De beste elektrische fiets: ons advies

Wat is de beste elektrische fiets? De Consumentenbond heeft 18 elektrische fietsen onafhankelijk getest op elektrische ondersteuning, uitrusting, actieradius en gebruiksgemak. Bekijk wat de beste elektrische fiets uit de test is.

De beste elektrische fiets?

De testresultaten lopen behoorlijk uiteen. En duurder blijkt niet altijd beter... De beste elektrische fiets is lang niet de duurste! Maak nu 2 maanden gratis kennis en krijg direct toegang tot de test.

Bekijk de testresultaten

Top 3 aandachtspunten uit de test

  1. Accu: losgekoppeld of vast, wat is beter?
  2. Elektrische ondersteuning:  fietsen met uitsluitend een bewegingssensor scoren minder
  3. Prijs: een goede fiets hoeft niet per se duur te zijn!

Grondig en onafhankelijk getest

Wij testten elektrische fietsen van 10 merken waaronder: Batavus, Giant, Gazelle en Sparta. De e-bikes zijn naast de kwaliteit van de elektrische ondersteuning ook getest op prijs, rijcomfort, opladen, gebruiksgemak, energiegebruik en actieradius. De elektrische ondersteuning blijkt niet altijd snel te werken. Bij een aantal fietsen bent u de heuvel al op voordat de elektrische ondersteuning aanslaat! Tip: bekijk de voor- en nadelen per model en u weet welke elektrische fiets het beste bij uw wensen aansluit. Log in of maak 60 dagen gratis kennis en kies de beste elektrische fiets.

Beste elektrische fiets

De elektrische fiets biedt nét dat beetje extra voor als u tegenwind heeft of een heuvel op moet. Maar doet de elektrische fiets wel echt goed zijn werk als je hem nodig hebt? Gelukkig zijn er een aantal elektrische fietsen die uitblinken in de test. Zo krijgen vijf elektrische fietsen het predicaat Beste uit de test en krijgt één fiets het predicaat Beste koop. De testresultaten zijn opvallend: de prijzen lopen erg uiteen en de Beste koop hoeft niet duur te zijn.

Log in of maak 60 dagen gratis kennis en bekijk direct ons advies voor de beste elektrische fiets.

Onafhankelijke testresultaten

Producten worden door ons daadwerkelijk getest, zodat je zeker weet of een product in orde is. Bij ons krijg je écht betrouwbaar advies over producten en diensten. Om onafhankelijk onderzoek te kunnen blijven doen, hebben we leden nodig... Nog geen lid? Maak 60 dagen gratis kennis met de Consumentenbond en krijg direct toegang tot alle testresultaten.

Doe mee

Kun jij helpen?
Heeft iemand ervaring met de elektrische fietsen van het merk TDR?
heer F.A. Knipscheer,
Stel een vraag
Laatste review
Batavus Stream (dames/2014)
Frans
96.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!