Terug naar het overzicht 11-mei-2012

Fiat Panda: eerste indruk

Fiat Panda: review

Bekijk de eerste indruk

De 3e Panda valt vooral op door zijn relatief ruime binnen- en buitenmaten en zijn hoge standaarduitrusting. Hij kan alleen nog worden geleverd met de TwinAir tweecilinder benzinemotor die ook in de 500 zit. De turboloze versie met 65 pk wordt pas medio dit jaar verwacht, de turboversie met 85 pk staat nu al in de showroom.

Wat viel ons op?

  • Ten opzichte van zijn concurrenten (ondermeer de Renault Twingo, Volkswagen Up en Kia Picanto) heeft de Panda 5 deuren standaard. Ook centrale vergrendeling, elektrisch bediende ramen voor, gordijnairbags en speciale anti-whiplash hoofdsteunen zijn standaard in elke nieuwe Panda.
  • Aan het karakter van de tweecilinder moet je echt wennen; je kunt eerder doorschakelen naar een hogere versnelling dan het motorgeluid aangeeft.
  • Vooral in stadsverkeer presteert de Panda goed. De draaicirkel is klein, hij biedt goed uitzicht rondom en laat zich makkelijk inparkeren.
  • ESC (electronische stabiliteitscontrole) is helaas niet standaard, dit terwijl andere nieuwe auto's dat al wel standaard aan boord moeten hebben. Fiat heeft de auto net vóór de wetswijziging (1 november 2011) laten typegoedkeuren, daarom moet je nu ESC bijbestellen bij de koop.

Kijk op het Youtubekanaal van de Consumentenbond naar bewegende beelden van de Fiat Panda, of klik op de afbeelding.

Kijk ook: op de pagina 1e auto-indrukken. Daar zijn alle autofilmpjes tot nu toe verzameld.

En kijk naar honderden auto's in de Autovergelijker.

Deel bericht via:

Uw reactie:

* deze velden zijn verplicht

Aantal gebruikte tekens: 0 /1000

Lees onze privacyverklaring en gebruikersvoorwaarden website

Doe mee

Samen weten we meer en maken we slimmere keuzes

Kun jij helpen?
heb renault kangoo 4x4 heeft mijn auto smeer nippels zo ja waar zitten die hij is al 10jaar oud het is een diesel met een turbolader
verhofstad,
Stel een vraag
Laatste reactie op onze tests
Een auto huren van een andere consument via bemiddelingssite SnappCar.nl
60316

Hans, Interessante vraag 'wat gebeurd er als de huurder de huur niet afsluit mbt gereden km'. Heb ik zelf (nog) niet ervaren....