Consumentenbondforum

beoordeling Apple laptops in laptop test ?!

Het forum van de Consumentenbond is verplaatst: http://www.consumentenbond.nl/community Maak gebruik van je leden-inlog of registreer je gratis voor onze nieuwe community.

beoordeling Apple laptops in laptop test ?!

Berichtdoor jurre » di jul 26, 2011 11:33 pm

Waarom hebben alle Apple laptops in de laptop test een 3.8 als score bij de software?

Software (10%) 3,8
Besturingssysteem Mac OS X 10.6
Beveiligingssoftware -
Kantoor software -
CD\DVD Brand software -
Afspeelsoftware -

Ik ben van mening dat de vulling van bovenstaande tabel niet volledig is. Daar bovenstaande vulling van de tabel zou kunnen suggereren dat je met een standaard macbook geen CD/DVD zou kunnen afspelen of branden. Beter / vollediger zou m.i. onderstaande tabel zijn:

Besturingssysteem Mac OS X 10.6
Beveiligingssoftware Mac OS X 10.6 (bevat o.a. standaard firewall, mac malware detectie, harddisk/folder versleuteling en middels safari detectie van frauduleuze websites)
Kantoor software -
CD\DVD Brand software iTunes (muziek CD's) iDVD (DVD branden) OS X (data CD's/DVD's branden)
Afspeelsoftware iTunes (muziek) DVD-speler (DVD's) Quicktime (video bestanden)

Verder wordt en bij elke nieuwe Macbook een volledige versie (dus geen 60 dagen versie ofzo) van de iLife suite meegeleverd waarmee men een complete geïntegreerde verzameling software heeft om media te creëren, te beheren en te bewerken.
Ik begrijp dat het lastig is dit (iLife) in een standaard test mee te nemen, maar m.i. is een score van 3,8 op software gebied niet gerechtvaardigd.

Gaarne jullie reactie!
jurre
Junior Member
 
Berichten: 1
Geregistreerd: di jul 26, 2011 11:09 pm

Re: beoordeling Apple laptops in laptop test ?!

Berichtdoor CB-Kwesties » do jul 28, 2011 8:04 am

Voor een inhoudelijk advies kunnen onze leden gebruik maken van het contactformulier of het telefoonnummer (allebei te vinden onder "klantenservice"). Voor wat betreft de beoordeling van de software van Apple-laptops: u vind extra achtergrondinformatie in het dossier op het tabblad "Hoe wij testen". (Met kantoorsoftware bedoelen we overigens zaken als een tekstverwerker, een presentatiemodule en een spreadsheet(=reken)programma.)
CB-Kwesties
Member
 
Berichten: 109
Geregistreerd: wo sep 01, 2010 8:15 am

Re: beoordeling Apple laptops in laptop test ?!

Berichtdoor ronaldv2 » zo sep 25, 2011 8:02 am

Waarschijnlijk omdat Apple niet behoort tot de sponsoren van de Consumentebond en/of ze bij de test-afdeling alleen maar indhoudelijk verstand hebben van Windows (en niet van andere operating systems ;-)
ronaldv2
Member
 
Berichten: 161
Geregistreerd: do aug 13, 2009 12:24 pm

Re: beoordeling Apple laptops in laptop test ?!

Berichtdoor CB-Kwesties » ma sep 26, 2011 7:17 am

De Consumentenbond wordt niet gesponsord, niet door Apple en niet door andere bedrijven. Hierop wordt, mede door ons ledenparlement, streng toegezien. De ervaring leert dat de argumentatie vaak gaat: als de resultaten niet mijn eigen mening weergeven, dan kunnen ze niet objectief zijn. Een dergelijke discussie, maar dan vanuit het andere standpunt bekeken, is ook terug te vinden in de volgende thread von dit forum: ****?f=25&t=13086&hilit=apple
CB-Kwesties
Member
 
Berichten: 109
Geregistreerd: wo sep 01, 2010 8:15 am


Keer terug naar ‘De kwesties’ van de Consumentengids

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten