Extra informatie

Video's: Geld, Recht en Verzekeringen

In deze afspeellijst vind je diverse video's over geldzaken, recht, verzekeringen en aanverwante zaken. We hebben video's met tips, hoe we testen en eerste indrukken. In het zoek-balkje rechts op de pagina kun je zoeken naar meer video's over verzekeringen.

Eerste indrukken

Producten die nieuw op de markt komen proberen wij zo snel mogelijk aan een kort onderzoek te onderwerpen zodat we een eerste indruk ervan kunnen presenteren. Bekijk de eerste indrukken op het gebied van reisverzekering.

Beste reisverzekering

binnenpagina_wintersportReisverzekering afsluiten? Wij vergeleken voorwaarden en prijzen van 52 doorlopende reisverzekeringen. Bij alle aanbieders gingen we uit van dezelfde verzekerde onderdelen.

Wat is een reisverzekering?

Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd voor onverwachte kosten tijdens je vakantie. Voor een gezin met kinderen is een doorlopende verzekering meestal al na 2 vakantieweken per jaar voordeliger dan een eenmalige. Bij een stel ligt het omslagpunt meestal ongeveer op 3 weken per jaar en bij een alleenstaande op 3 à 4 weken.

Besparen op je reisverzekering

Waar moet je op letten bij een reisverzekering zodat je de beste en goedkoopste reisverzekering voor jouw situatie afsluit?

Meeste gestelde vragen over reisverzekeringen

De meest gestelde ledenvragen en onze antwoorden op een rij

Dekking en voorwaarden reisverzekering

Wat zijn de voorwaarden van een reisverzekering en wat is precies de dekking?

Een reisverzekering bestaat uit verschillende onderdelen. Een aantal daarvan zit in het standaardpakket, zoals buitengewone of onvoorziene kosten. Andere kun je bijverzekeren.

Welke onderdelen kun je verzekeren en wat is het nut van deze voorwaarden?

Voorkom oververzekering

Wie niet teveel wil betalen, doet er verstandig aan om zijn verzekeringen te controleren op overlap en oververzekering. De dekking van de reisverzekering overlapt bijvoorbeeld regelmatig met de zorg-, ongevallen- en rechtsbijstandsverzekering.

Reis checklist: laat je huis veilig achter

Hoe laat je je huis veilig achter als u op vakantie gaat? We zetten het in deze checklist op een rijtje. Sommige maatregelen liggen voor de hand, andere zijn misschien niet zo bekend. Want er zijn tal van mogelijkheden om je huis veilig achter te laten.

Autopech onderweg: wees voorbereid

Een aantal tips voor autopech onderweg.  

Vergoeding eigen risico zorgverzekering

Een reisverzekering met geneeskundige dekking vergoedt vaak ook het eigen risico zorgverzekering. Welke verzekeraars vergoeden het eigen risico en welke sluiten het uit in de voorwaarden?

Kortlopende reisverzekering

Met een kortlopende reisverzekering verzeker je alleen de geplande vakantie. Als je niet vaak op vakantie gaat, kan dit goedkoper zijn dan een doorlopende reisverzekering. Omdat je alleen voor een specifieke vakantie een reisverzekering afsluit, kun je overbodige dekkingen achterwege laten. Zo bespaar je kosten.

Meldpunt reisverzekeringen

Heb je schade gehad op vakantie en deze geclaimd? Dan wil de Consumentenbond graag weten wat je ervaringen zijn met jouw reisverzekeraar. Handelt die de schade soepel af of levert het discussies op? Laat het ons weten.

Doe mee

Samen weten we meer en maken we slimmere keuzes

Laatst gestelde vraag
Ik wil graag vervangend vervoer meeverzekeren. Bij AON mag de auto niet ouder dan 10 jaar zijn. Welke verzekeraars stellen geen leeftijds?
heer Bas van Dijk
Beantwoord door
Reactie Consumentenbond,
Laatste reactie op onze tests
Europeesche Verzekeringen
Keith Alibaks

Ben het helemaal met jou eens. Mij hebben ze ook EUR 1000 door mijn neus geboord. Ik ga maar eens met Radar bellen om te...

/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!