Extra Informatie

Nanotechnologie en de Consumentenbond

CBlogoDe Consumentenbond probeert een bijdrage te leveren aan de bewustwording over de kansen en risico's van nanotechnologie door deel te nemen aan diverse overleggen en discussies over nanotechnologie.
Maar de Consumentenbond wil ook weten wat u ervan vindt. U kunt daarom meediscussiëren in het forum en reageren op stellingen.

Wat er moet gebeuren volgens de Consumentenbond

  • Er moet een waterdichte definitie komen voor nanomaterialen.
  • Er moet vooral verder onderzoek worden gedaan naar de factoren die het risico van nanodeeltjes bepalen. Zodat er geen onveilige producten op de markt kunnen komen.
  • Daarnaast moet op etiketten de vermelding van nanodeeltjes komen. De consument moet namelijk zelf kunnen beslissen of hij een product wil kopen dat nanodeeltjes bevat.
  • De Consumentenbond wil meer transparantie met betrekking tot nanotechnologie, zodat de Voedsel en Warenautoriteit beter kan controleren of nanoproducten veilig zijn.

De Consumentenbond brengt de consumentenbelangen onder de aandacht bij de Europese Commissie en bij de Nederlandse overheid. Lees meer over ons standpunt en het werk van de Europese Consumentenbond op www.beuc.eu.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Nanopodium.

Lees meer: Nanopodium

Deel bericht via: