De beste elektrische fiets: ons advies

Wat is de beste elektrische fiets? De Consumentenbond heeft 25 elektrische fietsen van onder meer Gazelle, Batavus en Sparta onafhankelijk getest.

De elektrische fietsen zijn onder andere getest op:

  • elektrische ondersteuning
  • rijcomfort
  • actieradius
  • opladen
  • gebruiksgemak
  • energiegebruik

De duurste heeft zeker niet de beste testresultaten. Bekijk wat de beste e-bike uit de test is.

De beste elektrische fiets?

De testresultaten lopen behoorlijk uiteen. En duurder blijkt niet altijd beter... De beste elektrische fiets is lang niet de duurste! Maak nu 2 maanden voordelig kennis en krijg direct toegang tot de test.

Bekijk de testresultaten

Top 3 aandachtspunten uit de test

  1. Accu: losgekoppeld of vast, wat is beter?
  2. Elektrische ondersteuning:  fietsen met uitsluitend een bewegingssensor scoren minder
  3. Prijs: een goede fiets hoeft niet per se duur te zijn!

Voorkom een miskoop!

Een elektrische fiets is een dure aanschaf. Het loont de moeite om goed onze testresultaten te bekijken en zo een miskoop te voorkomen. De testresulaten en prijzen verschillen enorm.

Wij testten elektrische fietsen van 13 merken. De elektrische ondersteuning blijkt niet altijd snel te werken. Bij een aantal fietsen bent u de heuvel al op voordat de elektrische ondersteuning aanslaat! Tip: bekijk de voor- en nadelen per model en ontdek welke elektrische fiets het beste bij jouw wensen aansluit.

Weten welke elektrische fietsen het beste scoren? Bekijk de testresultaten.

Beste elektrische fiets

De elektrische fiets biedt nét dat beetje extra bij tegenwind of die heuvel die je op moet trappen. Maar doet de elektrische fiets wel echt goed zijn werk als je hem nodig hebt? Een aantal elektrische fietsen blinkt uit in de test. Eén fiets krijgt het predicaat Beste uit de test en één het predicaat Beste koop. De testresultaten zijn opvallend: de prijzen lopen erg uiteen en de Beste koop hoeft helemaal niet duur te zijn.

Bekijk de testresultaten en bespaar direct door de beste elektrische fiets aan te schaffen.

Onafhankelijk onderzoek

Wij testen producten en diensten onafhankelijk, daardoor kun je op ons advies volledig vertrouwen. Het onderzoek dat wij doen betalen wij van de contributie van onze leden.

Wil je dat wij onafhankelijk onderzoek kunnen blijven doen? Sluit je aan bij de Consumentenbond. Je bespaart daarbij tot honderden euro's per jaar en profiteert van vele voordelen!

Doe mee

Kun jij helpen?
Bij het opladen van de accu* Trek l300 hoor ik gepiep en de accu* en op de display* van de fiets is te zien dat deze niet op laadt.
heer M.C.M. Coenen,
Stel een vraag
Laatste review
Gazelle Orange Pure Innergy
jaap
56.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!