Extra informatie

Beste espressomachine voor leden

espresso kopje 102 x 92Met een goede espressomachine kun je makkelijk een lekker kopje espresso zetten. Veel mensen kiezen voor een cupsysteem vanwege het gemak maar ook duurdere volautomaten zijn doorgaans makkelijk te bedienen en voor wie veel koffie drinkt uiteindelijk zelfs goedkoper. Zijn de nieuwgeteste espressomachines een aankoop waard?

Bekijk de samenvatting van de testresultaten.

Eerste indrukken

Producten die nieuw op de markt komen proberen wij zo snel mogelijk aan een kort onderzoek te onderwerpen zodat we een eerste indruk ervan kunnen presenteren. Bekijk de eerste indrukken op het gebied van espressoapparaten.

Soorten espressomachines

ic11024-0065-00_Gran_Maestria_102 x 92Er zijn verschillende soorten espressomachines: volautomaten, halfautomaten, gesloten portiesystemen,  handmatige apparaten en combinatie apparaten. Lees de verschillen.

Halfautomaat, volautomaat of gesloten portiesysteem?

Kies je voor een automatisch systeem of een portiemachine, al dan niet uitgerust met een melkreservoir waarbij de melk automatisch wordt opgeschuimd? Of bepaal je liever alles zelf?

Bonen, capsule of gemalen koffie?

Koffiebonen groenKoffie zetten kan op verschillende manieren. De versgemalen bonen, koffie uit capsules en reeds gemalen koffie geven elk zo hun specifieke koffie.

Wat is een goed merk espressomachine?

Koop je de volgende keer weer een Delonghi-espressomachine? Hoe tevreden zijn consumenten over hun Jura-espressomachine? Maar liefs 1850 consumenten gaven antwoord op deze en nog veel meer vragen over 20 merken espressomachines. Wat vinden ze het beste espressomachinemerk?

Goedkoopste kopje espresso

espresso betalenLosse koffiebonen, Nespressocups of hervulbare cups? Wat is het voordeligste?
Wij zochten het uit en zetten de prijzen van verschillende soorten espressokoffie op een rijtje.

Espresso maken

espresso baristaEen espresso is niet zomaar een kopje koffie. Wanneer spreek je eigenlijk over een espresso, hoe maak je espresso en welke rol spelen de verschillende aspecten van espressomachines daarin?

Malen van koffiebonen

In een espressomachine kunnen verschillende soorten maalschijven zitten. Wat zijn de mogelijkheden en welke is beter?

Cappuccino maken

CappuccinoMelk opschuimen voor cappuccino kan zowel handmatig als automatisch. Als het handmatig moet, dan heeft het apparaat meestal een stoompijpje. Is er een pompsysteem aanwezig, dan gaat het automatisch en is het een kwestie van een druk op een knop. Wat werkt het best?

Koffiespecialiteiten

Wat je met espresso en een beetje melk al niet kunt maken. Koffiebars zijn erom bekend, maar thuis verschillende koffiesoorten met je espressomachine maken, kan ook. Wat zijn die koffiesoorten en -specialiteiten nu eigenlijk?

Is koffie gezond?

koffiemokHoe zit het met koffie, espresso en je gezondheid?

Duurzame koffie

Precious_bean_bargain_102 x 92We gaan we er vaak vanuit dat het wel goed zit met de productie van ons voedsel. Toch is er in de wereld van koffie nog veel te verbeteren.

Espressomachine ontkalken en schoonmaken

waterresuithalen 102 x 92Een espressoapparaat is een apparaat dat de nodige aandacht verdient. Voor een goede kop espresso zijn er verschillende zaken waar je je aan moet houden.

Afdanken en repareren van espressomachines

Koffie stroomt over 102x92Apparaten worden soms overbodig of gaan stuk. Wat doe je er dan mee? In de schuur laten staan of in de vuilnisbak gooien zijn niet bepaald de beste keuzes. Verschillende oplossingen zijn: repareren,  weggeven of verkopen of inleveren bij winkel of milieustraat.

Woordenboek

Barista, brandgraad, cafe noisette en latte: wat is het eigenlijk? Uitleg van begrippen rondom espresso en espressoapparaten.

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Ik kan hier geen vraag meer stellen. Waarom niet?
Consumentenbond
Beantwoord door
Consumentenbond,
Laatste review
DeLonghi ECAM23.450S
M.A.R.T.I.J.N. Verhey
73.3333333333333 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!