugens  
Grootste onzinverzekeringen
Grootste onzinverzekeringen

Wij Nederlanders nemen liever het zekere voor het onzekere; we dekken ons graag in. Dat heeft tot gevolg dat wij veel onzinnige en onnodige verzekeringen afsluiten.
 
Wat is eigenlijk de grootste onzinverzekering van Nederland?

Breng je stem uit  
Premiejagen
Premiejagen

Winsten en grote reserves van de zorgverzekeraars bieden ruimte voor premieverlaging. De Consumentenbond wil lagere premies, jij toch ook?

Steun de actie, stuur een e-card  
Helder over Online Privacy
Helder over Online Privacy

Consumenten willen weten wat bedrijven met hun privégegevens doen en hoe hun gedrag wordt gevolgd. Informatie van bedrijven daarover is vaak lang en niet specifiek. 

De Consumentenbond vindt dat duidelijker moet worden wat online diensten over jou verzamelen, voor wie ze dat doen en waarom. Consumenten moeten de belangrijkste privacy informatie snel en makkelijk kunnen lezen. Wil jij dit ook? Steun dan deze actie.

Steun de actie  
Meer spaarrente!
Meer spaarrente!

Grote banken keren volgens de Autoriteit Consument en Markt 0,5 procentpunt minder spaarrente uit dan kleine banken. Spaarders lopen daardoor € 1.000.000.000,00 per jaar aan spaarrente mis. Dat is voor iedere gespaarde €10.000 per jaar € 50!

Naar het meldpunt!  
iDeal compensatie
iDeal compensatie

Storingen maken internetbankieren op momenten onmogelijk. Banken komen hier eigenlijk altijd mee weg, terwijl de consument de dupe is. Wanneer vind jij dat je recht hebt op compensatie?

Reageer via ons forum!  
Behoud de Vrije artsenkeuze!
Behoud de Vrije artsenkeuze!

Als het aan minister Schippers ligt, zijn verzekeraars per 1 januari 2016 niet meer verplicht om niet-gecontracteerde zorg te vergoeden. Dat betekent een einde aan de vrije artsenkeuze. De Consumentenbond is hier fel tegen.

Ben jij ook tegen? Laat jouw mening horen via een reactie!

Reageer!  

Meer acties

/campagne-content/papieren-treinkaartjes/4785476/Treinkaartje Papieren treinkaartjes

Via ons meldpunt verzamelden wij meer dan 2500 klachten over het reizen met de trein. We hebben deze klachten gebundeld en aangeboden bij de NS. Wij eisen verbetering!

Eerste uitgifte medicijnen

Apothekers horen je bij een eerste gebruik van medicijnen goed te informeren. Uit onderzoek blijkt dat veel apothekers die 'eerste uitgiftegesprek' niet of onvoldoende doen. Wij eisen verbetering!

/campagne-content/afbeeldingen/overzicht/check-je-zorgkosten.jpg Check je zorgkosten

Heb je wel eens een ziekenhuisrekening gezien? Begrijp jij je ziekenhuisrekening? Doe een melding!

Meer nieuws

Praat mee: Glasvezel is de investering waard
In Nederland hebben vrijwel alle huishoudens een internetverbinding. Meestal loopt die via de kabel, maar de glasvezelverbinding wint aan populariteit.

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief van de Consumentenbond.

Meld je aan  

Bereikt voor jou

Streep door foute voorwaarden

Winkelketens Blokker en Daka en koffiemaker Nespresso halen na onze actie een streep door foute bepalingen in hun algemene voorwaarden.

We spraken ze aan omdat ze een loopje nemen met de consumentenrechten, zoals een te korte klachttermijn of een onterechte bepaling op de kassabon.

Lees meer