Consumentenbondforum

Toestemming incassoopdracht ivm jubleum

Het forum van de Consumentenbond is verplaatst: www.consumentenbond.nl/community Maak gebruik van je leden-inlog of registreer je gratis voor onze nieuwe community.

Toestemming incassoopdracht ivm jubleum

Berichtdoor schaar » za sep 08, 2007 11:36 pm

Hallo,

Onze voetbalclub bestaat binnenkort 40 jaar. Om het feest financieel mogelijk te maken willen we van elk lid een eenmalige bijdrage vragen van 6 euro. Voor deze 6 euro ontvangen de leden kortingsstickers die zij kunnen verzilveren bij een aantal gangbare winkels.

In de bij de actie behorende begeleidende brief aan de leden wordt de actie uitgelegd. Ook wordt in de brief aangegeven dat het lid de incasso kan voorkomen door binnen 1 maand de brief plus kortingsstickers te retourneren bij de vereniging. Na afloop van de "bedenkmaand" wordt de incasso door de vereniging automatisch uitgevoerd.

Is deze door onze club uit te voeren actie rechtmatige of moet elk lid eerst bijvoorbeeld via het zetten van zijn handtekening formeel zijn akkoord geven voordat er uberhaupt een incasso mag worden uitgevoerd?
schaar
Junior Member
 
Berichten: 3
Geregistreerd: za sep 08, 2007 11:29 pm

Berichtdoor vogels » zo sep 09, 2007 2:23 am

Nee, dat is zeker niet rechtmatig! Gelukkig niet! Zou wat moois zijn als iedereen maar rustig een incasso kan uitvoeren. Hoe zou u dat vinden?
Vind het ook nogal ver gaan om voor een ander te bepalen wat zij moeten bijdragen aan het jubileum. Dat gaat volgens mij toch altijd op vrijwillige basis.
vogels
Member
 
Berichten: 69
Geregistreerd: za okt 08, 2005 10:55 am

Berichtdoor Vis » zo sep 09, 2007 4:27 pm

Ik zou onmiddellijk verdwijnen bij een club met een dergelijke mentaliteit!
Vis
Member
 
Berichten: 659
Geregistreerd: di jun 19, 2007 11:16 pm


Keer terug naar Geld & verzekeringen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Majestic-12 [Bot] en 0 gasten