Terug naar het overzicht 11-jan-2013

BMW 320d Touring: eerste indruk

BMW 320d Touring: review

Bekijk de eerste indruk

In alle lijstjes van 'meest gezochte occasions' staat de BMW 3-serie altijd in de top 10. Nieuw zijn ze stevig aan de prijs en eigenlijk vooral interessant voor de (beter verdienende) leaserijder.

Is de nieuwe Touring wat voor 'ons consumenten' als hij eind 2016, begin 2017 uit de lease komt? Hij biedt vanaf nieuw al veel uitstraling, comfort, ruimte - oudere 3-series waren achterin veel krapper - en met de meeste motoren zelfs nog redelijk zuinig ook.

Wat viel ons op?

  • Hij is ten opzichte van de voorgaande Touring 10 centimeter in lengte gegroeid en 5 cm in wielbasis. Het gevolg: veel meer binnenruimte. Ook volwassenen hebben nu voldoende been- en hoofdruimte achterin.
  • De auto kan via de 'Driving Experience Control' behalve in sportieve modi ook in de 'Eco Pro'-stand worden gezet. Dan worden systemen zoals de gaspedaalrespons en stuurbekrachtiging allemaal in een extra zuinige modus gezet.
  • In het filmpje nemen we ook even de 320i EfficientDynamics Edition mee. Deze sedan met handgeschakelde zesbak heeft een relatief kleine 1,6 liter turbomotor, een zeer goed werkend start/stopsysteem en banden met lage rolweerstand. Alles voor het lage verbruik natuurlijk. Voor de zakelijke rijders betekent dit 20% bijtelling in plaats van 25% voor de versie zonder EDE.

Kijk op het Youtubekanaal van de Consumentenbond naar bewegende beelden van de BMW 3-serie, of klik op de afbeelding.

Kijk ook: op de pagina 1e auto-indrukken. Daar zijn alle autofilmpjes tot nu toe verzameld.

En bekijk honderden auto's in de Autovergelijker.

Deel bericht via:

Uw reactie:

* deze velden zijn verplicht

Aantal gebruikte tekens: 0 /1000

Lees onze privacyverklaring en gebruikersvoorwaarden website

Doe mee

Samen weten we meer en maken we slimmere keuzes

Kun jij helpen?
heeft iemand ervaring met volkswagen jetta 19tdi bouw jaar 2008-2010 bedankt
heer V. Krunic,
Stel een vraag
Laatste reactie op onze tests
Een auto huren van een andere consument via bemiddelingssite SnappCar.nl
E. R.

Ook nog even erbij vermelden dat de 'boete' destijds zonder enige kennisgeving aan mij, van mijn bank is afgeschreven. Daarbij...