Extra informatie

De beste kinderwagen voor leden

Wij testten buggy's, duowagens en combiwagens waarin zowel een reiswieg als een zitje te plaatsen is. In de test zijn modellen opgenomen van verschillende merken, zoals Stokke, Quinny, Maxi-Cosi, Joolz en Bugaboo. Lees de samenvatting van de testresultaten.

Eerste indrukken

Producten die nieuw op de markt komen proberen wij zo snel mogelijk aan een kort onderzoek te onderwerpen zodat we een eerste indruk ervan kunnen presenteren. Bekijk de eerste indrukken op het gebied van kinderwagens.

Kinderwagen merken

Wanneer je op zoek gaat naar een kinderwagen of buggy zul je waarschijnlijk versteld staan hoeveel merken er zijn. Quinny, Bugaboo, Stokke, Maclaren of Chicco? Naast je budget zal ook het design van de wagen van invloed zijn op je keuze. Maar er spelen natuurlijk meer aspecten mee. Zie onze kooptips om voorbereid op pad te gaan.

Kinderwagen, wandelwagen, buggy of combiwagen?

Koelestra_latinique_WH10526-00251-02_babyHet is behoorlijk verwarrend... Kinderwagen of wandelwagen, combi of duowagen? Wat houdt dat eigenlijk in? En wanneer spreek je over een buggy? Het heeft alles te maken met de leeftijd van je kind en de mogelijkheden.

Gebruikerservaringen

Hoe tevreden zijn ouders over hun kinderwagen? Waar letten ze op als ze een kopen, en welke merken worden het meest gekocht? De Consumentenbond hield een enquête onder ruim 600 ouders.

Gebruiks- en schoonmaaktips voor kinderwagens

Op pad met je kind houdt in dat je alert moet zijn. Ook met het gebruik van wandelwagen of buggy. Ongelukken zijn ook hier niet uit te sluiten. Enkele tips voor goed gebruik én voor het schoonmaken van de wagen. 

Veilig in het openbaar vervoer

Reizen met kinderen doe je niet alleen in de auto, maar ook in het openbaar vervoer. Hoe vervoer je je kind dan veilig? Moet het kind in de wandelwagen of juist op schoot? En hoe zit het bij een roltrap?

Tweedehands kinderwagen

Tips als je de aanschaf van een een tweedehands kinderwagen overweegt.

Kinderwagen verkopen

Is je kind uit de kinderwagen gegroeid? Dan is het tijd om de kinderwagen of buggy de deur uit te doen. Lees deze tips als je je kinderwagen wilt verkopen.

Kinderwagen accessoires

parasol-kinderwagensNaast het uitkiezen van de uitvoering van de bekleding van de kinderwagen moet je ook nog bepalen welke accessoires je erbij wilt hebben.

Garantie

De aanschaf van een kinderwagen neemt een flinke hap uit je budget voor de kinderuitzet. Weet dus wat je rechten zijn als er iets kapotgaat aan de wagen.

Woordenboek

Buggy, combiwagen, wandelwagen, wat is wat? Alle begrippen rondom kinderwagens op een rij.

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Waarschijnlijk moet ik mijn vraag anders formuleren. Kind zit in de buggy en beweegt actief op en neer, niet springen als zijnde met de voeten op de zitting, maar zeer actief zijn zittende in de buggy....
Danny Laumen
Beantwoord door
C. Consumentenbond inlog relatie 1,
Laatste review
Noortje van den Boogaard
86.6666666666667 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!