Cv-ketels

Zoek cv-ketels

 • Merk

 • Gaskeur CW label

 • Prijs

Bezig met laden... 34 cv-ketels gevonden

Ons advies

 1. De beste cv-ketel

  De Consumentenbond heeft 26 cv-ketels grondig getest op hoe efficiënt ze de woning verwarmen en warm water leveren. Ondanks dat alle geteste cv-ketels in de hoogste Gaskeur categorie HR-107 vallen, zijn er flinke verschillen in zuinigheid en comfort.

  De beste cv-ketel uit de test.
 2. Soorten cv-ketels

  Een cv-ketel zorgt voor de verwarming van je huis, een combi-ketel ook voor warm kraanwater. Een HR-combiketel is een stuk energiezuiniger dan een VR-combiketel. Met een doorstroommodel bespaar je nog meer energie, maar je moet wel langer wachten op warm douchewater.

  Meer over soorten cv-ketels.
 3. Is een onderhoudscontract nodig?

  Pas als je cv-ketel ouder dan 5 jaar is, is een onderhoudscontract aan te raden. Dat kost tussen €46 en €83 per jaar. Alleen de periodieke controle wordt hiermee gedekt. Wil je ook niet voor verassingen komen te staan bij een storing of reparatie van de cv-ketel? Sluit dan een (all-in)servicecontract af. Let daarbij goed op wat er in het contract staat over arbeidsuren, onderdelen en voorrijkosten.

  Meer over onderhoud van je cv-ketel.
 4. Cv-ketel kopen of huren

  Als je een cv-ketel koopt ben je altijd het goedkoopst uit. Huren is het duurst. Huurkoop, ook wel lease genoemd, zit ertussen in. Bij huurkoop betaal je een maandelijks bedrag en na afloop van het contract is de cv-ketel je eigendom. De rente is fiscaal aftrekbaar en dat maakt het voordeliger.

  Cv-ketel huren, leasen of kopen: kostenoverzicht.
 5. Tips voor het kopen van een cv-ketel

  Hoe hoger het CW-label (CW1 t/m CW6), des te meer warm water de cv-ketel per minuut kan leveren. Let erop dat de cv-ketel kan moduleren (gasvlam kan verschillen in grootte). Daarmee kun je energie besparen. Ook op de aanschafprijs van een cv-ketel kun je soms flink besparen. Winkelprijzen tot 50% onder de adviesprijs komen voor.

  Meer tips voor het kopen van een cv-ketel.

Achtergrondinformatie over cv-ketels

Meest recente vragen over cv-ketels

Meer vragen en antwoorden

Water, elektriciteit & gas

Dit handige boek helpt u op weg bij klussen aan water, gas en elektra.

Cv-ketels per type