De beste e-reader: ons advies

ons advies introductieWe hebben e-readers van onder andere KoboAmazon, SonyTrekStor, PocketBook, Icarus, Barnes & Noble, Hema en Prestigio uitgebreid en onafhankelijk getest.

De e-readers zijn grondig getest op schermkwaliteit, mogelijkheden, gebruiksgemak en leeservaring.

Zowel de prijs als de kwaliteit loopt behoorlijk uiteen. Bespaar tijd en geld en bekijk welke e-reader het beste is!

Banner e-reader

De beste e-reader?

Een goede e-reader hoeft niet duur te zijn. 2 voordelige e-readers krijgen zelfs het predicaat Beste uit de test! Maak nu 2 maanden gratis kennis en krijg direct toegang!

Bekijk de testresultaten

Beste e-reader

De testresultaten van de e-readers lopen behoorlijk uiteen: de beste scoort een 8,9 en de slechtste een 2,5. 

Gelukkig blijkt uit deze test dat een goede e-reader niet duur hoeft te zijn. Voor zo'n €120 koop je een e-reader met het predicaat 'Beste koop'. 

Het vergelijken van e-readers loont! Bekijk de testresultaten en bespaar direct door de beste e-reader aan te schaffen.

Top 3 aandachtspunten uit de e-readertest

  1. Prijs: een van de duurdere e-readers scoort een dikke onvoldoende. En dat terwijl je voor hetzelfde geld ook een e-reader met het predicaat 'Beste koop' in huis kunt halen.
  2. Schermkwaliteit: een scherp scherm met een hoog contrast en verlichting of een grauw scherm waarop de inhoud van de vorige pagina nog te zien is: de schermkwaliteit van e-readers verschilt sterk. De oordelen lopen zelfs uiteen van 1 tot 9,7!
  3. Gebruiksgemak: de helft van de geteste e-readers werkt als een zonnetje, maar sommigen crashen al bij het openen van een boek...

Vergelijk de e-readers en kies de beste! Bekijk de testresultaten.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden.

Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Bij diefstal van mijn e-reader is het heel eenvoudig een boek te bestellen op met mijn creditcard. Het nummer staat voorgeprogrammeerd wanneer je naar de 'shop' gaat om te betalen. Weet iemand hoe je...
G. van dijk
Beantwoord door
G. van Dijk,
Laatste review
Boox C67ML
A.P.M. Neijnens
92.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!