De beste e-reader: ons advies

ons advies introductieWe hebben e-readers van onder andere KoboAmazon, SonyTrekStor, PocketBook, Icarus, Barnes & Noble, Hema en Prestigio uitgebreid en onafhankelijk getest.

De e-readers zijn grondig getest op schermkwaliteit, mogelijkheden, gebruiksgemak en leeservaring.

Zowel de prijs als de kwaliteit loopt behoorlijk uiteen. Bespaar tijd en geld en bekijk welke e-reader het beste is!

Banner e-reader

De beste e-reader?

Een goede e-reader hoeft niet duur te zijn. 2 voordelige e-readers krijgen zelfs het predicaat Beste uit de test! Maak nu 2 maanden gratis kennis en krijg direct toegang!

Bekijk de testresultaten

Beste e-reader

De testresultaten van de e-readers lopen behoorlijk uiteen: de beste scoort een 8,9 en de slechtste een 2,5. 

Gelukkig blijkt uit deze test dat een goede e-reader niet duur hoeft te zijn. Voor zo'n €120 koop je een e-reader met het predicaat 'Beste koop'. 

Het vergelijken van e-readers loont! Log in of maak kennis en bespaar direct geld door voor de beste e-reader te kiezen.

Top 3 aandachtspunten uit de e-readertest

  1. Prijs: een van de duurdere e-readers scoort een dikke onvoldoende. En dat terwijl je voor hetzelfde geld ook een e-reader met het predicaat 'Beste koop' in huis kunt halen.
  2. Schermkwaliteit: een scherp scherm met een hoog contrast en verlichting of een grauw scherm waarop de inhoud van de vorige pagina nog te zien is: de schermkwaliteit van e-readers verschilt sterk. De oordelen lopen zelfs uiteen van 1 tot 9,7!
  3. Gebruiksgemak: de helft van de geteste e-readers werkt als een zonnetje, maar sommigen crashen al bij het openen van een boek...

Log in of maak kennis en bespaar direct en kies voor de beste e-reader.

Onafhankelijke tests

Waarom is het verstandig om testresultaten van de Consumentenbond te gebruiken, in plaats van de resultaten op vergelijkingssites?

  • De Consumentenbond test jaarlijks tientallen e-readers op diverse aspecten. Doordat we zelf alle e-readers in handen krijgen, kunnen we haarfijn de kwaliteitsverschillen aanwijzen. Nieuwe testresultaten worden op de website gepubliceerd enkele dagen nadat een nieuwe e-reader in de winkel ligt.
  • In tegenstelling tot veel vergelijkingssites zijn wij onafhankelijk en testen we de producten zelf. We doen dit voor jou. Dit onafhankelijk onderzoek kunnen we blijven doen door de contributie van onze leden. Nog geen lid? Maak kennis en profiteer direct van alle voordelen van een lidmaatschap.

Doe mee

Kun jij helpen?
Zijn alle E-readers wifi-afhankelijk?
heer W.J.M. Burger,
Stel een vraag
Laatste review
Icarus Pocket
M.L. Lash
80.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!