Consumentenbondforum

Heeft iemand ook deze ervaringen met Symantec en McAfee?

Het forum van de Consumentenbond is verplaatst: http://www.consumentenbond.nl/community Maak gebruik van je leden-inlog of registreer je gratis voor onze nieuwe community.

Heeft iemand ook deze ervaringen met Symantec en McAfee?

Berichtdoor Roos » di aug 02, 2005 6:05 pm

Heeft iemand ervaring met de helpdesks van Symantec of McAfee? Ik word er helemaal tureluurs van. Graag wil ik alles op een legale manier doen maar het word me wel erg moeilijk gemaakt. Symantec heb ik drie keer een mailtje gestuurd met de vraag hoe ik het beste mijn abonnement kan verlengen. Steeds weer kreeg ik een automatisch gegenereerd mailtje terug dat er binnen 72 uur contact opgenomen zou worden. Niet dus, dit is al maanden geleden en nog steeds geen bericht. Telefonisch zijn ze al helemaal niet te bereiken. Ik heb bijna een uur gewacht en toen heb ik de hoorn opgelegd.
Vervolgens alles gedeinstalleerd.

Dan maar McAfee dacht ik. Op naar de winkel en McAfee gekocht. Ingewikkeld om te installeren. Het wijst zich allemaal niet vanzelf.

Met gevolg dat ik niet meer op het internet kon. Behalve de MSN en een paar websites. Favorieten ging al helemaal niet. McAfee gebeld en kreeg vrij snel iemand aan de lijn. Wel kostte dat €0,80 per minuut. Na ongeveer 10 minuten wist hij het ook niet meer en zou hij het uitzoeken en mij een mailtje met de oplossing sturen. Inderdaad een mailtje. Dit probleem was bij McAfee onbekend. Ik moest alles maar uit favorieten halen, via firewall toegang proberen te krijgen en dan alles weer handmatig toevoegen. MAAR,.......als het probleem hiermee niet opgelost zou zijn kon ik weer gewoon contact opnemen.(uiteraard tegen €0,80 per minuut) Ik ben geen expert maar zelfs ik weet dat dit natuurlijk nooit DE oplossing kan zijn.
Het kostte me veel moeite om uit te vlooien hoe ik alles weer kon uninstallen maar dat had ik er wel voor over. Ik heb nu een AGV Antivirus (free edition) en heb geen klagen, het werkt prima.

Wellicht dat de consumentenbond hier eens aandacht aan zou kunnen besteden. Ik kan natuurlijk nooit de enige zijn die hier problemen mee heeft.
Roos
Junior Member
 
Berichten: 1
Geregistreerd: di aug 02, 2005 5:33 pm

komt mij bekend voor

Berichtdoor AMG » di aug 02, 2005 8:03 pm

Dag roos,

Ik ben pakweg drie maanden in de slag geweest met Symantec om mijn abonnement te verlengen (per 1 febr. 05). Het bleek voor hen onmogelijk om het probleem (ik zou een verkeerd e-mail adres verzonden hebben) op te lossen, wat mij tenminste drie keer telefonisch en 10 keer per e-mail ( zij hadden dus wél het goede adres) werd medegedeeld. Uiteindelijk mijn abonnementsgeld plus extra telefoonkosten terug geëist. Moet zeggen dat dat binnen 2 weken geregeld was. Nooooooiiiit meer Symantec. Heb nu avg-free en ben daar heel tevreden over. Groeten, Paula.
AMG
Member
 
Berichten: 6455
Geregistreerd: za jun 11, 2005 11:00 am

Berichtdoor str4hler » ma aug 15, 2005 4:58 pm

Symantec is een leverancier van beveiligingssoftware voor je PC...
maar om de paar weken zit er wel een gat in de beveiliging van hun beveiligingssoftware... zegt dat je genoeg? in eerste instantie gaat het niet om de helpdesk, maar om het produkt zelf...

ik tel 8 beveiligingsgaten in Symantec software alleen al in 2005... en 35 over 2004 en 2005... ik zeg: je bent veiliger zonder Symantec

ze hebben daar wel een fantastische marketingmachine... die gele doosjes die ze als firewall verkopen glimmen ook schitterend, dus als je voor de kleur gaat...
str4hler
Junior Member
 
Berichten: 10
Geregistreerd: wo aug 10, 2005 8:14 pm

Berichtdoor str4hler » di aug 30, 2005 2:46 pm

en het volgende gaatje in symantec software
http://www.kijk uit: spam/application/poi ... tatus=true
str4hler
Junior Member
 
Berichten: 10
Geregistreerd: wo aug 10, 2005 8:14 pm

Berichtdoor Ismael » ma sep 05, 2005 3:50 pm

Ik ben nog steeds een fervente fan van het gratis voor consumenten virus programma Housecall van trend micro. Werd mij ooit aanbevolen door een vriend die de computer beveiliging bij een overheids instantie doet en het werkt als een droom. En is GRATIS :D hier een link naar het programma en hun website:

http://housecall60.kijk uit: spam/en/start_corp.asp

Veel succes in ieder geval voor de mensen die gebruik blijven maken van al die dure programma's
Ismael
Junior Member
 
Berichten: 15
Geregistreerd: di jul 19, 2005 10:29 am

yep

Berichtdoor Marenubium » wo sep 07, 2005 12:52 pm

Yeah, housecall van Trendmicro ;)

Ik ben zelf systeembeheerder, en heb heel wat anti-virus programma's getest (soms via een illegale weg). Na een tijdje dacht ik, "hee, ik ga Norton aanschaffen". Wat bleek? Pc toch nog besmet met Trojans, die zelfs McAfee niet detecteerde.
Via Trendmicro alles kunnen verwijderen.
Tevens is Antivir (http://www.free-av.com) een zeer goed product; zit ook een e-mail scan in.
Verder nog gratis en uitgebreid: Grisoft AVG Antivir (http://free.grisoft.com).

Ik zou zeggen...hou je geld in je portemonnee; er zijn genoeg gratis programma's die WEL goed werken.
Marenubium
Junior Member
 
Berichten: 8
Geregistreerd: di sep 06, 2005 10:59 am

Berichtdoor str4hler » vr sep 09, 2005 12:42 pm

en alweer het volgende beveiligingsgat in Symantec
haal je niet automatisch viruspatronen binnen maar ellende ;-)

* Symantec patcht * Client
http://www.infoworld.nl/nav/nb?id=7775
str4hler
Junior Member
 
Berichten: 10
Geregistreerd: wo aug 10, 2005 8:14 pm

Dagelijks registreren van Norton AV

Berichtdoor user123 » za sep 10, 2005 10:22 pm

Voor mij geen Norton AV meer. Elke dag wanneer ik de PC opstart moet ik de software opnieuw registreren. Gewoon geinstalleerd uit de gele doos op slechts 1 pc. Het controleren van het serienummer en de registratie verloopt vlekkeloos, echter na een halve dag is de autoprotect weer uitgeschakeld.

Wat een waardeloos systeem is dat.

Koop je eens een keer legale software... ;-))
user123
Member
 
Berichten: 313
Geregistreerd: wo mei 18, 2005 11:41 pm

Berichtdoor str4hler » ma okt 10, 2005 8:40 am

en het volgende beveiligingsgat in de Symantec software...

* Gat ontdekt in Symantec Antivirus
Met behulp van het lek kunnen kwaadwillenden kwaadaardige code uitvoeren en zelfs de pc overnemen. Patches zijn beschikbaar.
http://www.webwereld.nl/ref/*******ter/37675

(edit, er worden sterren geplaatst over het woord 'new-s-letter' in de link; dat is een instelling van dit forum waarin zogenaamde scheldwoorden automatisch worden vervangen hahaha
str4hler
Junior Member
 
Berichten: 10
Geregistreerd: wo aug 10, 2005 8:14 pm


Keer terug naar Elektronica & communicatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten