Cv-ketels

Zoek cv-ketels

 • Merk

 • Gaskeur CW label

 • Prijs

Bezig met laden... 20 cv-ketels gevonden

Ons advies

 1. De beste cv-ketel

  De Consumentenbond heeft 26 cv-ketels grondig getest op hoe efficiënt ze de woning verwarmen en warm water leveren. Ondanks dat alle geteste cv-ketels in de hoogste Gaskeur categorie HR-107 vallen, zijn er flinke verschillen in zuinigheid en comfort.

  De beste cv-ketel uit de test.
 2. Soorten cv-ketels

  Een cv-ketel zorgt voor de verwarming van je huis, een combi-ketel ook voor warm kraanwater. Een HR-combiketel is een stuk energiezuiniger dan een VR-combiketel, die vanaf september 2015 ook niet meer te koop is.

  Meer over soorten cv-ketels.
 3. Is een onderhoudscontract nodig?

  Een onderhoudscontract voor je cv-ketel is aan te raden. Je ketel wordt dan periodiek gecontroleerd, en bij een storing of reparatie van de cv-ketel betaal je bijvoorbeeld geen arbeidsuren en voorrijkosten meer, maar alleen nog materiaalkosten.

  Meer over onderhoud van je cv-ketel.
 4. Cv-ketel kopen of huren

  Een cv-ketel kun je kopen, maar eventueel ook huren. Ook huurkoop, ook wel lease genoemd, is een optie. Bij huurkoop betaal je een maandelijks bedrag en na afloop van het contract is de cv-ketel je eigendom. De rente is fiscaal aftrekbaar en dat maakt het voordeliger.

  Cv-ketel huren, leasen of kopen: kostenoverzicht.
 5. Tips voor het kopen van een cv-ketel

  Hoe hoger het CW-label (CW1 t/m CW6), des te meer warm water de cv-ketel per minuut kan leveren. Let erop dat de cv-ketel kan moduleren (gasvlam kan verschillen in grootte). Daarmee kun je energie besparen. Ook op de aanschafprijs van een cv-ketel kun je soms flink besparen. Winkelprijzen tot 50% onder de adviesprijs komen voor.

  Meer tips voor het kopen van een cv-ketel.

Achtergrondinformatie over cv-ketels

Meest recente vragen over cv-ketels

Meer vragen en antwoorden

Cv-ketels per type