Extra informatie

Wat is een all-in-one-printer?

Je kunt om te printen, scannen en kopiëren drie losse apparaten aanschaffen. Of een alles-in-één-apparaat: een all-in-one printer, zoals hij meestal wordt genoemd. Is dat handig zo'n combi-apparaat? Ja. Je bespaart veel ruimte en je hebt genoeg aan één netsnoer en één usb-verbinding met de computer. Bovendien is het handig om ook te kunnen kopiëren.

Een all-in-one-printer is een printer, scanner en kopieerapparaat ineen. De all-in-one-printers domineren inmiddels de printermarkt, zeker binnen het segment inkjetprinters. Ben je op zoek naar een printer die snel en zeer scherp print, met name in zwart-wit, dan kan een laserprinter ook interessant zijn. Een laserprinter kan meestal alleen printen. Vergelijk de testresultaten van inkjet- en laserprinters.

All-in-one-printer

all-in-one printerScannen, kopiëren en natuurlijk printen gaat vrij eenvoudig met een all-in-one-printer. Sommige all-in-one-printers kunnen ook faxen versturen en ontvangen. Van het aantal verkochte inkjetprinters is rond de driekwart een all-in-one-model.

Normale printers zijn dus steeds meer de uitzondering en worden inmiddels vaak aangeduid als 'single use'-printers. In veel gevallen is het prijsverschil met een all-in-one-printer niet eens zo groot.

Met andere woorden: voor een klein beetje meer krijg je een scanner en een copier bij je printer. En, deze extra functionaliteiten hebben geen invloed op de printerkwaliteit.

Er zijn ook all-in-one laserprinters te koop; kleur en zwart-wit. De kleuren all-in-ones zijn meestal erg duur en meer geschikt voor een kleine kantooromgeving.

A4-printers

Koop je een all-in-one-printer, dan kunnen de meeste modellen maximaal A4 aan. In onze test bekijken we alleen deze A4-printers. Maar er zijn ook all-in-one-printers die op grotere papierformaten kunnen afdrukken, zoals A3 of groter. Deze A3-printers zijn meestal duurder dan een A4-printer.

Een ander marktsegment is juist weer gericht op een veel kleiner papierformaat: de fotoprinters. Deze printertjes kunnen alleen maar foto's op 10x15 cm afdrukken.

Draadloos printen

draadloze printer met wifiVeel consumentenprinters ondersteunen draadloze netwerken. Draadloos printen is handig, omdat steeds meer mensen een laptop of tablet in plaats van een desktop gebruiken als hun primaire pc. Op de pagina Hoe print ik vanaf mijn tablet? is meer te lezen over de printfuncties in de mobiele besturingssystemen van Apple (iOS), Google (Android) en Microsoft (Windows 8). Je kunt ook printen via apps van fabrikanten.

Deel bericht via:

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Ik kan hier geen vraag meer stellen. Waarom niet?
Consumentenbond
Beantwoord door
Consumentenbond,
Laatste review
Epson Expression Premium XP-630
N.J. vd Kuijl
56.6666666666667 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!