Voor jou bereikt

Voor (en door) jou bereikt!

Dankzij al onze leden kunnen we ons voor veel
belangrijke consumentenzaken inzetten.

 • Update meldingen medische missers

  U logo_smallit de vele meldingen die de Consumentenbond kreeg bij het meldpunt medische missers heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) elf klachten die aanleiding gaven tot nader onderzoek, opgepakt en uitgeplozen.
 • Tweezijdige voorwaarden

  Algemene voorwaardenDe 'kleine lettertjes' in algemene voorwaarden zijn vaak onduidelijk en soms zelfs in strijd met de wet. De Consumentenbond heeft met brancheorganisaties tweezijdige av opgesteld die wel helder, redelijk en volgens de wet zijn.
 • Consumentenbond 60 jaar!

  Consumentenbond 60 jaarDe Consumentenbond bestaat zestig jaar. Door de jaren heen hebben we veel bereikt. Een bescheiden bloemlezing.

 • Compensatie bij storing telecom

  mobile-rechtenDe Consumentenbond pleit sinds 2011 dat telecomaanbieders wettelijk verplicht zijn om hun klanten te compenseren bij storingen van telefoon en internet.

 • Makkelijker naar de kantonrechter

  kantonrechter-99x89Mede dankzij de Consumentenbond zijn de drempels om naar het kantongerecht te stappen verlaagd. De grens van 5.000 euro is opgeschroefd tot bedragen tot 40.000 euro.

 • Betere klachtenafhandeling

  Logo-klachtenzat-99x89Gaat er iets mis en wil je je klacht kwijt? Dan beland je vaak van de regen in de drup. Met de campagne 'Klachten zat? Los het op!' (juli 2011 - juli 2012) hebben we een grote stap gezet naar een klantvriendelijkere en correctere klachtenafhandeling.

 • Misleidende claims

  foto misleidende claims van de baan'Calcium is nodig voor de instandhouding van botten.' Mede door werk van de Consumentenbond is nu duidelijk welke claims wel en niet gebruikt mogen worden bij voedingsmiddelen en -supplementen.

 • Stop hoge hypotheekrentes

  hypotheekrenteactie-99x89Heb je eindelijk je droomhuis gekocht, lig je wakker van de hoge hypotheekrente. Met de actie 'Stop de (huizen)hoge hypotheekrentes' voerden we actie tegen de steeds hogere marges op hypotheekrentes.

 • Campagne Vlieg-recht

  vliegrecht-logo-99x89Ruim 6.000 consumenten tekenden een pleidooi om de brandstoftoeslag te stoppen. De Consumentenbond slaagde er voor te zorgen dat de ANVR geen brandstoftoeslag meer rekent voor vluchten binnen Europa.