Extra informatie

Eerste indrukken

Producten die nieuw op de markt komen proberen wij zo snel mogelijk aan een kort onderzoek te onderwerpen zodat we een eerste indruk ervan kunnen presenteren. Bekijk de eerste indrukken op het gebied van printers.

De beste inkjetprinter voor leden

bk_HP-Officejet-Pro-8500A-eOp zoek naar de beste inkjetprinter? De beste inkjetprinter is een printer die goede kwaliteit levert tegen een redelijke aanschafprijs én lage kosten per printje.

De Consumentenbond testte inkjetprinters waarbij de nieuwste modellen in april 2016 zijn toegevoegd. De inkjetprinters kunnen naast printen ook kopiëren en scannen, op een enkele uitzondering na. Wat zijn de beste inkjetprinters?

De beste laserprinter voor leden

Op zoek naar de beste laserprinter? De Consumentenbond test zwarte en kleurenlaserprinters op printkwaliteit, printsnelheid, gebruiksgemak en energiegebruik. De prijzen van de printers lopen uiteen van €60 tot €400 en de laatste testupdate was in april 2016.

Printer kiezen

Zie je door de bomen het bos niet meer? Onze snelkiezer helpt je bij het kiezen van een printer die bij je past.

Goede printer-merken

Welke printer-merken doen het goed? Welke worden goed gewaardeerd door de gebruikers en welke niet? We vroegen het aan bijna 7000 leden van het internetpanel van de Consumentenbond.

Laserprinter of inkjetprinter

laserprinter-of-inkjet-printerDe kans is groot dat de printers die je in de winkel aantreft inkjetprinters zijn, die worden namelijk het meest verkocht. Maar er is ook een andere soort printer, die onterecht vooral door bedrijven lijkt te worden gebruikt: de laserprinter. Wat zijn de voor- en nadelen en welke printer is voor jou geschikt?

Wat is een all-in-one-printer?

Een all-in-one-printer is een alleskunner: hij kan printen, kopietjes maken en scannen en bespaart ruimte. Maar zijn er ook nog nadelen naast deze voordelen?

Draadloos printen

Veel nieuwe printers zijn uitgerust met wifi. Handig om vanaf elke plek in huis te printen vanaf verschillende apparaten. We leggen uit hoe je draadloos kunt printen.

Besparen op printkosten

De printer zelf is misschien niet zo duur, maar met alle inkt die hij gebruikt, wordt het toch een duur grapje. Hoe kies je een zuinige printer en bespaar je op je printkosten?

Goedkope printer

Wie een goedkope printer zoekt, kijkt verder dan de aanschafprijs alleen. De verbruikskosten lopen sterk uiteen. Wij testen printers op inktkosten, energieverbruik en dure ongemakken. En je nieuwe printer moet naast goedkoop ook goed zijn. Op deze pagina vind je waardevolle tips voor het uitzoeken van een goedkope printer.

Kwaliteit van klooncartridges

Een inktcartridge die de printer om zeep helpt. Vanwege dit schrikbeeld blijven veel consumenten de dure cartridges van de printerfabrikant kopen, in plaats van de goedkopere alternatieven. In deze vergelijkende test van printerinkt zitten echter geen dienstweigeraars.

9 tips om zuinig te printen

Printers zijn tegenwoordig al te koop voor een paar tientjes. Printerinkt blijft echter prijzig. Wil je hierop besparen? Lees onze 9 tips.

Hoe print ik vanaf mijn tablet?

Je wilt af en toe een printje maken vanaf je tablet. Met deze informatie kun je gelijk aan de slag.

Printerpapier - test voor leden

Regelmatig schrijft de Consumentenbond over inkjetprinters en inktcartridges. Een thuistest met ruim 200 deelnemers laat zien dat papier zeker zo bepalend is voor afdrukkwaliteit.. Het slechtste papier uit de test is inmiddels van de markt gehaald.

Cartridges inleveren

Wie veel print, moet regelmatig de cartridge of toner van de printer vervangen. Maar wat moet je doen met de oude cartridge of toner?

Cartridges navullen

Als een inktcartridge leeg is, hoef je deze niet per se te vervangen voor een nieuwe cartridge. Het is namelijk ook mogelijk om de oude cartridge na te vullen. Dit kun je zelf doen of je kunt het laten doen. Wat is handiger?

Inkttrucs

Huismerkinkt is veel goedkoper dan originele inkt, maar toch ook van prima kwaliteit. Het is dus een goed idee eens zo'n huismerk te proberen. Maar daar willen de printerfabrikanten liever een stokje voor steken. Lees hier over 7 bekende trucs.

Printerproblemen oplossen

Het papier loopt vast, er zitten strepen op je afdruk, de printer piept dat de cartridge bijna leeg is: soms is een printje maken zo makkelijk nog niet. Wat kun je doen als je printer niet werkt?

Onderhoud van printers

Het papier en de cartridges van de printer moeten regelmatig vervangen worden. Ook is het goed de printer zo nu en dan schoon te maken, om de kans op storingen te verkleinen. Hoe kun je dit doen?

Printer afdanken

3D-printer

Op zoek naar een handig hoesje voor je smartphone, leuke oorbellen of een tandenborstelhouder? Het is al een tijdje mogelijk om ze zo uit je 3D-printer te laten rollen.

Garantie

Winkelier en fabrikanten geven meestal 1 of 2 jaar garantie op hun producten. Ze beloven daarmee dat het product bij normaal gebruik gedurende die periode probleemloos functioneert. Wat houdt wettelijk garantie precies in?

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Ik kan hier geen vraag meer stellen. Waarom niet?
Consumentenbond
Beantwoord door
Consumentenbond,
Laatste review
Epson Expression Premium XP-630
N.J. vd Kuijl
56.6666666666667 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!