Extra informatie

Test zomerbanden 2014 voor leden

Voorkant rode autoWe testten in 2014 16 zomerbanden in de maat 175/65 R14 T en 17 banden in de maat 195/65 R15 V. Het testoordeel en de aanschafprijs zijn niet de enige criteria voor het bepalen van de Beste koop. Het oordeel voor de slijtvastheid speelt ook een rol. Door de aanschafprijs aan de levensduur te koppelen is een prijs per kilometer te berekenen, waar we vervolgens onze Beste koop op baseren. Het testoordeel wordt voor 40% bepaald door de beoordeling op een natte weg.

Video's: Auto en Vrije tijd

In deze afspeellijst vind je diverse video's over auto's, fietsen en aanverwante zaken. We hebben video's met tips, hoe we testen en eerste indrukken. In het zoek-balkje rechts op de pagina kun je zoeken naar meer video's over autobanden.

Eerste indrukken

Producten die nieuw op de markt komen proberen wij zo snel mogelijk aan een kort onderzoek te onderwerpen zodat we een eerste indruk ervan kunnen presenteren. Bekijk de eerste indrukken op het gebied van autobanden.

Test winterbanden 2013 voor leden

winterbandentest 2013Wie zomaar een set winterbanden koopt, loopt letterlijk het risico een uitglijer te maken. In de jaarlijkse test winterbanden van de Consumentenbond blijken de verschillen in eigenschappen groot.

Autobanden online bestellen

Het online bestellen van autobanden levert vaak een prijsvoordeel op. Weegt dat af tegen de voordelen van de dealer? En wie zijn de goedkoopste aanbieders? De Consumentenbond heeft een prijspeiling gedaan. 

Met run-flat-banden geen vuile handen

Als je onderweg een lekke band krijgt, moet je zo snel mogelijk naar de kant van de weg om van wiel te verwisselen. Ook bij wind en regen is doorrijden geen optie, tenminste, als de auto voorzien is van 'gewone' banden. Met een lekke run-flat-band hoef je je handen niet vuil te maken en kun je, met aangepaste snelheid, naar huis of een garage rijden en de band op je gemak (laten) vervangen.

Waar zijn winterbanden verplicht?

Als je de wintersportvakantie hebt geboekt en je wilt daar met de auto heen, moet je wel weten in welke landen er een winterbandenplicht is. Hier een overzicht van alle Europese landen.

Bandenmaat en andere informatie op de autoband

Er zijn enorm veel verschillende uitvoeringen en maten banden. De keuze voor een bepaalde maat wordt bepaald door de auto waar de banden onder gemonteerd worden.

Waarom winterbanden?

Ga je op wintersportvakantie met de auto dan zijn winterbanden een ‘must’. In Nederland zijn winterbanden niet echt noodzakelijk als je de auto kunt laten staan bij sneeuw.

Winterbanden huren in plaats van kopen

Wil je komende winter met de auto op wintersport en gebruik je de auto verder niet in winterse omstandigheden, dan zou je kunnen overwegen om winterbanden te huren.

Kopen van gebruikte winterbanden

 Zowel bij garages en bandenservicebedrijven als via internet worden gebruikte zomer- en winterbanden tegen (veel) lagere prijzen aangeboden. Dat kan - zeker bij winterbanden - interessant zijn.

Profiel winterbanden: niet oprijden

Winterbanden zijn bij een grotere profieldiepte al aan vervanging toe. Bij 4 mm profiel op de oude winterbanden loopt de remweg op sneeuw al hard terug.

Elektronische bandenspanningsmeters voor leden

Rondrijden met een te lage bandenspanning kost niet alleen extra brandstofverbruik, maar vermindert ook de veiligheid. Met een elektronische bandenspanningsmeter weet u snel of de autoband op de juiste spanning is. Bij het vergelijken van 6 bandenspanningsmeters bleek de goedkoopste al goed genoeg te zijn.

Doe mee

Laatste review
Vredestein Quatrac 3 175/65 R14T
c van der Linden
25.0 procent
Laatst gestelde vraag
mijn auto heeft bandmaat 195/50r/15 komt in de test niet voor. vraag:is er een eerdere test bekend hiervan/
heer J.H. Heerkens
Beantwoord door
Reactie Consumentenbond,
Laatste reactie op onze tests
Renault Captur
J.D.Lugtenburg

In de Consumentengids auto 2014 bent U minder te spreken over de airco en verwarming. Ik ben het in zoverre met U eens met...

/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!