Extra informatie

De beste tablet

De Consumentenbond test tablets van bekende merken, zoals Samsung, Apple, HP en Sony, en van minder bekende merken, zoals Acer, Asus, Archos en Lenovo. Naast het gebruiksgemak beoordelen we de beeldkwaliteit, snelheid, accuduur en veelzijdigheid van de verschillende taken en functies.

Test tablets 2015

In de tablettest testten we zowel Apple iPads als tablets die draaien op Windows of het Android-besturingssysteem. In december 2015 voegden we weer testresultaten van 7 nieuwe tablets toe. In totaal zitten er nu 79 goed verkrijgbare tablets in onze test, die bovendien op een veilig besturingssysteem draaien. Wat is de beste tablet op dit moment?

Beste tablet

De testresultaten laten zien dat:

  • de iPad mini 4 bij de beste kleine tablets behoort, maar dat de Galaxy Tab S2 8 van Samsung minstens net zo goed scoort.
  • 4 Android-tablets hoger scoren dan een 8.
  • 6 tablets een testoordeel krijgen dat lager is dan 5,5. Een daarvan is daarentegen met een prijs van €90 wel een van de goedkoopste in de test.
  • de prijs-kwaliteitverhouding beter wordt: tablets met goede scores op schermkwaliteit, prestaties en accuduur zijn er vanaf €140.

Beste koop-tablet

Het predicaat 'Beste koop' krijgen 2 tablets, 1 groot en 1 klein model. Dat wil zeggen dat deze tablets een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben bij de door ons genoemde richtprijs. Deze 'Beste koop'-tablets:

  • zijn gebruiksvriendelijk en leveren bovengemiddelde tot zeer goede prestaties;
  • hebben beide een prima schermkwaliteit;
  • hebben een nette accuduur;
  • draaien op het besturingssysteem Android;

Weten welke tablets het beste scoren? Bekijk de testresultaten en zie meteen wat de beste tablets zijn en welke tablet de 'Beste koop' is.

Deel bericht via:

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Zijn er ook test van Windows 10 tablet
heer A. Kruid
Beantwoord door
Reactie . Consumentenbond,
Laatste review
Asus ZenPad 8.0 (Z380C)
Eduard Veldstra
63.3333333333333 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!