Extra informatie

Eerste indrukken

Producten die nieuw op de markt komen proberen wij zo snel mogelijk aan een kort onderzoek te onderwerpen zodat we een eerste indruk ervan kunnen presenteren. Bekijk de eerste indrukken op het gebied van printers.

De beste inkjetprinter voor leden

bk_HP-Officejet-Pro-8500A-eOp zoek naar de beste inkjetprinter? De beste inkjetprinter is een printer die goede kwaliteit levert tegen een redelijke aanschafprijs én lage kosten per printje.

De Consumentenbond heeft inkjetprinters getest, waarbij de nieuwste modellen in februari 2015 zijn toegevoegd. De inkjetprinters kunnen naast printen ook kopiëren en scannen, op een enkele uitzondering na. Wat zijn de beste inkjetprinters?

De beste laserprinter voor leden

Op zoek naar de beste laserprinter? De Consumentenbond test zwarte en kleurenlaserprinters op printkwaliteit, printsnelheid, gebruiksgemak en energiegebruik. De prijzen van de printers lopen uiteen van €60 tot €400.

Laserprinter of inkjetprinter

laserprinter-of-inkjet-printerEr zijn een heleboel verschillende soorten printers op de markt, en elke soort heeft zijn voor-en nadelen. De all-in-ones domineren inmiddels de printermarkt, zeker binnen het segment inkjetprinters.

Met een laserprinter worden teksten razendsnel en haarscherp geprint. Laserprinters worden steeds goedkoper. Is het nu tijd er eentje aan te schaffen? Of kun je beter bij een inkjet blijven?

Wat is een all-in-one-printer?

Een all-in-one-printer is een alleskunner: hij kan printen, kopietjes maken en scannen en bespaart ruimte. Maar zijn er ook nog nadelen naast deze voordelen?

Wifi printers

Veel nieuwe printers zijn uitgerust met wifi. Handig om vanaf elke plek in huis te printen vanaf verschillende apparaten. We leggen uit hoe dat werkt.

Besparen op printkosten

De printer zelf is misschien niet zo duur, maar met alle inkt die hij gebruikt, wordt het toch een duur grapje. Hoe kies je een zuinige printer en bespaar je op je printkosten?

Goedkope printer

Wie een goedkope printer zoekt, kijkt verder dan de aanschafprijs alleen. De verbruikskosten lopen sterk uiteen. Wij testen printers op inktkosten, energieverbruik en dure ongemakken. En je nieuwe printer moet naast goedkoop ook goed zijn. Op deze pagina vind je waardevolle tips voor het uitzoeken van een goedkope printer.

Kwaliteit van klooncartridges

Een inktcartridge die de printer om zeep helpt. Vanwege dit schrikbeeld blijven veel consumenten de dure cartridges van de printerfabrikant kopen, in plaats van de goedkopere alternatieven. In deze vergelijkende test van printerinkt zitten echter geen dienstweigeraars.

9 tips om zuinig te printen

Printers zijn tegenwoordig al te koop voor een paar tientjes. Printerinkt blijft echter prijzig. Wil je hierop besparen? Lees onze 9 tips.

Hoe print ik vanaf mijn tablet?

Je wilt af en toe een printje maken vanaf je tablet. Met deze informatie kun je gelijk aan de slag.

Printerpapier - test voor leden

Regelmatig schrijft de Consumentenbond over inkjetprinters en inktcartridges. Een thuistest met ruim 200 deelnemers laat zien dat papier zeker zo bepalend is voor afdrukkwaliteit.. Het slechtste papier uit de test is inmiddels van de markt gehaald.

Cartridges inleveren

Wie veel print, moet regelmatig de cartridge of toner van de printer vervangen. Maar wat moet je doen met de oude cartridge of toner?

Cartridges navullen

Als een inktcartridge leeg is, hoef je deze niet per se te vervangen voor een nieuwe cartridge. Het is namelijk ook mogelijk om de oude cartridge na te vullen. Dit kun je zelf doen of je kunt het laten doen. Wat is handiger?

Printerproblemen oplossen

Onderhoud van printers

Het papier en de cartridges van de printer moeten regelmatig vervangen worden. Ook is het goed de printer zo nu en dan schoon te maken, om de kans op storingen te verkleinen. Hoe kun je dit doen?

Printer afdanken

3D-printen

Op zoek naar een handig hoesje voor je smartphone, leuke oorbellen of een tandenborstelhouder? Het is al een tijdje mogelijk om ze zo uit je 3D-printer te laten rollen.

Goede printer-merken

De printer is uit. De all-in-one regeert als het om thuis afdrukken gaat. Daarmee kan je ook kopiëren en scannen voor een geringe meerprijs. Welk merk moet je hebben?

Garantie

Winkelier en fabrikanten geven meestal 1 of 2 jaar garantie op hun producten. Ze beloven daarmee dat het product bij normaal gebruik gedurende die periode probleemloos functioneert. Wat houdt wettelijk garantie precies in?

Video's: computer en internet

In deze afspeellijst vind je diverse video's over computers, internet en aanverwante zaken. We hebben video's met kooptips, hoe we testen en eerste indrukken. In het zoek-balkje rechts op de pagina kun je naar meer video's over printers zoeken.

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Welke all-in-one printer is geschikt voor Linux?
heer E. Muhlhaus
Beantwoord door
Reactie . Consumentenbond,
Laatste review
HP Envy 7640
G.M.M. Defauwes
20.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!