Extra informatie

De beste tablet

De Consumentenbond test tablets van bekende merken, zoals Samsung, Apple, HP en Sony, en van minder bekende merken, zoals Acer, Asus, Archos en Lenovo. Naast het gebruiksgemak beoordelen we de beeldkwaliteit, snelheid, accuduur en veelzijdigheid van de verschillende taken en functies.

Test tablets 2015

In de tablettest testten we zowel Apple iPads als tablets die draaien op Windows of het Android-besturingssysteem. In oktober 2015 voegden we weer testresultaten van 18 nieuwe tablets toe. In totaal zitten er nu 82 goed verkrijgbare tablets in onze test, die bovendien op een veilig besturingssysteem draaien. Wat is de beste tablet op dit moment?

Beste tablet

De testresultaten laten zien dat:

  • de iPad mini 4 bij de beste kleine tablets behoort, maar dat de Galaxy Tab S2 8 van Samsung minstens net zo goed scoort.
  • 6 Android-tablets hoger scoren dan een 8.
  • 2 tablets een testoordeel krijgen dat lager is dan 5,5. Een daarvan is daarentegen met een prijs van €149 wel een van de goedkoopste in de test.
  • de prijs/kwaliteitverhouding beter wordt: tablets met goede scores op schermkwaliteit, prestaties en accuduur zijn er vanaf €150.

Beste koop-tablet

Het predicaat 'Beste koop' krijgen 3 tablets, 1 grote en 2 kleine modellen. Dat wil zeggen dat deze tablets een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben bij de door ons genoemde richtprijs. Deze 'Beste koop'-tablets:

  • zijn gebruiksvriendelijk en leveren bovengemiddelde tot zeer goede prestaties;
  • hebben alle 3 een prima schermkwaliteit;
  • hebben een goede tot zeer goede accuduur;
  • draaien op het besturingssysteem Android;

Weten welke tablets het beste scoren? Bekijk de testresultaten en zie meteen wat de beste tablets zijn en welke tablet de 'Beste koop' is.

Deel bericht via:

Doe mee

Kun jij helpen?
In de test van Samsung GAlaxy TAB A bij het onderdeel Schermkwaliteit krijgt deze tablet alleen 5,* of 4,* en het gemiddelde is een 7,2. Hoe kan dat?
heer R. Jonker,
Stel een vraag
Laatste review
Apple iPad Air 2 (128GB + wifi)
E.R.I.K.-.J.A.N. van Trooyen
93.3333333333333 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!