Extra informatie

Beste reisverzekering

reisverzekeringen_2Reisverzekering afsluiten? Wij vergeleken voorwaarden en prijzen van 52 doorlopende reisverzekeringen. Bij alle aanbieders gingen we uit van dezelfde verzekerde onderdelen.

Eerste indrukken

Producten die nieuw op de markt komen proberen wij zo snel mogelijk aan een kort onderzoek te onderwerpen zodat we een eerste indruk ervan kunnen presenteren. Bekijk de eerste indrukken op het gebied van reisverzekering.

Wat is een reisverzekering?

Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd voor onverwachte kosten tijdens je vakantie. In tegenstelling tot een kortlopende reisverzekering. Wat de dekking van een reisverzekering is verschilt per verzekeraar.  

Besparen op je reisverzekering

Hierop moet je letten bij een reisverzekering, zodat je de beste en goedkoopste reisverzekering voor jouw situatie afsluit.

Dekking en voorwaarden reisverzekering

Een reisverzekering bestaat uit verschillende onderdelen. Een aantal daarvan zit in het standaardpakket, zoals buitengewone of onvoorziene kosten. Andere kun je bijverzekeren. Welke onderdelen kun je verzekeren en wat is het nut van deze voorwaarden?

Dekking buitengewone kosten reisverzekering

De standaard dekking van iedere reisverzekering is buitengewone kosten, of ook wel hulpverlening. Wat houdt deze dekking in?  

Dekking bagage reisverzekering

De module bagage is niet altijd standaard in de dekking van een reisverzekering opgenomen. Voor wie is deze dekking een aanrader?

Dekking medische kosten reisverzekering

Heb je een dekking voor geneeskundige zorg in je reisverzekering nodig? Of biedt de zorgverzekering voldoende dekking op vakantie?  

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering dekt de kosten als je vooraf een reis moet annuleren. Maar ook als je tijdens een vakantie naar huis moet, krijg je (een deel van) de reissom terug.

Regels in het buitenland

Regels en gebruiken in het buitenland zijn vaak anders dan wij gewend zijn. Bereid je voor als je op vakantie gaat en voorkom daarmee problemen.

Reisorganisatie kiezen: tips

Meldpunt reisverzekeringen

Heb je schade gehad op vakantie en deze geclaimd? Dan wil de Consumentenbond graag weten wat je ervaringen zijn met jouw reisverzekeraar. Handelt die de schade soepel af of levert het discussies op? Laat het ons weten.

Reis checklist: laat je huis veilig achter

Hoe laat je je huis veilig achter als u op vakantie gaat? We zetten het in deze checklist op een rijtje. Sommige maatregelen liggen voor de hand, andere zijn misschien niet zo bekend. Want er zijn tal van mogelijkheden om je huis veilig achter te laten.

Meeste gestelde vragen over reisverzekeringen

De meest gestelde ledenvragen en onze antwoorden op een rij

Video's: Geld, Recht en Verzekeringen

In deze afspeellijst vind je diverse video's over geldzaken, recht, verzekeringen en aanverwante zaken. We hebben video's met tips, hoe we testen en eerste indrukken. In het zoek-balkje rechts op de pagina kun je zoeken naar meer video's over verzekeringen.

Doe mee

Samen weten we meer en maken we slimmere keuzes

Laatst gestelde vraag
Ik vertrek voor 6 mnd op reis en cancel mijn huurapp. Waardoor ik wel de basis zorgverzekering heb bij FBTO, maar mag geen aanvul. (reis)verzek. afsluiten. Hierdoor moet ik mij aanvull. verzekeren bij...
W van Gellecum
Beantwoord door
Reactie Consumentenbond,
Laatste reactie op onze tests
Hans

Had mijn scooter verzekerd bij kroodle. Scooter gestolen en zonder moeilijk doen netjes uitbetaald zoals afgesproken volgens...

/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!