Nieuws

WordFeud 2 optimaal voor iPad

14 maart 2012

Van de populaire app WordFeud (een soort scrabble tegen vrienden en onbekenden) is gisteren versie 2 verschenen. De nieuwe versie werkt op iPhones en iPad-tablets en is voor het eerst speciaal geschikt voor de iPad.

Op de iPad gebruikt WordFeud 2 de volledige (hoge) resolutie van het iPad scherm; je kijkt niet naar opgeblazen beeldpixels zoals bij de vorige WordFeud-editie omdat je hierbij eigenlijk de iPhone versie speelde - de letterblokjes ogen nu mooi scherp op de iPad.

Kwartslag draaien

Een ander handigheidje toont WordFeud 2 als je de iPad een kwartslag draait. In dat geval wordt aan de linkerzijde het overzicht van je tegenspeler getoond, direct naast het speelbord. Klik je op een naam, dan open je wordfeud2op dat bord het actieve spel dat je deelt met die speler - echte WordFeud-fanaten spelen tientallen spellen simultaan (tot maximaal 30 - die limiet blijft gehandhaafd). Ook de gesprekken (chats) met spelers worden naast of bovenop het speelbord getoond.

Onvervulde wensen

Er blijft nog genoeg te wensen over. Zo mist WordFeud nog altijd statistieken: wie haalt de hoogste scores in de vriendenkring of daarbuiten? En hoe goed doe je het ten opzichte van het gemiddelde? Maar ook iets van uitleg over de soms totaal onbekende woorden die tot een extreme score kunnen leiden.

Versie zonder reclame

De prijs blijft €2,39 voor de versie zonder reclame, standaard is de app gratis met reclamebanners in beeld. Goed nieuws voor wie ooit de iPhone of iPad versie 1.x heeft gekocht: koop je versie 2.x, dan zal de App Store je de aanschaf niet in rekening brengen.

Android?

Of en wanneer WordFeud versie 2 voor Android of andere mobiele besturingssystemen beschikbaar komt, heeft de ontwikkelaar nog niet bekend gemaakt. Op veel mobiele systemen - behalve op de BlackBerry - kan wel WordFeud 1.x worden geïnstalleerd. Het ontwikkelaarsblog van WordFeud (zie onder) houdt spelers op de hoogte van nieuwe en aankomende versies.

(Bron: http://wordfeud.com/blog/2012/03/13/wordfeud-for-ipad-is-out-now)

Doe mee

Laatst gestelde vraag
Ik kan hier geen vraag meer stellen. Waarom niet?
Consumentenbond
Beantwoord door
Consumentenbond,
Laatste review
Apple iPad Pro (32GB + wifi)
A. Veraart
100.0 procent
/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!