Terug naar het overzicht 25-mei-2012

Audi A3: eerste indruk

Audi A3: review

Bekijk de video

Over de eerste twee generaties Audi A3 had de Consumentenbond weinig klachten. Er viel wel wat te winnen bij de binnenruimte, want die was krap. De nieuwe A3 komt eind dit jaar in de showroom, wij hebben al een 1e indruk van de kleinste - en zuinigste - dieselversie kunnen opdoen, de 1.6 TDI met een uitstoot volgens fabrieksopgave van slechts 99 g/km CO2.

Wat viel ons op?

  • Bij gelijk gebleven buitenmaten ten opzichte van het huidige model blijkt de wielbasis wel met 9 centimeter te zijn toegenomen. Die extra centimeters vind je gedeeltelijk voor- en achterin terug. Er kunnen nu drie volwassenen achterin zitten, alleen is er wel weinig plek voor zes voeten.
  • Als er vaak mensen achterin meereizen: de vijfdeursversie van de A3, de Sportback, wordt snel na de driedeurs geïntroduceerd.
  • De 3e generatie is zo'n 80 kilo lichter geworden dan vergelijkbare versies van de huidige A3. Er is veel licht aluminium toegepast, ondermeer in de motorkap, spatschermen en cilinderblok.

Kijk op het Youtubekanaal van de Consumentenbond naar bewegende beelden van de Audi A3, of klik op de afbeelding.

Kijk ook: op de pagina 1e auto-indrukken. Daar zijn alle autofilmpjes tot nu toe verzameld.

En bekijk honderden auto's in de Autovergelijker.

Deel bericht via:

Uw reactie:

* deze velden zijn verplicht

Aantal gebruikte tekens: 0 /1000

Lees onze privacyverklaring en gebruikersvoorwaarden website

Doe mee

Samen weten we meer en maken we slimmere keuzes

Kun jij helpen?
VW Jetta Diesel 2.0 TDI uitvoering ontbreekt in de overzichten. En hij bevalt mij juist zo goed: fantastisch zuinig zelfs en een geweldig trekpaard voor de caravan.
heer T.H. Rook,
Stel een vraag
Laatste reactie op onze tests
Een auto huren van een andere consument via bemiddelingssite SnappCar.nl
bous

ik woon "op het platteland buiten de randstad" en heb nu vier keer met succrs gehuurd. ik hoop alleen op wat minder bijkomende...