Printers

Zoek printers

 • Inkjet- of laserprinter

 • Printer of all-in-one

 • Prijs

Bezig met laden... 229 printers gevonden

Ons advies

 1. De beste inkjetprinter

  Op zoek naar de beste inkjetprinter? De Consumentenbond heeft  inkjetprinters getest op o.a. printkwaliteit, printsnelheid en gebruiksgemak.. De inkjetprinters kunnen naast printen ook kopiëren en scannen.

  De beste inkjetprinter uit de test.
 2. De beste laserprinter

  Op zoek naar de beste laserprinter? De Consumentenbond test zwart-wit- en kleuren-laserprinters op printkwaliteit, printsnelheid, gebruiksgemak en energiegebruik. De meeste laserprinters kunnen alleen printen, maar enkele duurdere printers kunnen ook scannen en kopiëren.

  De beste laserprinter uit de test.
 3. Let op de inktkosten

  Dure printers hebben meestal lagere inktkosten dan goedkope printers. Het kan dus voordelig zijn om een duurdere printer te kopen, zeker als je vaak kleurenfoto's print. Al naar gelang je gebruik (weinig printen, veel printen, vaak foto's printen) raden we andere printers aan.

  Bespaar op je printkosten
 4. Tips voor het kopen van een printer

  Als je voor een kleureninkjetprinter gaat, koop er dan één met losse kleurencartridges. Zo hoef je niet het hele inktpatroon weg te gooien als er één kleur op is. Kijk ook of er 'klooncartridges' verkrijgbaar zijn voor de printer die je op het oog hebt. Daarmee kun je veel besparen.

  Meer kooptips voor printers.
 5. Laserprinter of inkjetprinter

  Print je veel en vooral tekst, dan is een laserprinter een goede keuze. Maar, qua foto's en afbeeldingen printen kunnen ze niet tippen aan een inkjetprinter. Bovendien zijn ze meestal groter en  zwaarder dan inkjets.

  Voor- en nadelen van laser- en inkjetprinters.
 6. Printen via internet

  Printen zonder computer? Dat kan! Via een printer met 'apps' en een aanraakscherm kun je direct vanaf internet webpagina's en foto's printen. Een andere mogelijkheid is printen vanaf je smartphone of via ePrint, waarmee je documenten naar je printer kunt mailen.

Achtergrondinformatie over printers

Meest recente vragen over printers

Meer vragen en antwoorden

Online privacy & veiligheid

Houd hackers buiten de deur

Optimaal fotograferen

Een must-have voor iedereen die goede foto’s wil maken, bewerken en delen

Printers per type