Terug naar het overzicht 17-aug-2012

Logitech Wireless Solar Keyboard: eerste indruk

Logitech Wireless Solar Keyboard: review

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen. Batterijen, en al het gedoe daaromheen, zijn inderdaad verleden tijd met dit toetsenbord. We hebben het tijdens een korte testje expres niet in direct zonlicht gelegd om te kunnen inschatten hoeveel energie het toetsenbord uit licht opneemt en hoeveel hij gebruikt. Het resultaat is prima.

Lamplicht

Op lamplicht in een huiskamer laadt het toetsenbord genoeg op om er zonder problemen mee te kunnen werken. Wel viel ons op dat het bluetooth signaal, na het toetsenbord enige tijd niet te gebruiken, wegviel. Dit is natuurlijk om energie te besparen. Pas nadat we een toets indrukten, werd er weer na een paar seconden een draadloze verbinding gemaakt met de Mac, iPad of iPhone. Ben je het zat om elke paar maanden de AA-batterijen van je draadloze toetsenbord op te moeten laden of vervangen? Dan is dit Logitech toetsenbord daarvoor een uitstekende oplossing.

Herrie!

Logitech claimt op haar website dat je met dit toetsenbord geruisloos kunt typen. Daar zijn wij het absoluut niet mee eens. We hebben het geluidsvolume van een simpel en standaard bekabeld toetsenbord van €20 euro vergeleken met dat van dit Logitech K760 toetsenbord. Het verschil is groot, dit draadloze toetsenbord van Logitech maakt een hoop kabaal, met name bij snel en driftig tikwerk. Zelfs als je de toetsen niet eens indrukt, maar er zachtjes met de vinger overheen glijdt, produceren de toetsjes een irritant en hoog geluid. Los van het geluid tikt het toetsenbord erg comfortabel.

Handige functietoetsen

De functietoetsen die Logitech voor Apple-producten heeft aangebracht, zijn erg praktisch en handig. We konden met veel gemak de muziek pauzeren, naar het vorige/volgende nummer spoelen, het volume harder of zachter zetten en de schermhelderheid bepalen. Deze laatste mogelijkheid werkt overigens alleen op Apple-computers en -beeldschermen. Een draadloze verbinding maken met verschillende bluetooth apparaten verloopt snel en eenvoudig. Ook het koppelen van de drie bluetoothprofielen aan de F1, F2 en F3 toetsen is een fluitje van een cent. Overigens kan dit toetsenbord ook prima werken met niet-Apple producten. Zolang ze maar bluetooth ondersteunen. Maar de speciale Apple-functietoetsen zullen het dan niet doen.

Conclusie

De Logitech Wireless Solar Keyboard K760 zorgt ervoor dat je nooit meer batterijen hoeft te vervangen, en dat is ontzettend prettig. Let er wel op dat dit toetsenbord, door de zonnecellen, wat groter is dan het standaard bluetooth toetsenbord van Apple waar het op probeer te lijken. We zijn minder te spreken over het geluid dat de toetsen produceren.

Pluspunten

  • Nooit gedoe meer met batterijen;
  • Apple-functietoetsen werken snel en zijn handig;
  • Eenvoudig draadloos koppelen;
  • Tikt comfortabel;
  • Eenvoudig schakelen tussen drie bluetooth-apparaten;
  • Werkt ook op niet-Apple apparaten met bluetooth.

Minpunten

  • Schakelt bluetooth soms uit om energie te besparen;
  • Toetsen produceren veel en irritant geluid;
  • Is door zonnecellen wat groot;
  • Niet alle functietoetsen werken op de iPhone en iPad.

De Logitech Wireless Solar Keyboard K760 is een draadloos bluetooth-toetsenbord met aan de bovenkant een rij zonnecellen. De K760 wijkt af van de eerder geteste Logitech Solar Keyboard Folio doordat het puur en alleen een toetsenbord is, en geen bescherming biedt. Logitech heeft dit toetsenbord ontworpen met het oog op bezitters van een Apple-computer, iPad en iPhone. Er zitten namelijk een aantal functietoetsen op waar Apple-producten mee bediend kunnen worden. Denk aan het volume, muziek spelen en de schermhelderheid.

Zonne-energie

Er zitten geen vervangbare, oplaadbare batterijen in de K760, maar een accu die de opgevangen energie opslaat. Zodra het toetsenbord aan wordt gezet, begint het al met opladen. Dit kan in direct zonlicht of lamplicht. Boven de toetsen zitten een zestal grote zonnecellen om licht op te vangen. Hoe feller het licht, des te sneller het toetsenbord is opgeladen. Volgens Logitech kan het toetsenbord, met een vol opgeladen accu, het drie maanden volhouden. Zelfs in volledige duisternis.

Meerdere apparaten

Logitech Meerdere apparatenVrij uniek aan dit toetsenbord is dat hij drie bluetooth-profielen kan onthouden. Je kunt het dus draadloos koppelen aan drie verschillende apparaten, zonder dat de instellingen van het vorige apparaat worden verwijderd. Dit is handig wanneer je meerdere Apple-producten hebt waar je dit toetsenbord voor wil gebruiken. Met de F1-, F2- en F3-toetsen koppel je een specifiek apparaat aan het toetsenbord, en kun je bovendien snel en makkelijk daartussen schakelen.

Deel bericht via:

Lees onze privacyverklaring en gebruikersvoorwaarden website

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Ik kan hier geen vraag meer stellen. Waarom niet?
Consumentenbond
Beantwoord door
Consumentenbond,
Laatste review
Apple iPad Pro (32GB + wifi)
A. Veraart
100.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!