Extra informatie

Kinderwagen merken

We hebben verschillende merken kinderwagens onderzocht. In de test zitten buggy’s en combiwagens van de merken:

4Moms

Het Amerikaanse 4Moms heeft 1 model kinderwagen: de Origami. Deze valt op, doordat hij helemaal automatisch in- en uitklapt, en ook een aantal andere 'features' heeft, zoals een display dat aangeeft welke afstand je hebt afgelegd met de wagen en lampen. 4Moms heeft ook andere babyspullen, zoals een reisbedje en een (automatisch!) schommelstoeltje. Wij hebben de Origami getest.

Babyzen

Babyzen is een Frans merk. Het heeft 3 modellen: Yoyo, Zen en Yoga. Wij testten het model Yoyo. Babyzen heeft ook het model Zen op de markt gebracht. Dit hebben wij getest onder de naam Recaro Babyzen omdat het toen zo heette. Je vindt dit model dus ook onder de merknaam Recaro. De Yoga hebben wij (nog) niet getest.

Bugaboo 

Bugaboo-Bee-Plus-WH04-babyHet kinderwagenmerk Bugaboo is een Nederlands bedrijf dat wereldwijd opereert. Momenteel zijn er 5 modellen: Cameleon, Bee, Donkey, Buffalo en Runner. De Donkey valt op doordat hij ook als duowagen is te gebruiken. Maar je kunt in plaats van een tweede kind ook een grote boodschappenmand naast je baby op de wagen bevestigen.

De Buffalo lijkt op de Cameleon, maar het zitje en de boodschappenmand zijn groter. De Runner is een kinderwagen die bedoeld is om mee hard te lopen. Wij hebben alle 5 modellen van Bugaboo getest.

Met oudere versies van een aantal Bugaboomodellen (Bee, Cameleon en Donkey) zijn wat problemen geweest. Deze zijn er niet meer met de nieuwste versies, maar koop je een oudere versie, kijk dan even op de website van Bugaboo.

Dubatti

Sinds 2015 op de markt. Hoewel de naam Italiaans aandoet, is het een merk van de Nederlandse winkelketen Babypark. Er is 1 model, One. Deze hebben wij (nog) niet getest.

Chicco

Producten van Chicco komen uit Italië, je spreekt het dan ook uit als Kiko. Chicco verkoopt niet alleen buggy’s, maar ook andere kinderproducten zoals autostoeltjes, buikdragers en campingbedjes. Wij hebben van Chicco de buggy Lite Way en de combiwagens I-move, Trio Living Smart en Urban getest.

Easywalker

Easywalker kinderwagens onderscheiden zich door een nadrukkelijke sportieve insteek. We hebben de combiwagens Mosey, June, QTRO en Sky getest, maar ook de Duo. Het model Mini van Easywalker is hetzelfde als de Mosey, maar dan met andere bekleding.

Graco

Graco is een merk dat zich met meer kinderproducten bezighoudt dat alleen kinderwagens. Graco produceert onder andere ook kinderstoelen en autostoeltjes. Op het moment hebben we geen kinderwagens van dit merk in onze productvergelijker.

Greentom

Een Nederlands merk, dat zich onderscheidt door een 'groene' kinderwagen te maken: een wagen die uit gerecyclede kunststoffen bestaat. Ze hebben 1 model wagen, Upp. Dit is een combiwagen waarop een autostoel, wieg en 2 verschillende zittingen passen: 1 voor kleinere kinderen (Reversible) en 1 voor grotere kinderen (Classic). Wij testten de Upp in ons laboratorium.

iCandy

Het Engelse merk iCandy is vrij nieuw in Nederland. Wij testten de Peach 2 voor 1 kind en de Peach Blossom 2 voor 2 kinderen. Deze wagen is ook geschikt om 2 reiswiegen op te zetten, hij heet dan Peach Blossom Twin.

I'Coo

Van het Duitse kinderwagenmerk I'Coo hebben we in het verleden de Plasma getest. Op het moment is er geen kinderwagen van dit merk dat goed verkrijgbaar is in Nederland.

Joolz

Het Nederlandse merk Joolz begon in 2005 in Amsterdam. Het doel van Joolz is het maken van complete, ergonomische en stijlvolle producten voor de kindertijd tot de kleuterschool. Naar zeggen staat de gebruiker en zijn of haar omgeving centraal. Wij hebben de twee modellen van Joolz getest: de Day en de Geo. De laatste is uit te breiden voor 2 kinderen (van dezelfde of verschillende leeftijd). Wij testten de functie voor 1 kind, de 'mono'. 

Kees

Kees komt uit de stal van Happy Baby met vestigingen in Nederland en België. Onder de naam Kees worden onder andere ook kinderstoelen, stoelverkleiners, kampeerbedjes, wiegbekleding en wipstoeltjes verkocht. In de kinderwagenvergelijker vind je de resultaten van de Kees Urban Buggy en de duowagen Tandem Cabrio 2012.

Kidsriver

Kidsriver is een Nederlands merk. Het maakt naast kinderwagens ook autostoelen, wipstoeltjes en andere kinderproducten. Het merk is alleen te koop bij Babypark en Wehkamp. Wij testten de Kidsriver Sinny. 

Koelstra

De kinderwagens van Koelstra zijn van Nederlandse bodem. Ze produceren ook kinderstoelen, wipstoelen en reisbedjes. Wij hebben de Latinique, de Binque Daily en de duobuggy Simba Twin T3 2012 getest. 

Maclaren

Maclaren is in Nederland vooral bekend als een kinderwagenmerk (buggy’s) maar ze produceren voor de internationale markt onder andere ook wipstoeltjes. In onze productvergelijker vind je testresultaten van verschillende modellen van Maclaren.

 • Quest Sport (productie voor 2012)
 • Quest Sport (model uit 2012)
 • Techno XLR Travel System
 • Techno XT
 • Twin Techno
 • Triumph (model uit 2007)
 • Triumph (model uit 2012)
 • Twin Triumph
 • Volo

De Globetrotter hebben we niet uitgebreid getest, maar wel in een Eerste indruk beschreven. 

Maxi-Cosi 

Maxi-Cosi-Mila-WH15-frontMaxi-Cosi is natuurlijk voornamelijk bekend van de autostoeltjes maar ze maken ook wandelwagens en buggy’s.  We testten de Mila, de Mura 3, de vernieuwde Mura Plus 3, de Mura 4, de Noa en de Elea.

Mima

Mima is een betrekkelijk nieuwe speler op de markt. Het kinderwagenmerk Mima werd voor het eerst in 2009 geïntroduceerd aan het publiek en de eerste modellen kwamen in 2010 op de Europese markt. Wij testten de Xari en de Kobi (zowel als wagen voor 1 kind als voor 2 kinderen). De resultaten zijn te vinden in de kinderwagenvergelijker.

Mountain Buggy

Het Nieuw-Zeelandse kinderwagenmerk Mountain Buggy heeft zowel enkele als duowagens in het assortiment. Opvallend bij dit merk is dat ze niet een meerijdplankje in hun assortiment hebben maar een step die je aan de wagen kunt koppelen. Het oudste kind kan dus zelf steppen, of meeliften met de wandelwagen. De Mountain Buggy Mini, Duo en Urban Jungle zijn getest.

Mutsy

Slogan van Mutsy is 'we move you'. Het merk Mutsy profileert zich als hip en sportief. Ze hebben ook autokinderzitjes, kinderstoelen en wipstoeltjes. De 4 Rider Light (die inmiddels is opgevolgd door een nieuwer model, 4 Rider Light Next), Spider, Evo, Exo en de Igo zijn door ons getest. De Spider is een van de weinige klassieke wandelwagens; hij heeft alleen een zitje, geen reiswieg.

Nuna

Wederom een speler met Nederlandse achtergrond. Het merk Nuna biedt producten gemaakt op vier peilers; eten (kinderstoel), slapen (reisbedje), reizen (autostoeltjes, kinderwagen) en rondhangen (wipstoeltje). Nuna profileert zich als een groene aanbieder met een ISO 14001-certificering waarbij ze op een duurzame manier produceren. Wij testten de Pepp en de Ivvi. 

Peg-Pérego

Het Italiaanse merk Peg-Pérego maakt diverse kinderartikelen, waaronder kinderwagens. In Nederland wordt het merk steeds bekender. Wij testten de Book Plus Sportivo.

Phil & Teds

Phil&Teds verkoopt net als sommige andere merken ook andere producten dan kinderwagens: reiswiegen, campingbedjes, wipstoeltjes, kinderstoelen en autokinderzitjes.

De meeste van hun kinderwagens zijn ook als duowagen te gebruiken.

Phil&Teds brengt vaak nieuwe versies van zijn kinderwagens uit. Wij kunnen niet alle versies testen. Let er bij onze testresultaten daarom op dat sommige geteste versies inmiddels vervangen zijn door nieuwere versies, die wij niet getest hebben. Vraag in de winkel welke versie daar wordt verkocht en wat de verschillen met de vorige -geteste- versie(s) zijn.

In de kinderwagenvergelijker vind je resultaten van de:

 • Classic
 • Explorer (als duo)
 • Explorer (als single)
 • Dot (als duo)
 • Dot (als single)
 • Navigator (als duo)
 • Navigator (als single), zowel het model uit 2012 als het nieuwere model met autostop uit 2013
 • Promenade (als duo)
 • Promenade (als duo)
 • Sport
 • Verve (als single)
 • Verve (als single)
 • Vibe (als duo)
 • Vibe (single).

Prénatal

Onder eigen naam brengt de bekende babyzaak enkele buggy's uit. Een waarvan de rugleuning 1 stand kent en één waarbij de rugleuning in 5 standen versteld kan worden. Wij testten de laatste.

Quinny

Quinny wandelwagens kenmerken zich door 3 wielen. Sommige uitvoeringen hebben voor twee wielen, maar dan direct naast elkaar, op hetzelfde draaipunt. De Quinny Moodd heeft ook een vierwielmodule. De Quinny BuzzXtra wordt standaard met 4 wielen geleverd, maar heeft ook een driewielmodule.

Wij hebben de volgende modellen van dit merk getest:

 • Buzz 3
 • Buzz 4
 • Zapp (geen ligstand, invouwbaar met zitje erop, zowel het ouder model zonder boodschappennet als het nieuwer model mét)
 • Zapp Xtra (ligstand, invouwbaar zonder zitting)
 • Zapp Xtra2 (ligstand, inbouwbaar met zitting erop)
 • Yezz
 • Moodd
 • BuzzXtra 4.  

Recaro

Recaro is een merk dat van oorsprong autostoelen maakt. In de kinderbranche is Recaro met name bekend van de autokinderzitjes. Recaro heeft echter ook een combiwagen, de Recaro Babyzen, die door ons is getest.  

Safety 1st

Safety 1st is qua kinderwagens in Nederland misschien niet de grootste speler, maar ze zijn ook actief in allerlei veiligheidsvoorzieningen zoals traphekjes en deurstoppen. In onze kinderwagenvergelijker vind je de testresultaten van de Compacity.

Stokke

De Stokke Xplory kinderwagen valt op qua design. Je kindje zit in vergelijking tot andere kinderwagens hoog, en het zitje is in hoogte te verstellen. Inmiddels is de vierde versie van deze wagen op de markt. Stokke heeft een totaalconcept. Je kunt bij dit merk ook terecht voor autokinderzitjes, kinderstoelen (de Trip Trap), wiegjes, bedden en meubels voor de kinderkamer. Het autokinderzitje past ook op de kinderwagen. Wij hebben de Xplory (verschillende versies, waaronder de nieuwste, V4), Crusi, Scoot en de all-terrainwagen Trailz getest.

Teutonia

Het Duitse kinderwagenmerk Teutonia bestaat al sinds 1947. Ze hebben een behoorlijk aanbod aan kinderwagens, maar in de winkels treffen we Teutonia niet veel aan. De Cosmo en de BeYou zijn momenteel de best lopende modellen in Nederland.

Topmark

Een ander Nederlands kinderwagenmerk is Topmark. Het brengt wagens uit onder de naam Topmark en Toppi. Wij testten van dit merk de duowagen Toppi 2 Combi.

X-Adventure

Van Nederlandse bodem is het merk X-Adventure. Naast de door ons geteste X-line hebben ze onder andere de kinderwagenmodellen X-fun, X-ride en X-travel en de buggy Axio.

Deel bericht via:

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Waarschijnlijk moet ik mijn vraag anders formuleren. Kind zit in de buggy en beweegt actief op en neer, niet springen als zijnde met de voeten op de zitting, maar zeer actief zijn zittende in de buggy....
Danny Laumen
Beantwoord door
C. Consumentenbond inlog relatie 1,
Laatste review
Noortje van den Boogaard
86.6666666666667 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!