Consumentenbondforum

DGVP beste getest november 2005

DGVP beste getest november 2005

Berichtdoor elsgiss » ma nov 07, 2005 7:30 pm

De verzekering DGVP, Dienst Geneeskundige Verzorging Politie, scoort bij een geen enquêtes hier dat gaat over zorgverzekeringen het beste. (Consumentengids november 2005).
Ook de ambtenarenverzekeringen IZA en IZR scoren hoog.
Nu vraag ik mij af:
1. Kan ik me bij deze maatschappijen aanmelden voor een nieuwe zorgverzekering per 1-1-2006?
2. Zijn dit eigenlijk wel zelfstandige maatschappijen?
Wie kan mij helpen?
elsgiss
Member
 
Berichten: 368
Geregistreerd: wo jun 01, 2005 11:21 pm

Berichtdoor Kobus » do nov 10, 2005 11:32 pm

elsgiss schreef:De verzekering DGVP, Dienst Geneeskundige Verzorging Politie, scoort bij een geen enquêtes hier dat gaat over zorgverzekeringen het beste. (Consumentengids november 2005).
Ook de ambtenarenverzekeringen IZA en IZR scoren hoog.
Nu vraag ik mij af:
1. Kan ik me bij deze maatschappijen aanmelden voor een nieuwe zorgverzekering per 1-1-2006?
2. Zijn dit eigenlijk wel zelfstandige maatschappijen?
Wie kan mij helpen?


De ambtenarenregeling voor de DGVP wordt al jaren uitgevoerd door Agis zorgverzekeringen.
Kobus
Junior Member
 
Berichten: 11
Geregistreerd: do nov 10, 2005 11:30 pm

iza izr

Berichtdoor kaartje » zo nov 13, 2005 7:49 pm

Goede avond,

Ik ben zelf werkzaam bij IZA en IZR en kan u daarom ook mededelen dat het voor iedereen mogelijk is om bij IZA of IZR verzekerd te worden.
We zijn speciaal voor de collectiviteiten maar u als particulier kan dus ook verzekerd worden!
groeten K Rolvink
kaartje
Junior Member
 
Berichten: 1
Geregistreerd: zo nov 13, 2005 7:35 pm

Berichtdoor inekemaa » ma nov 14, 2005 12:34 am

Dag K. Rolvink,

Als ik me bij het IZA wil verzekeren, dan wil ik dat alleen als ze me een restitutiepolis aanbieden, zodat ik mijn zorgverleners vrij kan kiezen.

Volgens zorgkiezer.nl biedt IZA alleen een naturapolis aan met tot nu toe maar 32 gecontracteerde ziekenhuizen. Daarvan is er geen enkele in de drie zuidelijkste provincies.

Dus iedereen kan een polis nemen, lijkt me helemaal niet waar te zijn. Helemaal geen naturapolis bij IZA lijkt me wat de huidige informatie betreft beter. Want wat als je in Zeeland op vakantie bent of bij familie bent en er gebeurt wat? Moet je dan eindeloos onderhandelen of je toch naar een plaatselijke of regionale hulpverlener mag?

De huisarts is vrij keuze, maar als deze doorverwijst om dezelfde week toch nog een specialist te bezoeken. Moet je dan van je vakantieadres naar het dichtstbijzijnde gecontracteerde ziekenhuis en IZA betaalt dan de reiskosten daar naartoe en eventueel ook de reiskosten voor al het bezoek als je langer dan een paar uur blijven moet?

Als de informatie in zorgkiezer.nl verkeerd is, laat IZA dan de website van zorgkiezer.nl zo snel mogelijk actualiseren wat haar informatie betreft. Deze website is tot nu de enige goede informatiewebsite omdat ze deze informatie uniform en zeer overzichtelijk aanbiedt.

Kun je me bovendien uitleggen waarom IZA geen restitutiepolis aanbiedt, hoewel het parlement dat wel als eis had voor elke zorgverzekeraar?

vriendelijke groeten.
Ineke
inekemaa
Member
 
Berichten: 70
Geregistreerd: do aug 25, 2005 9:06 am

Berichtdoor cat » ma nov 14, 2005 8:07 pm

De IZA heeft er voor gekozen om een combinatie van een natura en een restitutie polis aan te bieden.

En u kunt gewoon zorg krijgen in de ziekenhuizen in Zeeland.

Mvg Cat.
cat
Junior Member
 
Berichten: 6
Geregistreerd: ma nov 14, 2005 7:33 pm

polisvoorwaarden iza

Berichtdoor elsgiss » wo nov 16, 2005 10:40 pm

De polisvoorwaarden van iza staan op hun website. Ze zijn te downloaden als pdf-file. Je kan ze vinden onder "formulieren en brochures". Ik heb nog niet kunnen ontdekken hoe het precies zit met dat natura/restitutie probleem. Ik weet wel, dat het bij veel polissen mogelijk is (ook bij andere verzekeraars) om bij niet-gecontracteerde ziekenhuizen je zorg te halen, en dan een vergoeding volgens WTG-normen te krijgen.
Inderdaad zie ik het ook gebeuren, dat de verzekeraars niet beide vormen polis aanbieden. In de meeste gevallen is het een mengvorm. Ik hoorde dat Agis een polis gaat aanbieden, die ze een restitutiepolis gaan noemen, maar die wel alle rekeningen rechtstreeks door de zorgverzekeraar laat afrekenen. Mocht het voorkomen, dat er geen contract is, dan vergoedt Agis gewoon de rekening, die thuis gestuurd wordt. (dit alles onder voorbehoud)
Ik wil vragen of de consumentenbond per direct kan reageren naar de Minister, aangezien er nu al veel afwijkingen van de afspraken/wetten! zijn.
elsgiss
Member
 
Berichten: 368
Geregistreerd: wo jun 01, 2005 11:21 pm

dgvp

Berichtdoor Doety » di nov 29, 2005 12:01 pm

Wij zijn inderdaad heel tevreden met het DGVP . Heelaas wordt het per 1 januari opgeheven en moeten wij ook naar een andere verzekering.Niemand snapt het dat zo n goeie verzekering moet verdwijnen.
Doety
Junior Member
 
Berichten: 7
Geregistreerd: di nov 29, 2005 11:49 am

Lijst Zorgverzekeraars Consumentenbond niet actueel

Berichtdoor elsgiss » wo dec 28, 2005 10:33 pm

Vandaag adverteert de Consumentenbond in (enkele) landelijke dagbladen. In de advertentie staat de lijst van verzekeraars uit de Consumentengids van november 2005. Maar het blijkt dat deze lijst al lang achterhaald is. Zo blijkt dus de DGVP gestopt te zijn en in Agis te zijn opgegaan. De verzekering van Nationale Nederlanden blijkt in handen te zijn van ONVZ. Zo heb je niet zoveel aan zo'n lijst. Als de Consumentenbond nu eens gewoon de premies van de basispolis had vermeld in zijn advertentie, dan hadden ze daarmee een groot aantal Nederlanders geholpen. Toen ik de advertentie zag, dacht ik in eerste instantie ook, dat de Bond zijn fouten bij de online-vergelijking van verzekeraars, die alleen toegankelijk is voor Bond-online leden, goed wilde maken. Gelukkig biedt de Consumentenbond wel dit forum, waar we vrijelijk onze mening kunnen geven.
elsgiss
Member
 
Berichten: 368
Geregistreerd: wo jun 01, 2005 11:21 pm

Vandaag en morgen niet kijken

Berichtdoor Jan-E » wo dec 28, 2005 10:59 pm

In die advertentie schrijven ze:
Voor toelichting op de tabel kijkt u vandaag en morgen op www.consumentenbond.nl/beterkiezen.
Dus ik dacht: eens kijken. 18:00h pagina onbereikbaar. De Consumentenbond ziet weer eens kans advertentiegeld over de balk te smijten.

Nu: geen uitleg te vinden. Hoezo "vandaag en morgen" kijken?
Jan-E
Member
 
Berichten: 179
Geregistreerd: do nov 17, 2005 1:23 am


Keer terug naar Forum Zorgverzekeringen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten