Extra informatie

Video's: auto en vervoer

In deze afspeellijst vind je diverse video's over onder andere auto's, fietsen en aanverwante zaken, zoals autonavigatiesystemen. We hebben video's met kooptips, hoe we testen en eerste indrukken. In het zoek-balkje rechts op de pagina kun je zoeken naar navigatiesystemen.

Eerste indrukken

Producten die nieuw op de markt komen proberen wij zo snel mogelijk aan een kort onderzoek te onderwerpen zodat we een eerste indruk ervan kunnen presenteren. Bekijk de eerste indrukken op het gebied van navigatiesystemen.

Beste autonavigatie voor leden

Wat is de beste autonavigatie? De meeste systemen voor autonavigatie scoren een ruime voldoende. Toch zijn er onderlinge verschillen en mogelijkheden die een doorslag kunnen geven bij het bepalen van een keus. Welk systeem voor autonavigatie voldoet het meest aan jouw wens en wat is de Beste koop?

In deze toelichting bij de testresultaten van autonavigatiesystemen vertelt de Consumentenbond waarom de beste autonavigatie zo goed uit de test komt. Ook plus- en minpunten van andere systemen voor autonavigatie worden uitgelicht.

Navigatiesysteem: wat en hoe

Een goed navigatiesysteem in de auto hoeft niet zo duur meer te zijn. De prijzen van navigatiesystemen zijn sterk gedaald en er worden steeds meer nieuwe en verbeterde functies toegevoegd. De markt van navigatiesystemen ontwikkelt zich razendsnel. Tijd voor een update. Maak kennis met verschillende aspecten binnen de autonavigatie en de vele verschillende navigatiesystemen die je kunt plaatsen in de auto.

Navigatiesysteem of app?

Je staat voor de keuze een los navigatiesysteem te kopen, maar kunt ook kiezen voor een navigatie-app op je smartphone. We zetten voor- en nadelen naast elkaar, bespreken opvallende prijsverschillen en belichten kort de testresultaten.

Navigatie-apps

Je mobiele telefoon lijkt het aangewezen apparaat om mee te navigeren. Je hebt hem namelijk altijd bij je. Er zit meestal een gps-ontvanger in om je locatie te bepalen. Daarnaast beschikt hij over mobiel internet.

Verkeersinformatie

Met veel navigatiesystemen en -apps kun je actuele verkeersinformatie ontvangen, zoals actuele files met vertragingstijd en –oorzaak, wegwerkzaamheden, afgesloten wegen en rijbanen, gevaarlijke situaties, actuele ongelukken en plekken waar veel ongelukken gebeuren.

Rijden door het buitenland

Er komt een hoop kijken bij een reis door het buitenland. Je navigatiesysteem is het aangwezen apparaat om je door elke situatie heen te loodsen. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten: verkeers- en flitsinformatie, actuele routekaarten en meer.

Update je navigatiesysteem

Een up-to-date kaart is belangrijk omdat het wegennet continu verandert. Dagelijks komen er nieuwe wegen en rotondes bij. Ook bestaande wegen veranderen.

Voorkom diefstal

Als je net een mooi navigatiesysteem hebt uitgezocht in onze productvergelijker, wil je voorkomen dat hij gestolen wordt. Sommige van deze tips zijn een open deur, maar stuk voor stuk zijn ze nuttig.

Accessoires

Er zijn allerlei accessoires te koop voor gebruik in combinatie met een navigatiesysteem. Ze zijn vooral gericht op gebruik in de auto, en om je navigatiesysteem mee te nemen als je je auto verlaat. Deze accessoires kunnen het gebruik van een navigatie een stuk fijner maken. Bekijk welke accessoires er zoal zijn, wat je ermee kunt en welke jij nodig hebt.

Navigatiesysteem aansluiten

Het bevestigen van een navigatiesysteem is vrij eenvoudig. Het is vooral belangrijk dat je rekening houdt met de positie van het scherm. Bedenk dan ook goed waar je het apparaat plaatst.

Test fietsnavigatie

Er zijn speciale fietsnavigatiecomputers voor op de fiets te koop. Zijn de fietscomputer hun geld waard? Of is ook dit product overbodig gemaakt door de smartphone? De Consumentenbond onderzocht het.

Garantie

Winkelier en fabrikanten geven meestal 1 of 2 jaar garantie op hun producten. Ze beloven daarmee dat het product bij normaal gebruik gedurende die periode probleemloos functioneert. Wat houdt wettelijk garantie precies in?

Doe mee

Laatste review
S. van Opstall
86.6666666666667 procent
Laatst gestelde vraag
hoe staat het met het aangeven can coordinaten
heer H.A. Lans
Beantwoord door
Reactie . Consumentenbond,
Laatste reactie op onze tests
TomTom logo
heer G.T.L. op ten Ende

Helemaal mee eens: Een minpunt is dat de complete kaart gedownload moeten worden; dit duurt lang en neemt ook veel ruimte...

/tests/afbeeldingen/4174484/internetpanelconsumentenbond.jpg Help mee met onze tests

Dankzij ons internetpanel brengen we haarscherp de kwaliteit van producten en diensten in kaart.
Doe ook mee!