Navigatiesystemen

Zoek navigatiesystemen

 • Type navigatiesysteem

 • Verkeersinformatie

 • Prijs

Bezig met laden... 135 navigatiesystemen gevonden

Ons advies

 • Hoe testen we navigatiesystemen?

  video
 • Kooptips

  video
 1. Het beste navigatiesysteem

  De Consumentenbond heeft autonavigatiesystemen en navigatie-apps grondig getest op navigatiekwaliteit en gebruiksgemak. Al deze navigatie-oplossingen leiden je van A naar B, maar lang niet allemaal scoren goed op navigatiekwaliteit.

  Het beste navigatiesysteem uit de test.
 2. Extra’s op een navigatiesysteem

  Met steeds meer navigatiesystemen kun je actuele verkeersinformatie ontvangen. En sommige waarschuwen je wanneer je te hard rijdt of in de buurt bent van een flitspaal. Ook handig: Bluetooth om je telefoon aan het navigatiesysteem te koppelen en handsfree te bellen.

  Nuttige extra's op een navigatiesysteem.
 3. Navigatiesysteem updaten

  Updaten van de kaart kan lonen: een abonnement op de kaartupdate-service van de fabrikant kost minder dan een nieuw navigatiesysteem (gerekend over 2 jaar). Hoef je niet continu up-to-date te zijn, overweeg dan een losse kaartupdate na bijvoorbeeld 1 jaar.

  Navigatiesysteem updaten of nieuw model.
 4. Campernavigatie

  Naast normale navigatiesystemen zijn er ook 8 goed verkrijgbare, losse campernavigatiesystemen getest van merken zoals Garmin, Snooper, Becker en Mio. Deze zijn speciaal gemaakt voor het navigeren van grote voertuigen zoals campers en caravans.

  De testresultaten van de campernavigatiesystemen.
 5. Verkeersinformatie via het navigatiesysteem

  Je kunt actuele verkeersinformatie ontvangen via TMC (Traffic Message Channel) op daarvoor geschikte modellen. Dit is gratis, maar geeft alleen informatie over de hoofdwegen. Daarnaast kun je (betaalde) verkeersinformatie van de fabrikant ontvangen. Bijvoorbeeld, HD Traffic bij TomTom of Traffic Live bij Navigon. Daarmee kun je ook de verkeerstoestand op secundaire wegen zien.

  Verschillen tussen TMC en HD Traffic.
 6. Anti-diefstal tips

  Verlaat je de auto, neem dan zowel het navigatiesysteem als de houder mee. Veeg de afdruk van de zuignap van de voorruit. Laat je het apparaat toch in de auto, schakel dan de Bluetoothfunctie uit, zodat dieven het signaal niet kunnen opvangen.

  Meer anti-diefstal tips.

Achtergrondinformatie over navigatiesystemen

Meest recente vragen over navigatiesystemen

Meer vragen en antwoorden

Tests

Testjaarboek 2016 (e-book)

Testjaarboek 2016, alle tests in één bundel

Navigatiesystemen per merk

Navigatiesystemen per type