Extra informatie

Beste autonavigatie voor leden

Wat is de beste autonavigatie? De meeste systemen voor autonavigatie scoren een ruime voldoende. Toch zijn er onderlinge verschillen en mogelijkheden die een doorslag kunnen geven bij het bepalen van een keus. Welk systeem voor autonavigatie voldoet het meest aan jouw wensen en wat is de 'Beste koop'?

We vertellen je waarom de beste autonavigatie zo goed uit de test komt. Ook plus- en minpunten van andere systemen voor autonavigatie lichten we toe.

Campernavigatie voor leden

Campernavigatiesystemen zijn speciaal gemaakt voor het navigeren van grote voertuigen. Bij het berekenen van de route houdt het systeem rekening met de afmetingen en het gewicht van een camper of caravan. Daarnaast hebben sommige modellen een speciale campingdatabase. We testten hoe goed de campernavigatie van Garmin, Snooper, Becker, Mio en CoPilot werkt.

Eerste indrukken

Producten die nieuw op de markt komen proberen wij zo snel mogelijk aan een kort onderzoek te onderwerpen zodat we een eerste indruk ervan kunnen presenteren. Bekijk de eerste indrukken op het gebied van navigatiesystemen.

Soorten navigatiesystemen

Wil je een nieuw navigatiesystemen, dan heb je vandaag-de-dag een behoorlijke keuze. Zo kun je gaan voor een los navigatiesysteem, in de auto ingebouwde navigatie, of voor een navigatie-app op je smartphone. We wegen de voor- en nadelen tegen elkaar af, bespreken opvallende prijsverschillen en belichten kort de testresultaten.

Losse navigatiesystemen

Ondanks dalende verkopen is een los navigatiesysteem nog steeds erg populair. Wat is een los navigatiesysteem en waarom zou je er voor kiezen?

Navigatie-apps

Je mobiele telefoon lijkt het aangewezen apparaat om mee te navigeren. Je hebt hem namelijk altijd bij je. Er zit meestal een gps-ontvanger in om je locatie te bepalen. Daarnaast beschikt hij over mobiel internet.

Inbouwnavigatie

Test: universele telefoonhouders voor in de auto

Pakweg een op de acht automobilisten in Nederland laat zich de weg wijzen door een  smartphone in plaats van een los navigatiesysteem. Om te voorkomen dat de telefoon bij elke bocht door de auto vliegt, en om te zorgen dat de aanwijzingen op het telefoonscherm goed te zien zijn, heb je een houder nodig. Ook handig om handsfree te kunnen bellen trouwens.

Actuele verkeersinformatie niet accuraat

Moderne navigatiesystemen houden je op de hoogte van vertragingen in het verkeer. Maar als het erop aankomt, blijkt die informatie vaak niet te kloppen. Zo blijkt uit een thuistest door 98 leden in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Verkeersinformatie

Met veel navigatiesystemen en -apps kun je actuele verkeersinformatie ontvangen, zoals actuele files met vertragingstijd en –oorzaak, wegwerkzaamheden, afgesloten wegen en rijbanen, gevaarlijke situaties, actuele ongelukken en plekken waar veel ongelukken gebeuren.

Rijden door het buitenland

Er komt een hoop kijken bij een reis door het buitenland. Je navigatiesysteem is het aangwezen apparaat om je door elke situatie heen te loodsen. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten: verkeers- en flitsinformatie, actuele routekaarten en meer.

Update je navigatiesysteem

Een up-to-date kaart is belangrijk omdat het wegennet continu verandert. Dagelijks komen er nieuwe wegen en rotondes bij. Ook bestaande wegen veranderen.

How to: TomTom HOME

Wil jij je TomTom navigatiesysteem updaten? In dit artikel helpen we je stap voor stap door het updateproces van TomTom HOME. Daarbij zie je duidelijke afbeeldingen.

How to: TomTom MyDrive Connect

Wil jij je TomTom navigatiesysteem updaten? In dit artikel helpen we je stap voor stap door het updateproces van TomTom MyDrive Connect. Daarbij zie je duidelijke afbeeldingen.

How to: MioMore Desktop

Wil jij je Mio navigatiesysteem updaten? In dit artikel helpen we je stap voor stap door het updateproces van MioMore Desktop. Daarbij zie je duidelijke afbeeldingen.

How to: Garmin Express

Wil jij je Garmin-navigatiesysteem updaten? In dit artikel helpen we je stap voor stap door het updateproces van Garmin Express. Daarbij zie je duidelijke afbeeldingen.

Voorkom diefstal

Als je net een mooi navigatiesysteem hebt uitgezocht in onze productvergelijker, wil je voorkomen dat hij gestolen wordt. Sommige van deze tips zijn een open deur, maar stuk voor stuk zijn ze nuttig.

Accessoires

Er zijn allerlei accessoires te koop voor gebruik in combinatie met een navigatiesysteem. Ze zijn vooral gericht op gebruik in de auto, en om je navigatiesysteem mee te nemen als je je auto verlaat. Deze accessoires kunnen het gebruik van een navigatie een stuk fijner maken. Bekijk welke accessoires er zoal zijn, wat je ermee kunt en welke jij nodig hebt.

Navigatiesysteem aansluiten

Het bevestigen van een navigatiesysteem is vrij eenvoudig. Het is vooral belangrijk dat je rekening houdt met de positie van het scherm. Bedenk dan ook goed waar je het apparaat plaatst.

Test fietsnavigatie voor leden

Er zijn speciale fietsnavigatiecomputers voor op de fiets te koop. Zijn de fietscomputer hun geld waard? Of is ook dit product overbodig gemaakt door de smartphone? De Consumentenbond onderzocht het.

Garantie

Winkelier en fabrikanten geven meestal 1 of 2 jaar garantie op hun producten. Ze beloven daarmee dat het product bij normaal gebruik gedurende die periode probleemloos functioneert. Wat houdt wettelijk garantie precies in?

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Ik kan hier geen vraag meer stellen. Waarom niet?
Consumentenbond
Beantwoord door
Consumentenbond,
Laatste review
Waze voor Android (v3.5.1.4)
Henry Groen
90.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!