De beste zomerband: ons advies

Tweemaal per jaar voert de Consumentenbond een uitgebreide vergelijkende autobandentest uit. Eenmaal voor winterbanden en eenmaal voor zomerbanden. We testen de veiligheid van de autobanden uitvoerig. Opvallend: veel zomerbanden halen een lage(re) score voor rijden op een nat wegdek. Diverse banden zijn ronduit gevaarlijk!

Verder laten we ook milieueigenschappen meewegen, zoals rolweerstand, slijtvastheid en geluidsproductie. We vergelijken autobanden van onder andere Michelin, Vredestein, Dunlop, Pirelli, Continental, Bridgestone, Semperit, Hankook, Fulda en Goodyear. Binnen onze testresultaten kun je twee of meer banden rechtstreeks met elkaar vergelijken, bijvoorbeeld de banden die je nu gebruikt en de beste autobanden uit onze tests.

Heb je al een account? Log in

De beste zomerbanden?

Tussen de zomerbanden zitten enorme verschillen. Zo is een aantal banden ronduit gevaarlijk! Bekijk de autobandentest voordat je nieuwe banden bestelt. Maak nu 60 dagen gratis kennis en krijg direct toegang.

Maak 60 dagen gratis kennis

Zomerbanden vergelijken

Top 3 aandachtspunten uit de zomerbandentest:

  1. Prijs: duurder blijkt zeker niet altijd beter en ook sommige bekende merken slaan de plank mis…
  2. Rijden op een nat wegdek: veel autobanden scoren op dit punt onvoldoende. Er zijn daarbij ook 1-en en 2-en uitgedeeld!
  3. Brandstofverbruik: rijden met de meest zuinige autobanden levert rond 5% brandstofbesparing ten opzichte van de minst zuinige banden.

Kies voor de veiligste en beste zomerbanden: Log in of maak nu 60 dagen gratis kennis en ga direct naar de autobandentest.

focuszomerbandBeste zomerbanden

Onze test van zomerbanden toont zomerbanden die wij aanbevelen, maar laat ook een aantal onveilige zomerbanden zien die slecht presteren op een nat wegdek. Enkele zomerbanden kregen dan ook het predicaat 'Afrader'.

Wil je weten met welke zomerbanden je wél veilig rijdt? Log in of maak gratis kennis en bekijk de resultaten van de autobandentest.

Vierseizoenenbanden en winterbanden

De testresultaten van autobanden, bevatten naast de testresultaten van zomerbanden ook beoordelingen van winterbanden en vierseizoenenbanden. We hebben heel wat Beste Koop en Beste uit de test predicaten uitgedeeld voor de autobandentest. Helaas hebben we ook diverse afraders uitgedeeld. Zorg ervoor dat je de beste autoband kiest! Log in of maak nu 60 dagen gratis kennis en ga direct naar de autobandentest.

Onafhankelijke tests

Waarom is het verstandig om testresultaten van de Consumentenbond te gebruiken, in plaats van de resultaten op vergelijkingssites?

  1. De Consumentenbond test jaarlijks tientallen autobanden op diverse aspecten. We gaan dus niet af op reviews van gebruikers.
  2. In tegenstelling tot veel vergelijkingssites zijn wij onafhankelijk en testen we de producten zelf. We kunnen dit onderzoek blijven doen door de contributies van onze leden.

Wil je autobanden vergelijken om tot een goede keus te komen? Log in of maak gratis kennis en vergelijk hier zelf de voor jou geschikte autobanden. Wil je ons steunen én direct toegang krijgen tot álle tests? Maak nu 60 dagen gratis kennis met de Consumentenbond.

Doe mee

Laatste reactie op onze tests
Renault Captur
Consumentenbond

@L.J. van Eeden: U vindt hier elders op onze website meer informatie over: http://www.consumentenbond.nl/test/auto-vrije-tijd/auto/autobanden/hoe-wij-een-autoband-testen/...

Laatst gestelde vraag
Wat is de zin, of onzin van stikstof vulling in personenwagen banden. Kan ik bij bandenspanningsverlies met gewone lucht bijvullen en wat is dan het effect op de stikstofvulling?
heer J.C.H. De Groot
Beantwoord door
heer T. Fokkema,
Laatste review
Kumho Ecsta HM KH31 205/55 R16V
J. Bezuijen
75.0 procent