Extra informatie

Beste matrassen voor leden

De resultaten van onze geteste pocketveringmatrassen en volschuimmatrassen, zoals polyether, koudschuim of latex, zijn terug te vinden in de vergelijker. We kunnen concluderen dat een goede matras niet duur hoeft te zijn.

Soorten matrassen


Matrassen bestaan veelal uit de volgende materialen of een combinatie ervan: polyether, koudschuim, traagschuim, binnenvering, pocketvering, latex of water. Daarnaast zijn er ook luchtmatrassen. Vaak zijn matrassen afgedekt met een afdeklaag van een combinatie van bijvoorbeeld katoen, wol, paardenhaar, vlas, polyether, latex en traagschuim.

De matrassen zijn getest op duurzaamheid, lichaamsondersteuning, geur en isolatie. De duurzaamheid van het matras hangt echter ook samen met het gewicht van de slaper, de mate van transpiratie en kwaliteit.

Matrassen en allergie

Over veel matrassen wordt beweerd dat ze 'anti-allergisch' zijn of 'tegen huisstofmijt'. Deze matrassen lijken een goede keus voor als je een stofallergie hebt, maar ze kunnen meer schade aanrichten dan dat ze voorkómen. Lees hoe je met iedere matras de last van je stofallergie tot een minimum kunt beperkt.   

Bedbodems

'Minstens zo belangrijk als de matras is de bedbodem,' zeggen beddenverkopers. Maar is dat wel zo? Lees de opmerkelijke uitkomsten van een vergelijkend onderzoek naar bedbodems.

Matrassenwijzer: welk type matras past bij mij?

Lichaamsvormen:
1. recht
2. rond
3. peer
4. zandloper
5. atleetEen matras kopen is niet gemakkelijk.Onze matrassenwijzer helpt je het type matras te kiezen dat bij je past. De wijzer bepaalt aan de hand van vragen welke kenmerken van een matras voor jou persoonlijk van belang zijn.

Topmatras: zin of onzin?

Topmatrassen liggen bovenop een regulier matras. Er zijn vele soorten topmatrassen. Vaak zijn de topmatrassen tussen 5 en 10 centimeter hoog.  

Ze kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn: wol, polyester, HR schuim of traagschuim.

Er zit ook verschil in stevigheid, ondersteuning en drukverdeling. Door het lichte gewicht zijn topmatrassen gemakkelijker te keren dan een gewoon matras.

Let op bij advies in de winkel

Een goed advies bij de aanschaf van een matras is goud waard. Helaas zitten veel verkopers te slapen, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Ze stellen niet de juiste vragen om erachter te komen wat voor hun klanten een goede matras is. Of ze geven verkeerde informatie. Zorg dus dat je zelf weet welke vragen je moet stellen.

Eerste indrukken

Producten die nieuw op de markt komen proberen wij zo snel mogelijk aan een kort onderzoek te onderwerpen zodat we een eerste indruk ervan kunnen presenteren. Bekijk de eerste indrukken op het gebied van slapen.

Boxsprings

Wat is een boxspring eigenlijk, wat zijn de voor- en nadelen en waarom zijn ze zo populair? Bekijk de tips.

Matras onderhoud

Een matras onderhouden hoeft niet moeilijk te zijn. Een matras heeft een levensduur tussen de 8 en 10 jaar. Met goed matras onderhoud kunt u die levensduur verlengen. 

Matras afdanken

Je matras afdanken? Wat doe je ermee?

Matras op maat

Kindermatrassen

Een baby stelt heel andere eisen aan een matras dan een volwassene. Waar moet je rekening mee houden bij de keus van een goede matras voor je baby of peuter?

Hoofdkussens

Bij lekker slapen hoort niet alleen een goed matras, maar ook een goed hoofdkussen. Welke soorten hoofdkussens zijn er en welk hoofdkussen past bij wekle type slaper? Bekiijk onze informatie en kooptips over hoofdkussens.

Dekbedden

Lekker slapen onder een fijn dekbed? Welk dekbed moet je dan kiezen. Lees alles over vierseizoenendekbedden en kooptips als je een nieuw dekbed gaat kopen.

Consumenten over hun matras

Een nieuwe matras koop je voor langere tijd. Je brengt er vele uren op door. Een belangrijke aankoop dus. Hoe kijken consumenten aan tegen hun matras en wat vinden ze belangrijk?

Matrassen en rugpijn

Een matras is meestal niet de oorzaak van rugproblemen, maar kan wel pijnklachten verminderen of voorkomen. Tenminste als je een goed matras hebt. Lees de tips waar je bij de aanschaf op moet letten.

Dure of goedkope matras?

 Dure of goedkope matras aanschaffen? 12 testslapers zochten het voor ons uit.

Vrij verkrijgbare anti-snurkmiddelen

Acht snurkers testten voor de Consumentenbond anti-snurkmiddelen. Elk anti-snurkmiddel werd ten minste 1 week per snurker gebruikt. Vervolgens vroegen we de snurkers wat ze ervan vonden én hun partners of de producten werkten, want de meeste mensen horen zelf niet dat ze snurken. Elk anti-snurkmiddel werd door 3 snurkers getest.

Doe mee

Laatst gestelde vraag
De prijzen die op de website van Beterbed staan voor de 'silver pocket deluxe foam' matras zijn vele malen hoger dan de prijzen die jullie hanteren. Gaat het hier wellicht om een fout of heeft Beterbed...
mevrouw M.P. de Groot
Beantwoord door
Reactie Consumentenbond,
Laatste review
Beter Bed Pocket Royal slow touch
H de Ruijter
43.3333333333333 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!