Extra informatie

Beste matrassen voor leden

De resultaten van onze geteste pocketveringmatrassen en volschuimmatrassen, zoals polyether, koudschuim of latex, zijn terug te vinden in de vergelijker. We kunnen concluderen dat een goede matras niet duur hoeft te zijn.

Matrassenwijzer: welk type matras past bij mij?

Lichaamsvormen:
1. recht
2. rond
3. peer
4. zandloper
5. atleetEen matras kopen is niet gemakkelijk.Onze matrassenwijzer helpt je het type matras te kiezen dat bij je past. De wijzer bepaalt aan de hand van vragen welke kenmerken van een matras voor jou persoonlijk van belang zijn.

Eerste indrukken

Producten die nieuw op de markt komen proberen wij zo snel mogelijk aan een kort onderzoek te onderwerpen zodat we een eerste indruk ervan kunnen presenteren. Bekijk de eerste indrukken op het gebied van slapen.

Soorten matrassen


Matrassen bestaan veelal uit de volgende materialen of een combinatie ervan: polyether, koudschuim, traagschuim, binnenvering, pocketvering, latex of water. Daarnaast zijn er ook luchtmatrassen. Vaak zijn matrassen afgedekt met een afdeklaag van een combinatie van bijvoorbeeld katoen, wol, paardenhaar, vlas, polyether, latex en traagschuim.

Uit test komen resultaten over duurzaamheid, lichaamsondersteuning, geur en isolatie. De duurzaamheid van het matras hangt echter ook samen met het gewicht van de slaper, de mate van transpiratie en kwaliteit.

Boxsprings

Wat is een boxspring eigenlijk, wat zijn de voor- en nadelen en waarom zijn ze zo populair? Bekijk de tips.

Matras onderhoud

Een matras onderhouden hoeft niet moeilijk te zijn. Een matras heeft een levensduur tussen de 8 en 10 jaar. Met goed matras onderhoud kunt u die levensduur verlengen. 

Matras afdanken

Je matras afdanken? Wat doe je ermee?

Matras op maat

Topmatras: zin of onzin?

Topmatrassen liggen bovenop een regulier matras. Er zijn vele soorten topmatrassen. Vaak zijn de topmatrassen tussen 5 en 10 centimeter hoog.  

Ze kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn: wol, polyester, HR schuim of traagschuim.

Er zit ook verschil in stevigheid, ondersteuning en drukverdeling. Door het lichte gewicht zijn topmatrassen gemakkelijker te keren dan een gewoon matras.

Kindermatrassen

Nog maar net geboren of een baby wordt op een matrasje in een wieg gelegd. En waar slaapt het kind verder op in de rest van zijn leven?

Hoofdkussens

Bij lekker slapen hoort niet alleen een goed matras, maar ook een goed hoofdkussen. Welke soorten hoofdkussens zijn er en welk hoofdkussen past bij wekle type slaper? Bekiijk onze informatie en kooptips over hoofdkussens.

Dekbedden

Lekker slapen onder een fijn dekbed? Welk dekbed moet je dan kiezen. Lees alles over vierseizoenendekbedden en kooptips als je een nieuw dekbed gaat kopen.

Consumenten over hun matras

Een nieuwe matras koop je voor langere tijd. Je brengt er vele uren op door. Een belangrijke aankoop dus. Hoe kijken consumenten aan tegen hun matras en wat vinden ze belangrijk?

Let op bij advies in de winkel

Een goed advies bij de aanschaf van een matras is goud waard. Helaas zitten veel verkopers te slapen, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Ze stellen niet de juiste vragen om erachter te komen wat voor hun klanten een goede matras is. Of ze geven verkeerde informatie. Zorg dus dat je zelf weet welke vragen je moet stellen.

Matrassen en rugpijn

Een matras is meestal niet de oorzaak van rugproblemen, maar kan wel pijnklachten verminderen of voorkomen. Tenminste als je een goed matras hebt. Lees de tips waar je bij de aanschaf op moet letten.

Dure of goedkope matras?

 Dure of goedkope matras aanschaffen? 12 testslapers zochten het voor ons uit.

Video's: Woning en huishouden

In deze afspeellijst vind je diverse video's over huis-, tuin- en keukenproducten en aanverwante zaken. We hebben video's met kooptips, hoe we testen en eerste indrukken. In het zoek-balkje rechts op de pagina kun je zoeken naar meer video's over matrassen.

Doe mee

Kun jij helpen?
Wat is PU schuim in matrassen? Ik zoek een latex matras, maar soms noemt u het latex en dan weer schuim. Wat is het nu?
J.G.W. van de Baan,
Stel een vraag
Laatste review
Ikea Morgedal
A. Borsje
93.3333333333333 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!