Nieuws

Samsung introduceert nieuwe tablets

28 februari 2012

Op het Mobile World Congress in Barcelona introduceerde Samsung verschillende nieuwe tablets: onder andere de Samsung Galaxy Note 10.1, de grotere broer van de Samsung Galaxy Note smartphone, de Galaxy Tab 2 (10 inch) en de iets compactere Samsung Galaxy Tab 2 (7 inch).

Bekijk de video

Alle drie de tablets draaien op besturingssysteem Android 4.0, dat is de nieuwste versie die ook wel Ice Cream Sandwich wordt genoemd. Het topmodel is de Galaxy Note 10.1. Deze tablet heeft de beste specificaties van de drie en kan bediend worden met een pennetje. De focus van deze tablet is dan ook creëren in plaats van enkel het consumeren van informatie.

Adobe

Voorgeïnstalleerd op de Galaxy Note 10.1 zijn onder andere de Adobe programma's Photoshop Touch en Adobe ideas. Met het pennetje en de tablet heb je nog niet de controle die je hebt met pen en papier, maar je hebt in dit geval wel een gum die geen sporen achterlaat en bovendien een undo-knop die de laatste bewerking ongedaan kan maken.

Samsung tabSamsung Galaxy Note (10.1 inch)

De Note 10.1 weegt 583 gram en heeft een 1,4 GHz dual core processor. De internetsnelheid is maximaal 21 Mbps. Dat is zo'n 2 a 3x sneller dan wat we tot nu toe aan 3G-snelheid zagen bij tablets en smartphones, maar het mag officieel nog geen 4G heten. Het scherm heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels. Dat betekent dat het beeld van deze tablet er nog niet scherper op is geworden ten opzichte van eerdere tablets.

Aan de achterkant heeft de Note een 3 megapixel camera met LED-flits en aan de voorkant zit een 2 megapixel camera. De Note heeft 1 GB werkgeheugen (RAM) en komt in versies van 16, 32 en 64 GB. Je kunt de schijfruimte zelfs nog uitbreiden met een micro-SD van maximaal 32 GB.

Samsung Galaxy Tab 2 (10.1 inch)

De Samsung Galaxy Tab 2 (10.1 inch) weegt met zijn 588 gram ongeveer evenveel als de Note 10.1. De dualcore processor is met 1 GHz iets minder snel dan de processor van de Galaxy Note 10.1, maar ook daarmee kun je prima voor de dag komen. Het werkgeheugen van 1 GB is evenveel als dat van de Note. Aan de achterkant zit een 3 megapixel camera en aan de voorkant zit een camera van VGA-kwaliteit (0,3 megapixel) die bedoeld is voor videobellen. De Tab 2 10.1 zal worden verkocht in uitvoeringen van 16 en 32 GB. Het interne geheugen kan met een micro-SD worden uitgebreid met nog eens 32 GB.

Samsung Galaxy Tab 2 (7 inch)

De Samsung Galaxy Tab 2 (7 inch) weegt 345 gram en heeft net als de Tab 2 10.1 inch een 1 GHz dualcore processor en 1 GB werkgeheugen (RAM). Aan de achterkant zit een 3 megapixel camera en aan de voorkant een camera voor videobellen van VGA-kwaliteit. De Tab 2 (7 inch) zal worden verkocht in uitvoeringen van 8, 16 en 32 GB. Het interne geheugen is uitbreidbaar met een micro-SD, voor nog eens 32 GB extra.

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Ik kan hier geen vraag meer stellen. Waarom niet?
Consumentenbond
Beantwoord door
Consumentenbond,
Laatste review
Apple iPad Pro (32GB + wifi)
A. Veraart
100.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!