Extra informatie

Beste reisverzekering

reisverzekeringen_2Reisverzekering afsluiten? Wij vergeleken voorwaarden en prijzen van ruim 50 doorlopende reisverzekeringen. Bij alle aanbieders gingen we uit van dezelfde verzekerde onderdelen.

Eerste indrukken

Producten die nieuw op de markt komen proberen wij zo snel mogelijk aan een kort onderzoek te onderwerpen zodat we een eerste indruk ervan kunnen presenteren. Bekijk de eerste indrukken op het gebied van reisverzekering.

Wat is een reisverzekering?

Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd voor onverwachte kosten tijdens je vakantie. In tegenstelling tot een kortlopende reisverzekering. Wat de dekking van een reisverzekering is verschilt per verzekeraar.  

Besparen op je reisverzekering

Hierop moet je letten bij een reisverzekering, zodat je de beste en goedkoopste reisverzekering voor jouw situatie afsluit.

Dekking en voorwaarden reisverzekering

Een reisverzekering bestaat uit verschillende onderdelen. Een aantal daarvan zit in het standaardpakket, zoals buitengewone of onvoorziene kosten. Andere kun je bijverzekeren. Welke onderdelen kun je verzekeren en wat is het nut van deze voorwaarden?

Dekking buitengewone kosten reisverzekering

De standaard dekking van iedere reisverzekering is buitengewone kosten, of ook wel hulpverlening. Wat houdt deze dekking in?  

Dekking bagage reisverzekering

De module bagage is niet altijd standaard in de dekking van een reisverzekering opgenomen. Voor wie is deze dekking een aanrader?

Dekking medische kosten reisverzekering

Heb je een dekking voor geneeskundige zorg in je reisverzekering nodig? Of biedt de zorgverzekering voldoende dekking op vakantie?  

Dekking wintersport en reisverzekering voor bijzondere sporten

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering dekt de kosten als je vooraf een reis moet annuleren. Maar ook als je tijdens een vakantie naar huis moet, krijg je (een deel van) de reissom terug.

Regels in het buitenland

Regels en gebruiken in het buitenland zijn vaak anders dan wij gewend zijn. Bereid je voor als je op vakantie gaat en voorkom daarmee problemen.

Reisorganisatie kiezen: tips

Meldpunt reisverzekeringen

Heb je schade gehad op vakantie en deze geclaimd? Dan wil de Consumentenbond graag weten wat je ervaringen zijn met jouw reisverzekeraar. Handelt die de schade soepel af of levert het discussies op? Laat het ons weten.

Reis checklist: laat je huis veilig achter

Hoe laat je je huis veilig achter als u op vakantie gaat? We zetten het in deze checklist op een rijtje. Sommige maatregelen liggen voor de hand, andere zijn misschien niet zo bekend. Want er zijn tal van mogelijkheden om je huis veilig achter te laten.

Veilingwebsites: voordelig?

Via veilingsites is het mogelijk om soms voordelig een uitje of vakantie te boeken. Maar let daarbij wel goed op of er inderdaad écht voordeel te behalen valt.

Veilingwebsites: tips bij het meebieden

Een spotgoedkope hotelovernachting of een dagje sauna voor een prikkie op de kop tikken bij een veilingsite als VakantieVeilingen of Hotelkamerveiling. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is lastig om als hoogste bieder uit de bus te komen en het voordeel kan flink tegenvallen. Wil je toch een gokje wagen op een veilingsite? Bekijk eerst onze tips.

Advies Reisbureaus voor leden

Consumenten boeken hun reizen massaal via internet. Makkelijk en snel, maar persoonlijk advies zit er niet in. Daarvoor ga je naar een ‘stenen’ reisbureau. Om te overleven moeten deze reisbureaus hun klanten overtuigen van hun meerwaarde. Toch doen ze dit lang niet altijd, blijkt uit ons onderzoek waarbij mystery-klanten 100 reisbureaus bezochten.

Meest gestelde vragen over reisverzekeringen

Veelgestelde en andere brandende vragen over reisverzekeringen op een rij.

Doe mee

Samen weten we meer en maken we slimmere keuzes

Laatst gestelde vraag
Ik heb een doorlopende reis en annuleringsverzekering, nu gaan we op vakantie naar Afrika en nu is annuleringsverzekering te laag. Ik wil deze bij mijn verzekering (Iza) verhogen maar kost deze ruim 2...
R. Venema
Beantwoord door
Reactie Consumentenbond,
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!