Terug naar het overzicht 05-jun-2012

Bosch PSR Select: eerste indruk

Bosch PSR Select: review

De Bosch PSR Select is een kleine en handzame accuschroevendraaier die ook in de kleinere hoekjes en gaatjes zijn werk kan verrichten. Omdat de bitjes altijd bij de hand zijn, kun je sneller 'schakelen'. Verwacht er in uithoudingsvermogen en kracht geen wonderen van.

Eerste gebruik

'Echte mannen lezen geen gebruiksaanwijzingen'. Die wetmatigheid gaat bij dit apparaat niet helemaal op. De meertalige gebruiksaanwijzing in de koffer moet je er toch even bij pakken om te weten hoe je het juiste bitje vanuit de revolver op zijn plaats krijgt.

Naast de 2 bedieningsknoppen die reguliere accuschroevendraaiers ook hebben (traploze powerknop en draairichting), heeft deze ook een schuifknop voor het laden van de bitjes en het draaiende magazijn met 12 bitjes. Er zit een verlicht kijkgat bovenop het apparaat, waar je kunt zien welk bitje paraat staat. Draai het juiste bitje voor de opening, schuif het bitje met de knop op zijn plaats en hij is gebruiksklaar. Een klein led-lampje onder de schroefkop verlicht het werkgebied. 

Het schroeven

De fabrikant belooft dat één acculading voldoende is voor het indraaien van 90 schroeven. Met het maximale draaimoment van 4,5 Nm kun je geen grote schroeven en zwaar schroefwerk aan, maar voor de gemiddelde doe-het-zelver levert de machine voldoende kracht. 

Conclusie

Deze accuschroevendraaier moet het vooral van zijn gimmick hebben: de revolver met draaiende bitbox die 'vader' het gevoel moet geven dat hij Dirty Harry is. In het normale gebruik is het handig dat alle bitjes direct voorhanden zijn en dat het apparaat compact en licht genoeg is om ook in de kleinste hoekjes zijn werk te doen. Maar de aanschafprijs van €75 is wel stevig.

De Bosch PSR Select accuschroevendraaier verschilt van reguliere schroevendraaiers door zijn 'bitbox': een draaiend magazijntje waarin 12 bitjes zijn opgeborgen.

Klein en licht

Het apparaat wordt geleverd in een compact kunststof koffertje (lxbxh: 29x26x10 cm) dat inclusief inhoud slechts 1400 gram weegt. Schrik dan ook niet hoe klein en licht de schroevendraaier zelf is: met een gewicht van 530 gram en afmetingen van 15x5x16 cm is het bijna een baby-machientje.

De ingebouwde Lithium-Ion accu heeft een capaciteit van 1,5 Ah. Volgens de fabrikant is hij in 4 uur volledig op te laden met behulp van de meegeleverde voeding.

12 bitjes 

In de revolver zitten 12 bitjes gebruiksklaar. Ze zijn geschikt voor een maximale schroefkopbreedte van 5 mm. Het zijn:

  • 3 Torx-bitjes (10, 20 en 25);
  • 2 inbus-bitjes (H4 en H5);
  • 3 Phillips-bitjes (PH0, PH1 en PH2);
  • 2 zogenoemde 'Pozidriv'-bitjes (PZ1 en PZ2, variant op de Phillips-schroefkop);
  • 2 gleufkop-bitjes (S4 en S6).

Aanrader?

Is de Bosch PSR Select een aanrader? Bekijk onze 1e indruk

Meer productinformatie op bosch-psr-select.com

De Bosch PSR Select accuschroevendraaier is te koop bij de meeste bouwmarkten, zoals Hornbach, Gamma, Multimate en Karwei. Praxis heeft hem vanaf medio juli in de schappen liggen.

Deel bericht via:

Lees onze privacyverklaring en gebruikersvoorwaarden website

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Ik kan hier geen vraag meer stellen. Waarom niet?
Consumentenbond
Beantwoord door
Consumentenbond,
Laatste review
E.H. Duran
68.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!