Ladyshaves specificaties en prijzen vergelijken
Extra informatie

Kenmerken van een ladyshave

Het ontharen van oksels, benen of bikinilijn kan op verschillende manieren. Je kunt gebruik maken van een ladyshave, een epilator, een scheermesje (met verwisselbare mesjes of wegwerp), ontharingscrème of wasstrips.

Ladyshave of epilator

Princess_kleinScheren met een ladyshave houdt in dat je met het apparaat over de huid gaat en de haren afscheert. Een ladyshave heeft ofwel een snoer met stekker of het apparaat is snoerloos te gebruiken (batterij of accu). Er zijn zelfs water-bestendige ladyshaves bij. Het geeft een snel resultaat, maar na enkele dagen verschijnen de haartjes weer.

Als je meer tijd uittrekt voor het ontharen kan je voor epileren kiezen. Bij epileren wordt het apparaat over de huid en haren bewogen. De haren worden met wortel eruit getrokken. Epileren is soms wat pijnlijker dan scheren, maar je hebt een paar weken gladde benen. Als je regelmatig epileert wen je aan het gevoel van epileren en wordt het minder pijnlijk.

Uit ons laatste onderzoek kwam naar voren dat de epilators beter beoordeeld werden dan de scheerapparaten. En dat het scheerresultaat van scheermesjes beter beoordeeld is dan het scheerresultaat van de ladyshaves.

Vergelijk de prijzen en specificaties van alle ladyshaves

Met of zonder snoer

Een ladyshave werkt óf op stroom óf op (een) batterij(en). In heel wat gevallen kun je de accu van de ladyshave opladen om deze een tijdje zonder snoer in te kunnen zetten. Neem een ladyshave met accu-indicatorals je niet onverwacht met een lege batterij wilt komen te zitten.

Waterdicht

Zoals het woord al aangeeft kun je waterdichte ladyshaves ook in een natte omgeving gebruiken, zoals onder de douche. Dit maakt het naderhand reinigen ervan ook een stuk makkelijker. Sommige ladyshaves zijn wel met water schoon te spoelen, maar dat maakt ze niet waterdicht. Let goed op dit verschil voor je ermee onder de douche stapt.

Extra’s

In sommige gevallen is een ladyshave ook voorzien van een tondeusefunctie. Met deze functie maakt je bestaande haartjes alleen korter en verwijder je ze dus niet. De haartjes zijn eenmaal korter makkelijker weg te scheren.

Ook bestaan er ladyshaves waarvan je de intensiteit kunt instellen. Bepaalde delen van het lichaam vragen immers om een meer gevoelige aanpak. Door de intensiteit te verlagen is de ladyshave meer geschikt voor je bikinilijn of je oksels. In de normale stand scheer je er makkelijker je benen mee.

Duurzaamheid

Als je nat scheert kun je het mesje meerdere keren gebruiken. Op het moment dat het mesje bot wordt kun je het verwisselen. Als het geen wegwerpmesje is, dan kun je een nieuw mesje op de houder zetten. Deze mesjes zijn los verkrijgbaar.

Deel bericht via:

Doe mee

Vraag over ladyshaves?
Stel je vraag en doe je voordeel met de vragen en antwoorden van anderen.
Schrijf een review voor ladyshaves
Help anderen met jouw ervaring.
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!