Fornuizen (met oven) specificaties en prijzen vergelijken
Extra informatie

Functies van een oven

Een oven kun je op meerdere manieren gebruiken. Welke functie je gebruikt is afhankelijk van het gerecht dat je wilt klaarmaken en de hoeveelheid bakplaten je wilt gebruiken.

Boven- en onderwarmte (conventioneel)

oven broodjesTwee elementen, een in het plafond en een in de bodem van de oven, worden heet. De warmte die hierbij ontstaat verspreidt zich langzaam door de ruimte, zonder gebruik van een ventilator. Deze optie wordt veel gebruikt bij het langzaam garen van vlees. Wil je meer dan twee bakplaten gelijktijdig in je oven plaatsen, dan is deze optie minder geschikt. De platen in het midden worden minder snel warm dan de platen het dichtst bij de warmte elementen. Beide elementen zijn in veel gevallen ook los van elkaar te bedienen.

Hete lucht

Een warmte element aan de achterkant van de oven wordt heet gemaakt, waarna een ventilator die hitte door de oven verspreidt. Het is de meest gebruikelijke manier van verhitten met een oven. Vooral als er meerdere bakplaten gebruikt worden is dit een handige optie. De oven is dan namelijk op iedere plek even warm.

Grill

De grill bevindt zich in het plafond van de oven. Dit spiraalvormige warmte element wordt in rap tempo zeer heet. Het zorgt voor een heel specifieke manier van bereiden. Vaak wordt de grill ingezet om gerechten van een krokant korstje te voorzien. Soms is een oven ook voorzien van een draaispit. In combinatie met de grillfunctie kun je zo grote stukken vlees roosteren.

Lees ook:

Deel bericht via:

Doe mee

Vraag over ovens en fornuizen?
Stel je vraag en doe je voordeel met de vragen en antwoorden van anderen.
Laatste review
Smeg C9GMNNL1
P.J. Steinberg
20.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!