Terug naar het overzicht 27-mrt-2012

Easy Diet App: eerste indruk

Easy Diet App: review

De 'Easy Diet app' of '3 Day Diet' is een gratis applicatie voor de mobiele telefoon. Het bestaat uit een dieetplan voor 3 dagen. De voorbeeld-dagmenu's zijn gebaseerd op een energiebeperking om je te helpen gewicht te verliezen. Zoals de naam (Easy Diet) al doet vermoeden draait het om gemak. De applicatie is makkelijk in gebruik, de dagmenu's zijn erg simpel en niet moeilijk te bereiden.

De Testresultaten

Positieve punten:

 • De kans dat je afvalt is groot bij een energie-inname van 700 tot 990 kcal
 • De voeding bevat voldoende vocht wanneer je je houdt aan de kopjes koffie en de 8 glazen water die worden aanbevolen.
 • Je krijgt een lijst met alternatieve voedingsmiddelen. Zo kun je broccoli bijvoorbeeld vervangen door bloemkool als je dat lekkerder vindt.
 • Het boodschappenlijstje geeft een goed overzicht van wat je in huis moet halen om het dieet te volgen. Ook kun je aangeven welke producten je al in huis hebt.
 • De applicatie is makkelijk in de bediening.
 • De gerechten zijn erg simpel te maken en vragen weinig kookkunsten.
 • Er wordt aanbevolen minimaal 30 minuten licht te bewegen per dag (bv lopen). Deze informatie is wel lastig te vinden en staat helemaal onderaan de informatiepagina. In de Androidversie is het niet terug te vinden.
 • Het dieet kun je meerdere keren volgen. Ook uitbreidingen kun je vaker volgen en hoef je niet opnieuw aan te schaffen.

Negatieve punten:

 • De voeding bevat veel te weinig vezels.
 • De voeding bevat te weinig groenten.
 • Het dieet adviseert niet dagelijks 2 stuks fruit te nemen, maar wel vaak sinaasappelsap. Dit bevat echter minder vitaminen en vezels dan vers fruit.
 • De voeding bevat te weinig vitaminen en mineralen. Zowel in het (gratis) 3-dagendieet als in het (betaalde) 10-dagendieet is er een tekort aan vrijwel alle vitaminen en mineralen.
 • In het 10-dagendieet zit erg weinig variatie. Een beperkt aantal voedingsmiddelen wordt geadviseerd en deze komen vaak terug. Bijvoorbeeld sla en broccoli; andere soorten groenten komen bijna niet voor. Van een applicatie van €3,99 mag je verwachten dat er meer variatie in de aangeboden dagmenu's zit.
 • De applicatie geeft weinig uitleg en deze is moeilijk te vinden. Onder informatie (in de iPhoneversie is dit een heel klein knopje boven in het scherm) staat wel wat uitleg over het gebruik van de applicatie. Deze moet je zelf vinden, je wordt hier niet op gewezen.
 • De versie voor Android is alleen in het Engels te krijgen. De iPhoneversie is wel in het Nederlands verkrijgbaar.

Conclusie

De 'Easy Diet App' maakt zijn naam waar. De applicatie is makkelijk in gebruik en is duidelijk in wat je mag eten op een dag. Of het dieet ook easy (makkelijk) is vol te houden en je helpt gewicht te verliezen, is nog maar de vraag. Het dieet bevat erg weinig energie, waardoor de kans groot is dat je op de normale dagen juist meer gaat eten. Hierdoor kan het verloren gewicht er weer snel aankomen.

Vaker het dieet volgen is niet aan te raden. De kans op het ontstaan van vitaminen- en mineralentekorten is erg groot. Omdat de tussenperiode tussen de diëten maar enkele dagen duurt, is dit tekort moeilijk te compenseren op de dagen waarop je wel normaal mag eten.

Lees ook: Wat is de Easy Diet App?

De 'Easy Diet App' is gebaseerd op een energiebeperkt dieet. De lage energie-inname moet helpen om 2 kilo kwijt te raken in een week. Er worden geen voedingsgroepen uitgesloten in dit dieet. Na het volgen van de 3 dieetdagen moet je 4-5 dagen weer gewoon eten voor je opnieuw begint aan de het dieet. Je kunt het '3 Day Diet' zo vaak volgen als je wilt, zolang je de 4-5 dagen tussenperiode maar aanhoudt. Deze tussenperiode moet ervoor zorgen dat je lichaam niet in een spaarstand gaat maar energie blijft verbranden.

Wil je wat meer kilootjes kwijt, dan kun je ervoor kiezen om een dieetplan van 4, 5 of 10 dagen aan te schaffen. Voor deze uitbreidingen moet je wel betalen.

 • Het 4-dagendieet (€ 2,39) is erop gericht om 3 kilo per week af te vallen.
 • Het 5-dagendieet (€ 2,99) helpt om 3-5 kilo af te vallen. Je kunt dit dieet doordeweeks volgen en in het weekend weer normaal eten.
 • Het 10-dagendieet (€3,99) helpt om 5-7 kilo kwijt te raken.

Al deze diëten kun je meerdere keren volgen, zolang je maar een tussenperiode van enkele dagen aanhoudt.

Methode

De methodiek van de applicatie is simpel. Je kunt elke dag precies zien wat je mag eten. Het gaat om een ontbijt, lunch en avondmaaltijd. Gemiddeld levert een dagmenu van het 3-dagendieetplan 700 kcal. Het 10-dagendieet levert iets meer energie, gemiddeld 990 kcal per dag. Daarnaast is het belangrijk om 8 glazen water te drinken om voldoende vocht binnen te krijgen. Dit staat niet in het voorbeelddagmenu gemeld.

De 3-, 4- en 5-dagendiëten zijn gebaseerd op energiebeperking. Je krijgt weinig calorieën binnen waardoor je gaat afvallen. Het 10-dagendieet is, naast een energiebeperkt dieet, een eiwitrijk dieet. Dit 10-dagenplan is geschikt voor mensen met flink overgewicht.

Verschillende versies

De 'Easy Diet App' is te verkrijgen voor zowel iPhone als voor Android. Helaas zijn beide versies wel iets verschillend. De Androidversie is alleen in het Engels verkrijgbaar, de iPhoneversie is ook in het Nederlands te downloaden. Hoewel het menu in de Androidversie duidelijker is, is aan de iPhoneversie duidelijk meer aandacht besteed.

Zo heeft de iPhoneversie een aantal voordelen:

 • Bereidingswijzen staan bij de dagmenu's.
 • Het boodschappenlijstje kan gemaild worden.
 • Je krijgt net iets meer informatie. Zo beveelt de app je aan te bewegen en krijg je een medische waarschuwing.

Wat vinden wij van de Easy Diet App? Lees de review.

Deel bericht via:

Lees onze privacyverklaring en gebruikersvoorwaarden website