icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Inloggen Maak gratis kennis

Rechtsbijstandverzekering nodig?
Probeer onze vergelijker

Onderzoek

De Consumentenbond is verantwoordelijk voor de onderzoeksresultaten die via de eigen media worden gepubliceerd. Onderzoek wordt vrijwel altijd door ons geïnitieerd en betaald. Soms werken we samen met derden, zoals zusterorganisaties, overheden en toezichthouders.

Snel naar:

  1. Bestel achtergrondinformatie
  2. Consumentenbond B2B

Bestel achtergrondinformatie

De Consumentenbond is in principe transparant over de aanpak van eigen onderzoek. Voor betrokken partijen kan achtergrondinformatie beschikbaar worden gesteld over een onderzoeksopzet en -uitvoering. Meetwaarden en hoe we tot onze beoordelingen komen vallen hierbuiten. De resultaten en oordelen worden in onze media gepubliceerd. Belangstellenden kunnen contact opnemen via onderzoeksverslagen@consumentenbond.nl onder vermelding van de naam van de test en de publicatiedatum.

Consumentenbond B2B

Ook voor externe partijen voert de Consumentenbond projecten uit.

Testen was en is onze core business, je kunt onze expertise inhuren voor het uitvoeren van onderzoeken. Denk hierbij aan het in kaart brengen van de markt, het opstellen van testspecificaties, het begeleiden van tests, het interpreteren van de resultaten en het opstellen van aanbevelingen. Ook kunnen we vragenlijsten opstellen en enquêtes uitwerken; indien gewenst en mogelijk kan voor enquêtes ons eigen CB-panel worden ingezet.

Maar ook voor andere projecten kan onze kennis en kunde worden ingehuurd, bijvoorbeeld het analyseren van trends, het schetsen van toekomstscenario's, het uitvoeren van meta-analyses, het adviseren ten behoeve van wetgeving of normen, of het verzorgen van een kant-en-klare publicatie.

Gebieden waarop de Consumentenbond actief is:

De onderzoeksvraagstelling moet relevant zijn voor consumenten en passen binnen het werk van de Consumentenbond. De conclusies zijn de volle verantwoordelijkheid van de Consumentenbond.
 
Voor meer informatie bel je met ons secretariaat: 070 - 4454301.

In het verleden hebben we opdrachten gedaan die je via onderstaande links kunt bekijken: