Extra informatie

Garantie bij cv-ketels

Hoe zit het met de garantie op cv-ketels? Randapparatuur zoals expansievat, kamerthermostaat en buitenthermostaat vallen alleen onder de garantie als deze van dezelfde fabrikant afkomstig zijn.

Bij Ferroli (vroeger: AGPO) en Atag is het mogelijk om garantie op de cv-ketel bij te kopen. De voorrijkosten liggen tussen de €50 en €80 (lager als de plaatselijke installateur komt voorrijden), het arbeidersloon tussen de €50 en €60 per uur.

Onderhoudscontract cv-ketel

Een onderhoudscontract voor de cv-ketel is aan te raden. Een goed onderhouden ketel is veiliger, gaat langer mee en gebruikt minder gas.

Let wel op: Sommige fabrikanten hebben in hun garantievoorwaarden de eis opgenomen dat een jaarlijkse of tweejaarlijkse inspectie en/of onderhoudsbeurt plaatsvindt door een erkend installateur. Het recht op fabrieksgarantie kan dan al vervallen als de eerste twee jaar na aankoop geen onderhoud heeft plaatsgevonden. Het is niet ongebruikelijk dat fabrikanten dergelijke voorwaarden in een extra garantie opnemen. Kijk dus goed de garantievoorwaarden na voor je beslist of je wel of geen onderhoudscontract afsluit. Meer informatie over garantie vind je in de categorie Je Recht op deze website.

Economische levensduur van cv-ketels

De meeste fabrikanten uit de test geven een te verwachten economische levensduur van de cv-ketel van vijftien jaar. Intergas verwacht dat haar cv-ketels 20 jaar mee gaan.

Cv-ketel leasen

Ook is het mogelijk om een cv-ketel te leasen. Voordeel is dat je niet meteen voor een grote uitgave staat, maar in totaal wordt wel veel meer voor een cv-ketel betaald door de maandelijkse betalingen.

Bij een lease betaal je meer dan bij koop. Dat kan bij een leasecontract van tien jaar tot boven de €1200 oplopen.

Deel bericht via:

Doe mee

Kun jij helpen?
Test vergelijking onderhoudsabonnemtnen
heer W.A. Bode,
Stel een vraag
Laatste review
Vaillant ecoTec plus VHR 30-34 /5-5
Willem van Tol
100.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!