Extra informatie

Garantie bij cv-ketels

Hoe zit het met de garantie op cv-ketels? Randapparatuur zoals expansievat, kamerthermostaat en buitenthermostaat vallen alleen onder de garantie als deze van dezelfde fabrikant afkomstig zijn.

Bij Ferroli (vroeger: AGPO) en Atag is het mogelijk om garantie op de cv-ketel bij te kopen. De voorrijkosten liggen tussen de €50 en €80 (lager als de plaatselijke installateur komt voorrijden), het arbeidersloon tussen de €50 en €60 per uur.

Onderhoudscontract cv-ketel

Een onderhoudscontract voor de cv-ketel is aan te raden als je zelf niet deskundig genoeg bent. Een goed onderhouden ketel is veiliger, gaat langer mee en gebruikt minder gas.

De onderhoudscontracten zijn er in alle soorten en maten en omvatten minimaal periodiek reinigen, controle en afstellen van de centrale verwarmingsinstallatie.

In plaats van een contract kun je natuurlijk ook zo af en toe eens een losse onderhoudsbeurt laten uitvoeren.

Let wel op: Sommige fabrikanten hebben in hun garantievoorwaarden de eis opgenomen dat een jaarlijkse of tweejaarlijkse inspectie en/of onderhoudsbeurt plaatsvindt door een erkend installateur. Het recht op fabrieksgarantie kan dan al vervallen als de eerste twee jaar na aankoop geen onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is niet ongebruikelijk dat fabrikanten dergelijke voorwaarden in een extra garantie opnemen. Kijk dus goed de garantievoorwaarden na voor je beslist of je wel of geen onderhoudscontract afsluit. Meer informatie over garantie vind je in de categorie Je Recht op deze website.

Economische levensduur van cv-ketels

De meeste fabrikanten uit de test geven een te verwachten economische levensduur van de cv-ketel van vijftien jaar. Intergas verwacht dat haar cv-ketels 20 jaar mee gaan.

Cv-ketel leasen

Ook is het mogelijk om een cv-ketel te leasen. Voordeel is dat je niet meteen voor een grote uitgave staat, maar in totaal wordt wel veel meer voor een cv-ketel betaald door de maandelijkse betalingen.

Bij een lease betaal je meer dan bij koop. Dat kan bij een leasecontract van tien jaar tot boven de €1200 oplopen.

Deel bericht via:

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Wij zijn opzoek naar een nieuwe CV-combi Ketel. Nu vraag ik mij af welke ketel is te adviseren qua merk? Waarom zie ik geen Itho CV-ketels op de consumentenbond? Dit is toch wel een goed en betrouwbaar...
heer J. Wetzels
Beantwoord door
Paul van der Sman,
Laatste review
Intergas KombiKompakt HReco 30
E. Hamann
80.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!