niet eens met stelling dat garantie bijkopen onzinnig is.....

Het mag dan wel bij de wet geregeld zijn maar garantie bijkopen voorkomt dan in ieder geval een hoop gedoe en dus stress. Stress door het getouwtrek. Het kost behoorlijk wat moeite en tijd om dan je gelijk te krijgen. En dus ook kosten. Zie de reacties op dit onderwerp op deze site. Zolang niet duidelijk is wat garantie nu precies is en dit ook niet nageleefd wordt blijft het een grijs gebied. En ik kan me voorstellen dat men dan garantie bijkoopt. Het is leuk dat de consumentenbond de mensen zo aanspoort maar volgens mij niet terecht of in ieder geval in een veel te vroeg stadium. Ik zit zelf nu in een situatie met Philips waar ik niet op zit te wachten en dan druk ik het nog zacht uit. Had ik maar extra garantie bij gekocht! Met vriendelijke groet, Myriam

  • 23

    23 personen vinden dit leuk!

  • 21

    21 personen vinden dit niet leuk!

Alle reacties (3)

  • Fabriksgarantie mag voorrijkosten uitsluiten. Die moet de klant dan betalen. De rechten die je aan de winkel hebt, gaan over alle kosten die voor reparatie gemaakt moeten worden.
  • In principe ben ik tegen het bijkopen van garantie totdat mijn wasmachine van nog geen 4 jaar oud het begaf, een nieuwe gekocht en er werd mij verteld dat wanneer je garantie bijkocht daar bij eventuele problemen ook de voorrijkosten inzaten, die normaal niet onder de garantie vallen aldus de verkoper. Het bewuste bedrijf is inmiddels failliet en ik vraag me nog steeds af of dit waar is. Wie weet daar het antwoord op of is het een kwestie van de kleine lettertjes lezen?
  • Zoals je zelf al aangeeft, koop met garantie bijkopen vooral gezeur af. Maar je betaalt in veel gevallen wel voor iets waar je al recht op hebt. Juist als iedereen garantie bijkoopt, onstaat in winkels nog meer de indruk dat je zonder bijgekochte garantie nergens recht op zou hebben, waardoor die discussie in die gevallen steeds lastiger wordt. Dat is ook iets om je te realiseren. Wel is het zo dat bijgekochte garantie soms zaken dekt die je via je gewone wettelijke garantie niet hebt. In dat geval kan het ook nuttig zijn garantie bij te kopen, alhoewel het natuurlijk moeilijk te voorspellen is of een dergelijke kwestie zich voor zal gaan doen. Het is dus zaak alles goed tegen elkaar af te wegen.
footer image