De beste winterband: ons advies

Tweemaal per jaar voert de Consumentenbond een uitgebreide vergelijkende autobandentest uit. Eenmaal voor winterbanden en eenmaal voor zomerbanden. We testen de veiligheid van de autobanden uitvoerig. Opvallend: veel winterbanden doen het redelijk tot goed onder alle weersomstandigheden. Maar een aantal banden raden we zonder meer af!

Verder kijken we ook naar aspecten zoals het verschil in brandstofverbruik en slijtvastheid. We vergelijken autobanden van onder andere Michelin, Vredestein, Dunlop, Pirelli, Continental, Bridgestone, Semperit, Hankook, Fulda en Goodyear. Binnen onze testresultaten kun je twee of meer banden rechtstreeks met elkaar vergelijken, bijvoorbeeld de banden die je nu gebruikt en de beste autobanden uit onze tests.

Heb je al een account? Log in

De beste winterbanden?

Tussen de winterbanden zitten enorme verschillen. Een aantal banden raden we zonder meer af! Bekijk de autobandentest voordat je nieuwe banden bestelt. Maak nu 60 dagen gratis kennis en krijg direct toegang.

Maak 60 dagen gratis kennis

Winterbanden vergelijken

Top 3 aandachtspunten uit de zomerbandentest:

  1. Prijs: duurder blijkt zeker niet altijd beter...
  2. Rijden op een nat wegdek: de meeste winterbanden presteren op dit punt redelijk tot goed.
  3. Slijtvastheid: 12 van de geteste winterbanden scoren op dit punt een 8 of hoger.

Kies voor de veiligste en beste zomerbanden: Log in of maak nu 60 dagen gratis kennis en ga direct naar de autobandentest.

Besneeuwde autobandBeste winterbanden

Onze test van winterbanden toont winterbanden die wij aanbevelen, maar laat ook een aantal onveilige winterbanden zien. Enkele winterbanden kregen dan ook het predicaat 'Afrader'.

Wil je weten met welke zomerbanden je wél veilig rijdt? Log in of maak gratis kennis en bekijk de resultaten van de autobandentest.

Vierseizoenenbanden en zomerbanden

De testresultaten van autobanden, bevatten naast de testresultaten van winterbanden ook beoordelingen van zomerbanden en vierseizoenenbanden. We hebben voor de verschillende formaten Beste Koop en Beste uit de test predicaten uitgedeeld. Helaas hebben we ook diverse afraders uitgedeeld. Zorg ervoor dat je de beste autoband kiest! Log in of maak nu 60 dagen gratis kennis en ga direct naar de autobandentest.

Onafhankelijke tests

Waarom is het verstandig om testresultaten van de Consumentenbond te gebruiken, in plaats van de resultaten op vergelijkingssites?

  1. De Consumentenbond test jaarlijks tientallen autobanden op diverse aspecten. We gaan dus niet af op reviews van gebruikers.
  2. In tegenstelling tot veel vergelijkingssites zijn wij onafhankelijk en testen we de producten zelf. We kunnen dit onderzoek blijven doen door de contributies van onze leden.

Wil je autobanden vergelijken om tot een goede keus te komen? Log in of maak gratis kennis en vergelijk hier zelf de voor jou geschikte autobanden. Wil je ons steunen én direct toegang krijgen tot álle tests? Maak nu 60 dagen gratis kennis met de Consumentenbond.

Doe mee

Laatste reactie op onze tests
Renault Captur
hans schonermarck

Welke 4 seizoenen Goodyear banden zaten er onder deze Captur. Wat was de inch maat van de velgen?

Laatst gestelde vraag
Hoi, kan ik winterbanden met de volgende maten (175/65 R14) onder een auto zetten waar nu zomerbanden met de maten (175/70 R14) onderzitten? Er zit dus een hoogte verschil van 5% (70 tov 65 in). Banden...
Lennart
Beantwoord door
van pommeren,
Laatste review
Kumho Ecsta HM KH31 205/55 R16V
J. Bezuijen
75.0 procent